הרשם לקבלת עדכונים

תגיות

חיי אדם גט מוטעה רועה זונות חברות השלטון המקומי שכנים עבודה נזיקין שכירות דירה פשרה תיווך טוהר הנשק העימות האסימטרי עדות טוען ונטען שבועה חזרה מהתחייבות חוזים קבלן פיטורי והתפטרות עובד שומרים קנסות הוצאה לפועל רישום בטאבו אודות המשפט העברי חוק הבוררות הסתמכות צדק מקור ראשון סקירת פסק דין הפרת חוזה הדין הבינלאומי הוצאת דיבה ולשון הרע דוגמא אישית חוזים משפטי ארץ ביטול מכירה קרע הודאת בעל דין מכר רכב אונאה אתיקה עסקית ריבית מיקח טעות קניין חוקי המדינה צדקה זכויות יוצרים מכר דירה משטר וממשל מידת סדום ערעור אומדן הוצאות משפט בתי המשפט מנהג הלנת שכר גרמא ומניעת רווח מאיס עלי עדות קרובים שטר בוררות חוקה הצעות חוק כלכלה יהודית צוואה היתר עיסקא הלוואה הסכם ממון בין בני זוג שמיטה מזונות האשה ביטוח היתר עגונה יוחסין - מעמד אישי ירושה ראיות דיני תנאים גזל דין נהנה שותפות מוניטין זיכיונות ורישיונות נישואים אזרחיים ופרטיים השקעות מחילה בר מצרא מקרקעין מכר עילות גירושין סדר הדין המחאה / שיק מיסים וארנונה היתר נשיאת אשה שניה השבת אבידה משמורת ילדים הדין הפלילי משפחה לימודי אזרחות עבודות אקדמיות שו"ת משפטי ארץ חלק א סמכות בית הדין ומקום הדיון כתובה משפט מנהלי הסדרי ראיה השכרת רכב אתיקה צבאית מתנה פרשנות חוזה מזונות ומדור הילדים מגורי בני זוג אונס ואיומים הקדש ונאמניו חלוקת רכוש ואיזון משאבים הצמדה מעשי ידי אשתו תום לב פסולי דין גיור אתיקה משפטית עריכת דין אסמכתא חשבון בנק תנאים ממזרות שיעורי סולמות עד מומחה מרידה פוליגרף בירור יהדות כפיית גט שלום בית בוררות חיובי אב לבניו דת יהודית תקנות הדיון סופיות הדיון הסכם גירושין תלונת שווא אפוטרופסות הברחת נכסים פיקציה התיישנות גט מעושה אבידה ומציאה פסיקת סעד שלא נתבע טענת אי הבנה בדיקות גנטיות מדריך ממוני מעשי בעילת זנות פרשת שבוע יבום חדר"ג ייעוץ חקיקה סעד זמני כשרות משפטית מחשבה מדינית רווחה יהודית רמאות וגנבת דעת היתר נישואין מדינת הלכה ועד הבית הימורים יורד לאומנות חברו שיתוף נכסים שליחות גט ביטול קידושין מדור האשה קבלת עול מצוות חזרה מהודאה מקח טעות חלוקת רכוש שומת מטלטלים גביית חוב דיין יחיד שיערוך מזונות חזקת יהדות תקנת שו''ם כונס נכסים צו הרחקה שליחות דמי ערבות משפטי ארץ ה: בית הדין לממונות דינא דמלכותא דינא עוברת על דת כיעור שומת מקרקעין פסילת הרכב חוקי התורה מעשר כספים אורות החושן: עבודה וקבלנות צנעת הפרט הסכם קיבוצי צו הרחבה נאמנות באיסורים ניכור הורי עביד איניש דינא לנפשיה שוויה אנפשיה חתיכה דאיסורא לפני עיוור מועד הקרע ריח הגט רכב אוטונומי קדימויות בהצלת נפשות הצלת נפשות

פסקי דין שנכתבו על ידי בית הדין הרבני האזורי ירושלים

  1. דחיית טענות האיש לביטול גט בגין הפרת הסכם הגירושין 1066559-12

    קראו עוד...

  2. גירושין והצמדה למדד של כתובה שנכתבה בלירות / פד"ר 1224685-1

    הצדדים לא קיימו יחסי אישות כבר עשר שנים. בית הדין התרשם שאין סיכוי לשלום בית, ולכן חייב את הצדדים במתן גט, ובחלוקת הרכוש באופן שווה. עיקר הדיון נסב על הכתובה שרשום בה סכום של מיליון לירות, כיצד יש לחשב את הסכום לתשלום היום. בית הדין קבע על פי הנוהג והתקדימים שיש להצמיד את הסכום, כיון שאם לא כן לא יישאר בשווי הכתובה סכום של מאתיים זוז שהוא המינימום ההכרחי לכתובה. אם הסכום יוצמד למדד שוויו יהיה כ680000 ₪, ואם יוצמד לדולר שוויו יהיה 164,761 ₪. בית הדין קבע שמפני הספק על הבעל לשלם לאישה את הסכום הקטן יותר.

    קראו עוד...

  3. חיוב מזונות במקרה של ילדים מתרומת ביצית של נוכרית 1156558/2

    האישה נישאה בגיל 52. הושתלה ברחמה ביצית של נכרית שהופרתה בזרע של האיש, ובגיל 53 ילדה תאומים. כעת היא מבקשת פסיקת מזונות עבורם. לדעת הרב רלב"ג השאלה אם אמם של הילדים היא בעלת הביצית או היולדת נותרה בספק, ובמקרה דנן הדבר גורר ספק אם הילדים הם יהודים או לא, ויש לגיירם לחומרא. כמו כן לדעת רוב הפוסקים הילדים מתייחסים לאביהם, אך יש פוסקים אחרת, ולעניין דיני ממונות האב יכול לומר קים לי כדעות אלו. אמנם החוק מחייב את ההורים לזון את ילדיהם, אלא שבמקרה דנן האם משתכרת הרבה יותר מהאב כך שגם לפי החוק אין להטיל את המזונות על האב. למעשה, בית הדין הכריע כדעת הרוב שבאופן עקרוני האב חייב במזונות הילדים, אלא שמצבו כעת הוא שאינו עובד ואין אפשרות מעשית לחייבו. אם יחול שינוי במצבו הכלכלי תוכל האשה לתבוע מזונות.

    קראו עוד...

  4. דחיית תביעה לביטול הסכם גירושין 1027413/4

    הבעל תבע ביטול הסכם גירושין בעילות: מצב נפשי בעייתי בזמן החתימה. ההסכם אינו הגיוני ומכאן שנחתם במצב נפשי בעייתי. האישה נהגה בו באלימות ובגדה בו. בית הדין קבע שכל אלו לא הוכחו ודחה תביעתו.

    קראו עוד...

  5. פטור האישה מהחזרת תכשיטים, הוצאות שהוציא האיש על דירתה, והלוואה שלקחה מהבעל לצורך שיפוץ דירתה 1226188/3

    בית הדין פטר את האישה מהחזרת תכשיטים שנתן לה הבעל, משום שהיא מוחזקת לטעון שניתנו לה במתנה גמורה. על ההוצאות שהוציא על דירתה קיבל בית הדין את טענתה שההוצאות נעשו עבור שימוש של הבעל בדירה וממילא היא פטורה. בנוסף הסכם הממון בין בני הזוג פטר את האישה מתשלום על ההשקעה בדירתה. בית הדין פטר אותה מהחזר הלוואה לצורך שיפוץ דירתה מפני שזו שולמה משכר הדירה שעל פי הסכם הממון לא היה בכלל זכויות הבעל. על יתרת התביעה קיבל בית הדין את טענת האישה לזכויות שלה בספר תורה שהבעל מכר ולא העביר לה את חלקה עבורו. בית הדין דחה את טענת הבעל שהאישה מורדת.

    קראו עוד...

  6. חיוב גט בגלל בגידות הבעל 979217/4

    תביעה לחייב גט בגלל בגידת הבעל. דעת הרוב לחיוב גט, משני צדדים: 1. כרועה זונות ואף חמור מכך כשהבעל קיים זוגיות רגשית בבגידה באשתו. 2. משום 'מאיס עלי' בגלל הבגידות והשקרים שסביבם. דעת המיעוט קרובה לחיוב גט ואין לחייב. 1. רועה זונות צריך התראה. 2. יש להוכיח שמועד לחזור פעם אחר פעם. 3. במאיס עלי להרבה ראשונים רק מצוה ליתן גט.

    קראו עוד...

  7. תביעת האיש להחזר כסף שניתן לצורך מדור הילדים לאחר שהילדים עברו אליו 756627/24

    בהסכם הגירושין התחייב האיש לאישה מדור שקט לילדיה, לאחר שהילדים עברו לגור בבית אביהם תבע את החזרת הדירה לידיו. בית הדין קבע שדי בכך שהאישה מוכנה שילדיה יגורו בבית לראותה כמקיימת את התנאי.

    קראו עוד...

  8. היתר אישה שנייה בגלל טענת מאוסה עליי- פד''ר 1181790-12 - ביה''ד ירושלים

    קראו עוד...

  9. דחיית בקשת תובעת לשיתוף ספציפי בדירה הרשומה על שם הנתבע / פד"ר 1075557-3

    קראו עוד...

  10. בקשת יורשים לשינוי צוואה המקדישה את העיזבון להקמת ספרייה תורנית / פד"ר 1234954-1

    המנוח הותיר צוואה בה נאמר, בין השאר, כי הדירה שלו במקום מסויים תשמש במשך 40 השנים שלאחר פטירתו לדירת נופש עבור צאצאיו, ולאחר מכן תשמש כספרייה תורנית לציבור בני תורה. גם נאמר כי כל ספריו יועברו לספרייה זו. על פי טענת יורשי המנוח הוא התכוון להקנות את נכסיו לילדיו אלא שביקש שיעשו בהם כרצונו, ולא התכוון ליצור הקדש, וגם אין אפשרות ליצור הקדש לאחר זמן. כיון שכך אין היורשים חייבים להישמע להוראות עשה של הנפטר, ואין במקרה דנן משום מצוה לקיים דברי המת. בית הדין דחה את טענתם וקבע שהצוואה היא חוקית והלכתית. לדעת בית הדין היתה כוונה ליצור הקדש. גוף הדירה יהיה שייך מיד להקדש, והפירות יהיו ליורשים למשך 40 שנה. את הממון הדרוש להקמת הספריה יוכל ההקדש לגייס מתרומות או מהשכרת הדירה.

    קראו עוד...

  11. סמכות ביה''ד הרבני לדון במזונות ילדים לאחר פסיקת ביהמ''ש העליון בבע''מ 7628-17 -פד''ר- 1250189-7 - ביה''ד ירושלים

    קראו עוד...

  12. יהדותם של בני הכפר אילינקא- פד''ר 1269549-1 - ביה''ד ירושלים

    קראו עוד...

  13. תביעת האיש להחזר כסף שניתן לצורך מדור הילדים לאחר שהילדים עברו לגור אצלו / פד"ר 756627-24

    קראו עוד...

  14. מינוי כונס נכסים שאינו עו"ד 1229780/5

    קראו עוד...

  15. פיצויי כתובה הינם חלק מתביעת הכתובה ולא ייפסקו כדבר שבשגרה / פד"ר 1210809-9

    קראו עוד...

  16. דחיית סידור הגט לפרק זמן מוגבל לשם קידום ההליך הרכושי עוד טרם הגט / פד"ר 1277137-2

    קראו עוד...

  17. משמורת משותפת אף לשם מתן מענה לצורך רגשי של ההורים או של הילדים / פד"ר 754616-15

    בית הדין קבע כי השיקול העיקרי בקביעת אופן המשמורת הרצוי הוא טובת הילדים. תפקידו של בית הדין הוא לקבוע מהי טובת הילד, ולשם כך הוא מסתייע בגורמים מקצועיים. לפעמים ישנה העדפה למשמורת משותפת כיון שהיא עשויה להביא לקשר הורי טוב יותר בין ההורים, ואין צורך בתנאי מוקדם של קשר ענייני בין ההורים באשר לצרכי הילדים.

    קראו עוד...

  18. חיוב אב במזונות ילדיו על אף שקיבלו תרומות / פד"ר 1248554-14

    קראו עוד...

  19. כתובה וכפל הטבות / פד"ר 989527-4

    קראו עוד...

  20. תשלום דמי שימוש במקרה שהאם מתגוררת עם הילדים הבגירים בדירת הצדדים / פד"ר 654632-7

    קראו עוד...

  21. אישה שטוענת ששטר חוב של אבי הבעל הוא מזויף - 1139437-9

    קראו עוד...

  22. תביעת האיש לחייב את אשתו לשעבר להשתתף עימו בחובות / פד"ר 728722-12

    קראו עוד...

  23. הטלת קנס שבועי על סרבנית גט / פד"ר 1195770-2

    קראו עוד...

  24. הרחקות דרבנו תם כנגד סרבן גט המתגורר בחו''ל / פד"ר 11449934-6

    קראו עוד...

  25. תוקפו של הסכם שלא אושר בבית דין אך הצדדים נהגו לפיו / בית הדין ירושלים 1203515/5

    בני זוג חתמו על הסכם. אחד מסעיפי ההסכם קובע שההסכם טעון אישור בבית דין. ההסכם לא אושר אך הצדדים נהגו לפיו זמן רב. בית הדין קבע שההסכם בתוקף, ושאין הצדדים יכולים לטעון שלא הבינו על מה חתמו.

    קראו עוד...

  26. הסכם גירושין שלא אושר בבית דין והבעל חזר בו עוד לפני הגירושין / בי"ד ירושלים ‏1250189/3

    בני זוג חתמו על הסכם גירושין. ההסכם מעולם לא אושר ע"י ערכאה שיפוטית כלשהי. הבעל חזר בו מההסכם עוד לפני הגירושין. לכן פסק בית הדין שההסכם אינו תקף.

    קראו עוד...

  27. חיוב גט וכתובה בבעל ואשה שמאסו זה בזה / בית הדין ירושלים ‏ 1117521/6

    בני זוג מסוכסכים. שניהם אינם רוצים זה בזה אלא שנחלקו על הכתובה. בית הדין פסק שעליהם להתגרש מיד. בעניין הכתובה, כיון שדיין אחד סבר שיש לפטור את הבעל, דיין אחד סבר שיש לחייב במחציתה, והשלישי סבר שיש לחייבו בכולה, נפסק כדעת הדיין האמצעי.

    קראו עוד...

  28. קיזוז דמי שימוש לאדם שהמשיך לגור בדירה המשותפת עם הילדים לאחר הגירושין / בית הדין ירושלים 1088918/5

    בני זוג התגרשו. האשה תבעה דמי שימוש בדירה המשותפת מהבעל שהמשיך לגור בדירה עם ילדיהם הבגירים של בני הזוג. בית הדין חייב את האיש בהתאם לחלקו היחסי, תוך התחשבות בכך שישלם רק את חלקו ולא את חלק הבנים.

    קראו עוד...

  29. תשלום מדור ילדים ע"י משכנתא, תשלום מדור כשלאשה יש בית, ובית דין אזורי שסובר שיש לו מניעה הלכתית לקים את דברי בית הדין הגדול / בית הדין ירושלים ‏ 1236934/5

    אשה גרושה תבעה את אבי ילדיה שישתתף עימה בתשלומי המשכנתא מדין מדור ילדים. בית הדין האזורי דחה את תביעתו, ואף קבע שאינו צריך לשלם את מדור הילדים כי לאשה יש בית. האשה ערערה לבית הדין הגדול, שקיבל את הערעור והחזיר את התיק לבית הדין האזורי. בית הדין האזורי סבר שדברי בית הדין הגדול הם וטעות בהלכה, ומבחינה הלכתית אינו יכול לקבל את דברי בית הדין הגדול, ולכן החזיר את התיק לטיפולו של בית הדין הגדול.

    קראו עוד...

  30. דחיית בקשה לפסילת בית הדין / בית הדין ירושלים 1266585/2

    בית הדין דחה בקשה לפסול אותו בטענת משוא פנים, לא הוכחה עילת פסילה.

    קראו עוד...

  31. האם רשאי הורה לחסן ילדים כנגד נגיף קורונה אף בהתנגדות ההורה השני לכך - 943493-13

    לצדדים שני ילדים בני 13 ו-15, האם מבקשת לחסנם נגד קורונה והביאה חוות דעת רפואית של רופא הילדים הממליץ לחסנם, והאב מתנגד מפני חששות שונים. סוגיה דומה עלתה בפני בית המשפט לענייני משפחה בחיפה, אשר קבע שיש לקבל את חוות הדעת הרפואית, ובית הדין הסכים להכרעה ולנימוקיה. בנוסף לכך בית הדין עמד על כך שבבואו להכריע בסוגיה זו השיקול המכריע הוא טובת הילד, ולא זכויות ההורים, ולכן קבע שהאם רשאית לחסן את הילד הבוגר בתנאי שהוא מסכים לכך.

    קראו עוד...

  32. חיוב ריבית והצמדה על איזון נכסים / בית הדין ירושלים 1088918/5

    אדם תבע מגרושתו ריבית, הצמדה והוצאות משפט על איזון נכסים. תביעתו נדחתה.

    קראו עוד...

  33. בקשה לישוב סכסוך שאינו נצרך / בית הדין ירושלים 1085492/15

    אשה הגישה בקשה לישוב סכסוך. כיון שהוא לא נצרך היא מבקשת לקצר הליכים ולדלג עליו.

    קראו עוד...

  34. חלוקת שכר כונס נכסים בין כונסת שעזבה לבין הכונסים שהחליפו אותה / בית הדין ירושלים 1203524/15

    כונסת נכסים התרשלה בתפקידה ולא התקדמה. לבקשת הצדדים ובהסכמתה היא הוחלפה בכונסים אחרים. כעת יש לדון בחלוקת השכר ביניהם.

    קראו עוד...

  35. כפיית גט על בעל שהסתיר מאשתו את עברו הפלילי ואת העובדה שישב בכלא / בית הדין ירושלים 1278603/3

    בית הדין חייב בעל לגרש את אשתו כי העלים ממנה את העובדה שישב בכלא.

    קראו עוד...

  36. תוקף התחייבות קנס לאדם שהתחייב בקנס אם לא יעזוב בית / ביתה הדין ירושלים 1263819/6

    הצדדים התגרשו, והבעל התחייב לעזוב את הבית, ואף התחייב בקנס אם לא יעשה כן. הוא טוען שההתחייבות אינה תקפה, וכן הוא טוען שהיה אנוס. בית הדין דחה את טענתו וחייב אותו.

    קראו עוד...

  37. נאמן הקדש שמכר נכס לפני שההקדש נרשם רשמית / בית הדין ירושלים 711517/3

    אדם קיבל נכס עבור הקדש ומכר חלק ממנו עוד לפני שההקדש נרשם רשמית. יחידת הרישום והפיקוח טענה שאין לבית הדין סמכות בעניין זה. בית הדין קבע שיש לו סמכות. ואולם דרש להביא ראיות ולאמת חתימות.

    קראו עוד...

  38. חיוב גט לבעל המגדל את הילדים ומסרב לגרש את אשתו עד שתשלם לו מזונות / בית הדין ירושלים 1284587/14

    בני זוג בהליכי גירושין. הילדים אצל הבעל. הבעל מסרב לגרש את אשתו עד שתשלם לו מזונות ילדים. בית הדין חייב אותו לגרש.

    קראו עוד...

  39. דמי שימוש בדירה כשהאיש עזב אותה עקב סכסוך, ואיזון קיצבת נכות של האיש / בית הדין ירושלים 1250189/4

    בני זוג היו מסוכסכים, ולכן עזב האיש את הדירה. הוא תובע מהאשה דמי שימוש. הוא חתם על חוזה שלפיו לא יתבע דמי שימוש, אבל בחוזה היה כתוב שהוא כפוף לאישור ערכאה שיפוטית, וזו לא אישרה. לכן קבע בית הדין שהאיש יזכה לדמי שימוש עבור חלקו בדירה, בהתחשב בכך שהאשה גרה יחד עם הילדים. בית הדין קבע שאין אדם יכול לדור בדירה אחת עם אשה המסוכסכת איתו, ולכן אין מקום לטענה שהיה יכול להמשיך לדור בדירה.

    קראו עוד...

  40. מינוי כונס נכסים לסרבנית גט / בית הדין ירושלים 1195770/2

    בית הדין נעתר לבקשתו של התובע למנות כונס נכסים ספציפי לנכסי אשתו המסרבת לקבל גט.

    קראו עוד...

  41. גיור ילדים שנולדו מתרומת ביצית של גויה / בית הדין ירושלים 1316009/1

    אשה מבקשת לגייר את שני הילדים שנולדו מזרע בעלה ומתרומת ביצית של גויה. בית הדין פסק שהם אינם צריכים הטפת דם ברית או קבלת מצוות, אבל צריכים לטבול בפני שלשה.

    קראו עוד...

  42. אדם שחויב בכתובה ואח"כ ביקש שלום בית וכעת האשה תובעת גט / בית הדין ירושלים 979611/12

    אדם חויב בכתובה. לאחר מכן בקש שלום בית וכעת האשה תובעת גט והאיש טוען שיש לפטרו מהכתובה. בית הדין דחה את טענתו וחייב אותו במלוא הכתובה, כיון שתביעת שלום הבית שלו אינה כנה, וגם אילו כנה היא, האשה לא מחוייבת אליה. מה גם שהבעל נקט כלפיה אלימות.

    קראו עוד...

  43. חיוב הוצאות משפט / בית הדין ירושלים 818491/11

    בית הדין חייב בהוצאות משפט את מי שחיובו היה ברור והוא הטריח את בעלת דינו להוציא הוצאות כדי להביא ראיות נגדו.

    קראו עוד...

  44. חיוב אם במזונות ילדיה / בית הדין ירושלים 1284587/12

    בית הדין פטר אם מהשתתפות במזונות ילדיה הגדלים אצל האב.

    קראו עוד...

  45. חלוקת אתר אינטרנט / בית הדין ירושלים 1272876/5

    בני זוג שהתגרשו החזיקו אתר אינטרנט, שבו לכל אחד מהם היה תפקיד. כל אוד מהם טוען שהאתר שייך לו. כיון שהסיסמאות היו בידי הבעל, האשה פתחה אתר חדש בעלות גבוהה, ולדבריה הפסיד לקוחות רבים שלא ידעו על כתובת האתר החדש. האשה טוענת שהאתר הישן כבר לא שוה כלום כי שנתיים לא היה פעיל, אבל היא רוצה אותו כדי לתת בו קישור לאתר החדש. וכן היא דורשת מהבעל פיצוי על הנזקים. בית הדין קבע שתתקיים התמחרות על האתר. ודחה את התביעות.

    קראו עוד...

  46. שכר כונס נכסים שלא השלים מלאכתו / בית הדין ירושלים 632471/9

    בית הדין מינה כונס לנכסיהם של בני זוג, שהחל לפעול למכירת הדירות. בסופו של דבר הגיעו הצדדים להסכמה ביניהם בקשר לחלוקת הדירות ביניהם. בית הדין קבע שישלמו את הוצאותיו של כונס הנכסים, וכן קבע מה יהיה שכרו עבור מה שכבר עשה.

    קראו עוד...

  47. דיון בשאלות שאין להן השלכה מעשית / בית הדין ירושלים 1317412/1

    בית הדין דחה את בקשתו של גבר לקיים דיון בטענות שיש לו כנגד אשתו, כיון שגם ללא טענות אלה הצדדים מורדים זה בזה וחייבים ורוצים להתגרש, וממילא האשה מחלה על כתובתה.

    קראו עוד...

  48. השבת משמורת לאם לאחר טיפול פסיכולוגי / בית הדין ירושלים 1162337/11

    בת היתה במשמורת אביה במשך זמן, כיון שהאם לא תפקדה. האם עברה טיפול וכעת היא מתפקדת. ואולם הבת רגילה לביתו של הבעל. בית הדין הכריע שהמשמורת תושב לאם. בין השאר משום שהדבר נחוץ לבריאותה הנפשית של האם, ומשום שהאם משלימה עם אבהות האב אך האב לא לגמרי השלים עם יכלת של האם לגדל את הבת.

    קראו עוד...

  49. צו של בית משפט לבית הדין לגילוי מסמכים / בית הדין ירושלים 1162787/20

    משטרת ישראל בקשה מבית המשפט שיוציא צו המורה לבית הדין לדון במסמכים חסויים. בית הדין קבע שבית המשפט אינו מוסמך להוציא מולו צו. אבל המשטרה רשאית להגיש בקשה לבית הדין. המשטרה הגישה בקשה כזאת.

    קראו עוד...

  50. פגישת אב עם בתו כשהאם טוענת שהוא פוגע בה מינית / בית הדין ירושלים 1061478/3

    אשה מנעה מבעלה לשעבר לפגוש את בתו בטענה שהוא פוגע בה מינית. הטענה בוכחה כשקרית.

    קראו עוד...

  51. חיוב בגט כשלבעל יש טענות כלפי אשתו / בית הדין ירושלים 1345115/4

    בית הדין חייב איש לתת גט לאשתו אע"פ שיש לו טענות שעדיין צריכות להתברר.

    קראו עוד...

  52. חיוב גט לאדם שאינו מפסיק להעיר הערות לאשתו, וגם לבית הדין / בית הדין ירושלים 4335096/3

    בית הדין חייב בגט אדם שלא מפסיק להעיר לאשו הערות, וגם בבית הדין לא השיב לשאלות הדיינים אלא האריך בהערותיו.

    קראו עוד...

  53. כפיית גט כשהאשה תבעה תביעת נזיקין בבית המשפט / בית הדין ירושלים 632782/23

    בעל מעגן את אשתו כבר שלשים שנה, אלא שבית הדין קבע שלא יוכל לסדר גט כל עוד לא תשיב האשה לבעל את מה שהוציא ממנו עבורה בית המשפט. כעת רואה בית הדין שהסכומים האלה קרובים להיות מקוזזים עם הסכומים שהוציאה האשה על נישואי הילדים, תשלומים שהבעל לא שילם בהם את חלקו. יחד עם התחייבויות של הבעל שישמע בקול רבנים שונים, התחייבויות שהבעל לא עמד בהן. לכן קובע בית הדין שיש לחייב את הבעל בגט.

    קראו עוד...

  54. אישור הסכם גירושין לאחר שאחד הצדדים חזר בו / בית הדין ירושלים 1268275/6

    בני זוג חתמו על הסכם שלפיו תהיה לאשה זכות לקנות את הדירה לפי הערכת שמאי. ההסכם אושר. השמאי עשה את מלאכתו, ובני הזוג חתמו על הסכם שני, שטרם אושר. כעת הבעל מבקש לחזור בו. בית הדין קבע כי אישור בית דין להסכם מאשר אותו למפרע מיום חתימתו, ולכן הם יכולים לאשר הסכם גם אם אחד הצדדים חוזר בו. ועוד, הלא הבעל מחויב להסכם הראשון.

    קראו עוד...

  55. סמכות בית הדין לדון בחובות בני הזוג לצד שלישי / בית הדין ירושלים 1359292/2

    במסגרת דיון בתיק גירושין עלה הדיון בחוב בני הזוג לאבי הבעל. בית הדין פסק שיש לו סמכות לעסוק גם בנושא זה.

    קראו עוד...

  56. סמכות בית הדין לדון בהסכמי גירושין / בית הדין ירושלים 1069470/5

    זוג שהתגרש חתמו על שני הסכמים, אחד מעניק סמכויות לבית הדין ואושר בו, ואחד מעניק סמכויות לבית המשפט. בית הדין הכריע בשאלה אלו סמכויות נתונות לו ואלו סמכויות נתונות לבית המשפט, כמו כן הוא קבע כי הסמכות לשנות הסכם נתונה לערכאה שאישרה אותו. לכן הוא דחה תביעה לשנות הסכם.

    קראו עוד...

  57. שכר טירחת כונס נכסים שכמעט השלים את מלאכתו / בית הדין ירושלים 1229155/6

    בית הדין מינה כונסי נכסים לנכסיהם של בני זוג שהתגרשו. כונסי הנכסים עבדו וכמעט השלימו את מלאכתם, כאשר הבעל נלב"ע. האשה טוענת שיש להפחית באופן משמעותי את שכרם, כיון שלא השלימו את מלאכתם. בית הדין הפחית מעט משכרם, אך לא כפי דרישת האשה.

    קראו עוד...

  58. אישור ביה"ד להקדש לדון בפני בורר / בית הדין ירושלים 1074497/1

    מנהלי הקדש חתמו עם בעל דינם על הסכם שידונו בפני ב"ד לממונות, שיוסכם בכורר. כיון שהקדש צריך אישור ב"ד להתדיין לפני בורר, פנו הצדדים לבית הדין הרבני, שאישר להם לדון לפני בורר.

    קראו עוד...

  59. חלוקת רכוש כאשר לא הוגשו השגות על דו"חות השמאי, וכאשר ברור שאחד הצדדים מבריח נכסים / בית הדין ירושלים 905296/6

    בית הדין דן בחלוקת נכסים בין בני זוג. בית הדין רואה כהודאה את העובדה שלא הוגשו השגות על הערכות גורמי המקצוע, וכיון שאחד הצדדים רשם נכסים על שם קרובי משפחתו ומכר נכסים בזול באופן מחשיד, בית הדין מכריע שיאזן גם את הנכסים האלה.

    קראו עוד...

  60. אשה הדורשת לשנות את מקום מגורי הילדים, גורמת לניכור, וטוענת טענות לא מבוססות כלפי בעלה / בית הדין ירושלים

    בית הדין פסק בדיין יחיד, כיון שלא הוגשו התנגדויות הצדדים, וקבע את מקום מגורי הילדים.

    קראו עוד...

  61. ניכור הורי בין אב לבתו והפחתת המזונות בשל כך / בית הדין ירושלים 1178177/16

    אב לא ראה את בתו במשך שלש שנים. בית הדין קבע שהדבר נגרם גם בשל הסתת האם וגם בשל מעשי האב. בית הדין הפחית את המזונות לתקופה זו.

    קראו עוד...

  62. היתר נישואין לשתוקית / בית הדין ירושלים 1376869/1

    בית הדין התיר לאשה להנשא. כאשר אמה של האשה אומרת שאינה יודעת מי האב אך היא יודעת שהוא יהודי, והיא עצמה היתה פנויה בשעה שהתעברה.

    קראו עוד...

  63. בירור יהדות והיתר נישואין למאומץ שידועה זהות אמו אך לא אביו/ בית הדין ירושלים 1356578/1

    בית הדין התיר לבן מאומץ לבוא בקהל, לאחר שהתבררה זהות אמו יולדתו, ואע"פ שאביו אינו ידוע.

    קראו עוד...

  64. דחיית בקשה לפסילת דיין בטענה שדעתו נעולה / בית הדין ירושלים 1347875/2

    הרב יצחק אושינסקי דחה תביעה לפסילת דיין בטענה שדעתו נעולה, וכתב שאסור לדיין להסתלק מן הדין. עוד הוא תמה על בעל הדין שהדיין אפשר לו להשיב, ותחת זאת הוא העדיף להגיש בקשה לפסילת הדיין.

    קראו עוד...

  65. דחיית בקשה לאיזון חובות שלא הוכחו / בית הדין ירושלים 1283952/9

    בי זוג התגרשו. הבעל דרש לאזן חובות שלדבריו היו לבני הזוג כלפי צדדים שלישיים. כיון שהבעל לא הוכיח את קיומם של החובות האלה, דחה בית הדין את תביעתו.

    קראו עוד...

  66. דירה הרשומה על שם שני הצדדים ולטענת האיש היתה שייכת לו לפי הנישואין והאשה הפסידה את חלקה מדין מורדת / בית הדין ירושלים 1273597/6

    בני זוג התגרשו. דירתם רשומה על שם שניהם. האיש טוען שהדירה היתה שייכת לו, והוא רשם אותה כמשותפת במתנה לאשה, שהפסידה את חלקה מדין מורדת. בית הדין קבע שהרישום קובע, ושהמתנה היא לא מהבעל אולא מהוריו. ועוד אמר שלא ברור שאפשר לתת לאשה דין מורדת כשהסיבה למרידה מוצדקת, והיא שינוי שעשה הבעל באורח חייו הדתי והמיני.

    קראו עוד...

  67. סמכות בית הדין בסעחיף שלא הוזכר בפירוש בכתב התביעה / ביתה דין ירושלים 1359292/2

    אדם הגיש תביעה ממונית בבית הדין. הכתב התביעה הוא לא הזכיר בפירוש את איזון המשאבים, אך הוא מבקש שבית הדין ידון גם בכך. בית הדין קבע שיש לו סמכות לדון גם בכך, ועל הבעל להגיש כתב תביעה מעודכן.

    קראו עוד...

  68. סמכות בית הדין כשהוגשה תביעה בבית המשפט והיא לא אושרה ע"י המזכיר המשפטי / בית הדין ירושלים 1368172/4

    אשה הגישה תביעה לבית המשפט והיא לא אושרה ע"י המזכיר המשפטי. בינתים הגיש הבעל תביעה לבית הדין. לכן קבע בית הדין שיש לו סמכות.

    קראו עוד...

  69. פירוד בין בני זוג ופסיקה שהבעל חייב לעזוב את הדירה שהעביר על שם האשה / בית הדין ירושלים 1363653/2

    בני זוג נפרדו על רקע קשיים כלכליים וכשלונות כלכליים של הבעל. בשלב מסויים הבעל רשם את הדירה על שם האשה כדי לפייסה על הכספים שהוא חייב לה ולמשפחתה ואין בידו לשלמם. כיון שהסיכוי להציל את הנישואין נראה נמוך, קבע בית הדין שהבעל יעזוב את הדירה.

    קראו עוד...

  70. מזונות במקום ניכור הורי / בית הדין ירושלים 1229721/9

    בית הדין פטר את האב מתשלום מזונות עקב ניכור הורי.

    קראו עוד...

  71. פיצויי עיגון ושלילת כתובה מאשה שהגישה על בעלה תלונות שוא במשטרה / בית הדין ירושלים 965591/10

    בני זוג התגרשו. האשה תבעה פיצויים על שנות עיגון ותביעתה נדחתה. ביתה דין פטר את הבעל מהכתובה בשל תלונות שוא ובשל מרידה מצד האשה.

    קראו עוד...

  72. הסדרי ראיה בהדרגה לאחר שנקבע כי אין מסוכנות מינית / בית הדין ירושלים 1201062/4

    בית הדין אימץ את חוות דעתן של העו"ס שאבי הילדה אינו מסוכן מינית, אבל יש לתת לו תחילה לפגוש את הבת רק במרכז קשר, ובהדרגה לחדש את הקשר.

    קראו עוד...

  73. פסיקה לאור אומדן שהבעל רעה זונות, וכשהבעל טוען לתלונות שוא מצד האשה / בית הדין ירושלים 945805/18

    האיש הגיש כמה תלונות נגד אשתו במהלך נישואיהם, לא הוכח שהיו תלונות שוא. בית הדין מתרשם שלבעל היה קשר עם נשים אחרות. בית הדין מחייב את הבעל בכתובה.

    קראו עוד...

  74. אשה שתבעה דמי שכירות מגרושה / בית הדין ירושלים 1313361/5

    בני זוג שכרו דירה וסיכמו שיחלקו ביניהם את השכירות שוה בשוה. לאחר מכן נפרדו ולאחר מכן התגרשו. האיש לא שילם את חלקו. בית הדין פסק שהאיש ישלם מחצית מדמי השכירות עד יום עזבו את הדירה. על שאר התקופה לא ישלם אע"פ שהחוזה עם בעל הבית כלל התחייבות לחמש שנים. כיון שבתקופה זו גרה שם האשה לבדה, האיש פטור.

    קראו עוד...

  75. אכיפת הסכם גירושין שבו נאמר שהצדדים לא יחשפו את הבנות לאורח חיים שאינו חרדי, ומניעת האשה מהכנסת גבר זר שאינה נשואה לו לביתה / בית הדין ירושלים 1315409/6

    בית הדין קיבל את תביעת האב, לאור הסכם גירושין מפורט שקבע בפירוט שההורים מתחייבים שלא לחשוף את הבנות לאורח חיים שאינו חרדי, ולכן קבע שאסור לאשה להכניס גבר זר לביתה כל עוד הבנות בבית. בית הדין דחה את טענת האשה לחוסר סמכות בית הדין. האשה טענה שלאור טענות האיש (שהיא אינה מודה ואינה מכחישה אותן) האיש הזר כבר בבית, ועל כן כעת מתבקש שינוי מצב ולא המשכת המצב. בית הדין דחה טענה זו כיון שהאשה היא ששינתה את המצב.

    קראו עוד...

  76. חיוב מזונות במקרה ניכור כאשר נטענת הטענה שהאב פגע מינית / בית הדין ירושלים 1351427/9

    בנות אינן מעוניינות בקשר עם האב וטוענות שפגע בהן, טענתן לא הוכחה. בית הדין קבע שאין לחייב את הבנות לקיים קשר עם האב, אך כיון שהטענות לפגיעה מינית לא הוכחו, גם לא לאחר סקירה ובדיקה של אנשי מקצוע, קבע בית הדין ברוב דעות שאין לחייב את האב במזונות.

    קראו עוד...

  77. אם המסיתה את ילדיה להתנתק מאביהם / בית הדין ירושלים 1027470/24

    ילדים אינם באים אל אביהם להסדרי הראיה. האם טוענת שהילדים לא מעוניינים בכך. בית הדין הבהיר לה שאם הילדים לא יבאו אל אביהם יש אפשרות להעביר אליו את המשמורת. וכן הפנה את הצדדים ליעוץ.

    קראו עוד...

  78. החזרת תשלום מקדמה שניתנה על רכישה שלא בוצעה לבסוף

    בני זוג חתמו על הסכם האומר שהאשה תקנה את חלקו של האיש בדירה, ואף תתן לו על כך מקדמה. וכן נקבעו קנסות למפר את החוזה. בפעל, אין ביכולת האשה לקנות את חלקו של האיש, והבית ימכר לצד שלישי. לכן מבקשת האשה את המקדמה בחזרה. הבעל טוען שהמקדמה ניתנה ע"מ שלא להחזיר. בית הדין קבע שהמקדמה תנוכה מחלקו של האיש שינתן עבור הבית מהתשלום שישלם הקונה אותו.

    קראו עוד...

  79. השעיית אדם ממקום עבודתו עד שיתן גט / בית הדין ירושלים 1357012/5

    בית הדין חייב אדם בגט. מאז הוא מושך את הזמן בתביעות עקרות לבית הדין הגדול ולבג"ץ בדרישה לעכב הליכים. הנ"ל דחו את בקשותיו. בית הדין הורה למקום עבודתו של האיש להשעותו.

    קראו עוד...

  80. כהונה למי שמשפחתו נהגה מנהגי כהונה אך טוענים שלא עשו כן אלא משום שם המשפחה / בית הדין ירושלים 1389699/1

    בני משפחה נהגו ככהנים. הסבא, שעלה מרוסיה, טוען שאיש לא אמר לו מעולם שהוא כהן, אך כיון שראה באנציקלופדיה ששם משפחתו הוא בד"כ שם של כהנים התחיל לנהוג מנהגי כהונה.

    קראו עוד...

  81. כהן ואשתו שהתגרשו אך המשיכו לחיות יחד, ואיש לא ידע על הגירושין. מעמדה של אשתו אחרי מותו.

    בית הדין דחה את בקשתה של הגרושה להכיר בה כאלמנה, אחרי שחזרה לחיות עם בעלה הכהן ללא חו"ק.

    קראו עוד...

  82. שמאות שניתנה לצורך משכנתא האם אפשר להסתמך עליה לצורך חלוקה, ומי נחשב מוחזק

    בני זוג הסכימו שהאשה תקנה את חלק האיש בדירה לפי הערכת שמאי. הוצגה הערכת שמאי שניתנה לצורך משכנתא. האיש טוען שבשעה שהסכים לא היה מודע לכך ששמאות לצורך משכנתא שונה משמאות לצורך רכישה. והוכיח שלעניין רכישה ערך הדירה גבוה בהרבה.

    קראו עוד...

  83. פסיקת הוצאות משפט גבוהות עקב ניכור הורי / בית הדין ירושלים 1177971/28

    בית הדין חייב אשה בהוצאות משפט גבוהות בשל ניכור הורי. בית המשפט לא הסכים לעכב את הביצוע בשל רצונה של האשה להגיש ערעור.

    קראו עוד...

  84. סגירת תיק בעקבות פניה לבג"ץ / בית הדין ירושלים 1375258/10

    הצדדים פנו לבג"ץ שהורה לבית הדין שלא לדון בענייני מזונות הילדים. לכן סגר בית הדין את הדתיק, תוך שהוא מצר על ענוי הדין שיגרם כתוצאה מכך, ומדגיש את הסמכות שנתן לו המחוקק לדון במזונות ילדים

    קראו עוד...

  85. קדושין בטבעת שאולה שלא מדעת בעליה / בית הדין ירושלים 1098254/8

    אשה מבקשת לבטל את קידושיה לבעלה השני כדי לשוב לבעלה הראשון. לטענתה, בעלה השני קידש אותה בטבעת שלקח מחדרו של אביו שלא מדעתו. האב אומר שאילו היה הבן מבקש היה נענה בחיוב. בית הדין דחה את הבקשה.

    קראו עוד...

  86. דין אדם שעל המצבה של סבו יש ציור של ידים

    ידים על קבר אינם ראיה לכהונה. והמבקש אינו כהן.

    קראו עוד...

  87. דירה שנקנתה ע"י בני זוג בתקופה שבה חיו יחד טרם נישואיהם ונרשמה על שם האשה בלבד / בית הדין ירושלים 851673/9

    בני זוג התגרשו. האיש טוען שהדירה הרשומה על שם האשה נקנתה ע"י שניהם כשחיו יחד לפני הנישואין. בית הדין דחה את טענתו.

    קראו עוד...

  88. דיון באמצעות הוועדות חזותית מצולמת / בית הדין ירושלים 1367168/3

    בית הדין קיבל את עמדתה של אשה השוהה בחו"ל, ופטר אותה מלהתייצב בבית הדין, והסכים שהדיון יהיה מצולם. בית הדין לקח בחשבון את העובדה שהדיון נערך בארץ ולא בארה"ב באשמת הבעל, ושהתנגדותו איננה עניינית.

    קראו עוד...

  89. ערך כתובה שכתובה בזוזים וזקוקים- תיק 1208015/6

    קראו עוד...

  90. חיוב האישה בדמי שימוש כאשר גרים עימה גם הילדים- תיק ‏ 1046341/1

    קראו עוד...

  91. היתר נישואין לקטינה בת 13 שחופתה נקטעה על ידי המשטרה/ תיק 1201614/1

    טקס נישואין של חתן בן 17 עם כלה בת 13 נקטע על ידי המשטרה. לטענת המשטרה הכלה לא ענדה על ידה טבעת, ולא נמצאה ברשותה טבעת. אבי הכלה שהתנגד לנישואין פנה לבית הדין כדי לברר את מעמדה האישי של בתו. בית הדין פסק שאין באשה זו חשש קידושין, כיון שהיא בחזקת פנויה ולפי העדויות של כמה מן הנשים שנכחו במקום לא היתה מסירת טבעת. גם אין צורך לחזר אחר עדים כשרים שהיו שם במיוחד כאשר עדים אלו אינם בני השגה. כמו כן אין לחשוש שמא יצא עליה קול שנתקדשה, כיון שלא הוחזק בבית דין קול כזה, וגם יש בו אמתלא. גם אין לחשוש שמא החופה עשתה קידושין, כיון שהחתן לא אמר שמקדש בכך, והוא אינו ת"ח היודע שישנה אפשרות כזו. משום כך מסקנת בית הדין היא שהאשה מותרת ללא גט, גם לא גט לחומרא, כדי שלא לפוסלה לכהונה, וכדי לא לתת יד לעגן את הנשים.

    קראו עוד...

  92. התחייבויות שבהסכם גירושין שאושר – מעמדן ותוקפן טרם הגירושין או בהעדרם - 1166084/3

    קראו עוד...

  93. כללי סמכותו של דיין יחיד שדן בהסכמת הצדדים / פד"ר 1026404-21

    קראו עוד...

  94. דחיית טענות האיש לביטול גט בגין הפרת הסכם הגירושין 1066559-12

    קראו עוד...

  95. פטור אב ממזונות ילדים בגין ניכור הורי / פד"ר 940944/17

    בית הדין פטר אב מתשלום מזונות בגלל ניכור הורי. בית הדין השתכנע, בעקבות תסקירי הרווחה ועו"ס מרכז הקשר שהתנהלות האם גורמת לניכור הורי בין הבת לבין אביה. התרשמות זו באה לידי ביטוי גם בפסקי דין של בתי דין קודמים, והביאו אותו להחליט על הפסקת תשלום מזונות על ידי האב. בית הדין הצטרף לכך, וציטט פסקי דין של בתי משפט ובתי דין הרואים בחומרה התנהלות של הורה הגורם לניכור בין הילד ובין ההורה השני. בית הדין קבע כי ההורים יעברו טיפול פסיכולוגי במטרה לחדש את הקשר בין האב לבתו, ועלות הטיפול תחול על שני הצדדים בשווה.

    קראו עוד...

  96. חיוב השבת ילדים למקום מגוריהם הקודם לאחר שהועברו שלא ברשות / פד"ר 1181742/5

    קראו עוד...

  97. העדר סמכות לביטול מכירה לצד ג' שנעשתה במהלך כינוס נכסים והושלמה / פד"ר 1207845/1

    קראו עוד...

  98. דחיית תביעה לביטול הסכם בגין טענת כפיה / פד"ר 1093841/12

    קראו עוד...

  99. פסיקת הוצאות בשל טענה שהילד לא רוצה לפגוש את ההורה השני / פד"ר 896815/14

    קראו עוד...

  100. היסודות ההלכתיים לחיוב בהוצאות משפט ולשיעורן פד"ר 1211355-2

    קראו עוד...

  101. סמכותו של בית הדין למתן צו הרחקה מהילדים כנגד כל צד ג' / פד"ר 297491/29

    קראו עוד...

  102. דחיית בקשה לעיכוב ביצוע החלטה למשמורת משותפת והליך טיפולי לילדים / פד"ר 1205021/7

    קראו עוד...

  103. פסיקת מזונות בת נכה שזוכה לתקציב גבוה מכמה גופים / פד"ר 712899/8

    קראו עוד...

  104. סמכות לדון בתביעות האישה – דיון במועדים שבחוק המהו''ת / פד"ר 1199931/8

    קראו עוד...

  105. כתובה בשקלים ישנים, הצמדה ופיצויי גירושין / פד"ר 993518/6

    קראו עוד...

  106. איזון אופציות לפי מועד הקרע או מועד ההנפקה ונדון דירת עמידר / פד"ר 1096295/5

    קראו עוד...

  107. תוקפו של צו הגנה שלא הוגבל בזמן / פד"ר 297491/29

    קראו עוד...

  108. פסיקת הוצאות כנגד אם היוצרת ניכור הורי / פד"ר 992673/9

    התובע הוא אב לילדה בת חמש וחצי שגרושתו מנעה פעמים רבות את הסדרי הראיה בטענות שהאב מתעלל מינית בילדה. טענות האישה נחקרו בעבר מספר פעמים על ידי המשטרה וגורמי הרווחה אשר הכריעו שאין כל אינדיקציה לטענות אלו ומדובר בדברים ששמה האם בפי הילדה. בית הדין התרה בעבר בפני האישה שבמידה ותמשיך להפר את הסדרי הראיה היא תיקנס. במהלך חול המועד פסח ניצלה האישה את פגרת בית הדין, ופנתה לבית המשפט שהוציא צו ביניים שמנע את הסדרי הראיה ביחס ל אירוע שהתרחש לפני הפסח. לאחר הפסח ולאחר בדיקה חוזרת של טענות האישה על ידי גורמי הרווחה בית הדין קיבל את עמדת האב שהאם מנסה להרחיק את הבת מאביה, ולהציגו באור שלילי. לאור ההתנהלות בית הדין החליט לחייב את האם בתשלום הוצאות משפט בסך 15,000 ₪, ולהתרות בה שבהישנות המקרים ידון מחדש העברת המשמורת לחזקת האב. בית הדין קבע שהוא פועל לפי העיקרון שניכור הורי הוא התעללות בקטין, והוסיף כי התעללות כזו היא בלתי חוקית, וכי חובתו להוקיע ניכור הורי ולמנוע אותה קודמת לעיקרון מלאכותי של טובת הילד. במהלך הדיון באת כוח האם קראה קריאות ביניים ואיימה על הדיינים, לאור הנסיבות בית הדין התרה בה על כך שיפסוק לה הוצאות אישיות ככל שהתופעה תישנה.

    קראו עוד...

  109. *סמכות שיפוט בתביעת גירושין כששני הצדדים אזרחי ותושבי חו"ל והבעל סרבן גט / פד"ר 928097/7

    על פי חוק שיפוט בתי דין רבניים כאשר "האישה הגישה בקשה לעריכת גט לפי דין תורה לבית דין מחוץ לישראל והאיש לא התייצב לפני בית הדין במשך ארבעה חודשים מיום שזומן על ידי בית הדין כאמור; וכן כי בית דין מחוץ לישראל קבע שהאיש ייתן גט לאשתו, ואולם על אף מאמץ סביר לאכוף את החלטת בית הדין באמצעים המשפטיים והדתיים הקיימים באותה מדינה, הגט לא ניתן במשך שישה חודשים מיום שקבע בית הדין." בית הדין קבע כי התנאים מתקיימים במקרה הנדון, ולכן יש לו סמכות לדון בתביעת גירושין זו.

    קראו עוד...

  110. @היתר חרם דרבנו גרשום שנעשה שלא כדין / פד"ר 1022249/6

    קראו עוד...

  111. @דיון בביה"ד בחלוקת רכוש הרשום על שם צד ג' / פד"ר 1196126/3

    קראו עוד...

  112. טענת הורה משמורן כי הילד עצמו לא רוצה בקשר עם ההורה השני / פד"ר 964046-21

    קראו עוד...

  113. צו הרחקה כדי לאפשר ביצוע פס"ד לחיוב גט / פד"ר 681773/5

    קראו עוד...

  114. @אי כפיפות של בית הדין לצווי בית משפט / פד"ר 692128/5

    קראו עוד...

  115. פסילת עורכי דין בגלל הפרעה בוטה בקיום הליך תקין / פד"ר 659737/35

    התברר לבית הדין שעורכי הדין של האם סייעו לה לפגוש את בנותיה שלא על פי החלטות בית הדין במרכז הקשר, דבר שגרם נזק נפשי לבת קטינה. כמו כן הפריעו במהלך הדיונים תוך כדי פגיעה בכבוד בית הדין. בית הדין החליט להורות על פסילת עורכי הדין לייצג את האשה בתיקים אלו, על פי תקנה נ"א לתקנות הדיון.

    קראו עוד...

  116. @ביטול החלטה לעיכוב הליכים בהיעדר תגובת הצד השני / פד"ר 1217307/8

    קראו עוד...

  117. @חיוב במזונות אישה ודחיית טענת מורדת / פד"ר 1089594/4

    קראו עוד...

  118. חיוב בעל החולה בסכיזופרניה בגט / פד"ר 1140913

    אשה תבעה גירושין בעקבות מחלת סכיזופרניה של הבעל, והתקפים פסיכוטיים שעבר. כרגע הבעל נמצא במצב של הפוגה, אך לא התרפא ממחלתו, והמחלה עלולה לחזור. הבעל כשיר למתן גט כיון שהוא במצב של הפוגה. בית הדין פסק שיש לחייב את הבעל במתן גט, כיון שמחלתו היא בגדר מום שעליו נאמר "אין אדם דר עם נחש בכפיפה". הבעל לא ציית לפסק הדין, וסירב לתת גט, בין השאר בטענה שהוא התרפא ממחלתו. בית הדין חזר ופסק שהוא חייב לגרש, והטיל עליו "הרחקות דרבנו תם" וכן חייבו לשלם לאשתו מזונות כל זמן שהיא מעוכבת להינשא מחמתו.

    קראו עוד...

  119. חישוב דמי כתובה שנכתב בה 200 זקוקים

    תחילה הכריע בית הדין כי הבעל לא הוכיח את טענותיו כנגד אשתו ועל כן הוא חייב בכתובה. כיוון שבכתובה נכתב 200 זקוקים וכיוון שרבו הספקות בנוגע לשיעור הנכון של הזקוקים, פסקו בדעת הרוב כי עיקר כוונת תקנת חז"ל היתה לדאוג לפרנסה עבור שנה לאישה. ומטרת תקנת הזקוקים היתה לקבוע שיעור כפול משיעור הכתובה דהיינו 400 זוז. בית הדין שיער שפרנסה לשנה היא 12 אש"ח ואם כן הזקוקים הם 24 אש"ח. הדיןן שבדעת המיעוט קבע כי אין זה עיקר תקנת חז"ל אלא רצו לקבוע שיעור של 200 זוז ממש ולא פרנסה לשנה, אלא כיוון שיש ספקות כה רבים נהגו גדולי הדיינים לפשר תמיד ולא להכריע מהן זקוקים. אם הפשרה לא אפשרית יש לבחור שיעור ממוצע בין דעת החזו"א שאמר שהשיעור הוא 57 קילוגרם כסף ובין הנחלת שבעה. זאת משום שיש להוסיף למערכת השיקולים פיצויים שמגיעים לאישה שבעלה פשע בה כך ופירק את ביתם.

    קראו עוד...

  120. שינוי שם קטין כמה שנים לאחר לידתו / פד"ר‏ 1045550/6

    בני זוג התגרשו. האישה ילדה את בנם המשותף לאחר הגירושין והאב לא היה נוכח בברית. כעת, שלוש שנים לאחר מכן, האב תובע לשנות את שם הבן. בית הדין קבע שעקרונית אין הלכה מחייבת בעניין זכות בחירת שמות לילדים, ועל אף שיש מנהגים מחייבים שונים, בנסיבות העניין מנהגים אלו לא מחייבים כיוון שהאישה לא חייבת בכבוד חמיה, וכיוון שהאבא לא בא לברית ועבר תקופה ארוכה מאז. לכן מצד ההלכה אין מקום לקבל את בקשת האב. בנוסף לכך דן בית הדין בזכויות ההורים לקבוע את שם הילד לפי החוק בישראל. לפי חוק השמות (תיקון תשע"ד, סעיף 4) לכל הורה זכות לקרוא לילד בשם סמוך ללידתו, ובהעדר הסכמה כל אחד ייתן שם פרטי אחד. אולם לאחר שעבר זמן אין לאב זכות אלא לשנות את שמו, ושנוי כזה אפשרי רק בהסכמת שני ההורים (שם, סעיף 13א). בנוסף לכך השארת השם המקורי היא לטובת הקטין אך גם במקרה שזה לא היה בטובתו, החוק לא הניח כאן פתח להכרעה שיפוטית ואין לשנות את השם שלא בהסכמה..

    קראו עוד...

  121. האם אב מחויב במזונות ילדיו לפי רמת החיים שהורגלו אליה? / פד"ר 960545/4

    בני זוג חיו ברמת חיים גבוהה מאוד, הכוללת נהג צמוד נסיעות לחו"ל ועוד. לאחר הליך פלילי של אלימות במשפחה, נערכו הגירושין בין הצדדים אולם האב נמנע מכל קשר לילדיו. האישה תובעת שהבעל ישלם מזונות מוגדלים על מנת לשמור על רמת החיים הגבוהה שהורגלו ילדיו. בפסק הדין נידונה בהרחבה השאלה המהותית: האם מן הדין מחויב אב במזונות ילדיו לפי רמת החיים שהורגלו אליה? לדעת דיין א' אב אמיד מחויב מדין צדקה לזון את בניו ובנותיו לפי העקרון של "די מחסֹרו אשר יחסר לו" – "אפילו סוס לרכב עליו ועבד לרוץ לפניו" ולכן יש להגדיל את המזונות על מנת לשמור על רמת החיים הגבוהה לה הורגלו הילדים. אפילו אם מדובר על סכום שהוא יותר מחומש מנכסיו של האב. לדעת דיין ב' אין להחיל כאן את דין "די מחסורו", כיוון שחיוב "די מחסורו" אינו חיוב קבוע לכל ימי חייו של העני. מעבר לכך, לדעתו התנהלותו של הורה כלפי ילדיו במובן הכלכלי (מעבר לצרכים הבסיסיים) היא בתחום סמכותו ההורית-החינוכית הבלעדית ואינה בת התערבות של גורם שיפוטי. לכן לדעתו יש לחייב את האב במזונות קבועים בשיעור של המזונות הזמניים. לדעת דיין ג' אכן יש עקרונית מקום לחייב אב על פי דין "די מחסורו" אלא שלמעשה הילדים לא התרגלו באמת לרמת החיים הגבוהה כיוון שמדובר בדברים שרלוונטיים בעיקר למבוגרים. לכן יש להגדיל רק במעט את חיוב המזונות. לאור דעת הרוב הוגדלו המזונות רק במעט. ערעור על פסק דין נדון בבית הדין הגדול (רבני הגדול 967261/4), אשר דחה את הערעור ואף הגדיל את חיוב המזונות קרוב לחיוב שבדעת דיין א' שבפסק דין זה. על פסק הדין שבערעור הוגשה עתירה לבית המשפט העליון (בג"ץ 780/19) והעתירה נדחתה.

    קראו עוד...

  122. חיוב גט בבעל שברח ועיגן את אשתו / פד"ר 1022249/6

    בעל פתח תיק גירושין ולאחר מכן נמלט לארה"ב, ומסתיר את מקום מגוריו ולא נענה לקריאות בית הדין לדון בגירושין ולשחרר את אשתו. בית הדין קבע שניתן לכפות אותו בכל אמצעי הכפייה האפשריים לתת גט, אפילו שהדיון לא בפניו, בגלל שעצם העובדה שהבעל מעגן את אשתו יש בה די בכדי לחייבו בגט.

    קראו עוד...

  123. ***נימוקים להיתר נישואין למינקת

    אישה דתייה התגרשה מבעלה בעודה בהיריון. לאחר הלידה הגרוש לא שמר על קשר עם הילדה ולא שילם מזונות. האישה הניקה את הילדה, וממשיכה להניק אותה. היא מבקשת היתר נישואין כאשר התינוקת תהיה בת 22 חודש ואוכלת מזונות מוצקים בנוסף להנקה. לדבריה היא עתידה להפסיק להניק לפני הנישואין. הדיין פרס את הסוגיא בטוב טעם ודעת, והסביר כי לדעת חלק מהראשונים גזרת מנקת קיימת אפילו אם החשש לבריאות התינוק לא קיים חוץ ממקרה יוצא דופן מאוד כמו ריש גלותא. אך לדעת ראשונים אחרים וכן פסק השו"ע גזרת מנקת קיימת כל עוד יש חשש ממשי לבריאות התינוק שלפנינו מאיזו סיבה. אולם גם לשיטה המצמצמת החילוק בין מנקת זו ושאר המניקות צריך להיות ניכר לכולם. לכן, קולות מסוימות שכתבו הפוסקים בנוגע לאישה שכבר הפסיקה להניק או במקרה בו הבעל החדש מתחייב לזון תלויות במחלוקת הזאת. הדיין חידש, שיש נשים שכלל לא נכנסות לגדר מנקת ועליהן הגזרה לא חלה. הרשב"א כתב שאם מדובר בגרושין והתינוק כלל לא הכיר את האם בשעת הגירושין אין עליה שם מנקת. לאחר שהוכיח שהשו"ע נוטה אחרי דרך הרשב"א חידש שגם האישה דנן אינה נכנסת כלל לגדר מנקת כיוון שהיא התגרשה בשעה שהיתה מעוברת, והתינוק לא הכירה. לכן לא מדובר פה על היתר למנקת (כמו במקרה בו הבעל מתחייב לזון, או שאר הקולות שהעלו הפוסקים בדין זה) אלא באישה שכלל לא נקראת מנקת לכל השיטות.

    קראו עוד...

  124. *מחלוקת בנוגע לרכוש אינה עילה לעיכוב גירושין

    בית הדין קבע כי בני זוג הפרודים מזה שנתיים ואינם רוצים זה את זה עליהם להתגרש, ואין לבעל זכות לעכב את מתן הגט בשל אי רצונו לקיים את פסק בית המשפט שהעניק לאימא את זכות הקדימה לקנות את חלק הבעל בדירה. אין הדבר דומה למקרה בו האישה גוזלת את רכוש הבעל, שכן החלטת בית המשפט היא מקובלת וסבירה לחלוטין.

    קראו עוד...

  125. *** דקדוק בלשון הסכם גירושין

    קראו עוד...

  126. ***ימי עיכוב ההליכים לפי החוק להסדר התדיינויות ודין תביעה שהוגשה בתוכם ו'מוגשת' שנית בעל פה בדיון - 1133822-4 - ביה''ד ירושלים

    בית הדין דן בסדרי הדין לפי החוק להסדר הדיינות והכריע כי יש בסמכותו לדון בתיק.

    קראו עוד...

  127. היתר נישואין של בית דין פרטי בניגוד להחלטות בית הדין הרבני / בית הדין הרבני 622918/19

    אישה עגונה למעלה מעשרים שנה, פנתה לבי"ד פרטי בראשות הרב פרופ' דניאל שפרבר אשר התיר את נישואיה ללא גט. לאחר ההיתר פנתה האישה לבית הדין הרבני בבקשה לשחרר את הבעל ממאסרו ולסגור את תיק הגירושין. בית הדין דן בתוקפו של פסק הדין הפרטי והתמודד עם כשלים מרכזיים בעצם קיומו של הדיון: האיסור החוקי, והעדר התוקף של פסק דין שניתן בלא שמיעת שני הצדדים. וכן על כך שבעצם הדיון חברי בית הדין הפרטי מטילים דופי בבית הדין הרבני, אף שהוא התנהל כראוי, שמע את פני שני הצדדים וכבר נתן בו פסק דין כהלכה. בית הדין דן גם בגופו של פסק הדין של בית הדין הפרטי ומצא בו כמה כשלים: פסק הדין ביסס את הכרעתו על אומדנא שלא על דעת כן האשה נישאה. סברה זאת נדחתה, כיוון שאין להסתמך על סברה זו לבד אלא כסניף (כפי שהסכימו גם בבית הדין הפרטי) והסניף בו דנו הוא שהטבעת הייתה של האישה לפני הנישואים נושא שנידון בבית הדין הרבני מתוך ראיות ברורות ועדים ונדחה. הדיינים העלו תמיהה על רצונה של האישה לסגור את התיק, זאת לאחר שהוצע לה להפסיק להופיע לדיונים. ואף הם העלו חשש שבקשת האישה נובעת מרצון לשרת מגמה של פניה לבתי דין פרטיים, על אף שטובת האישה תיפגע מכך בעתיד בצורה משמעותית. למעשה קבע בית הדין כי הבעל ישוחרר ממאסר, אך כל הכרעות בתי הדין הרבנים עומדים בתוקפם, והוא חייב לגרש את אשתו והאישה נשארת נשואה עד הרגע שבו יעשה כן.

    קראו עוד...

  128. פרשנות הסכם ממון / פד"ר 1068153/4

    בני זוג נישאו. קודם החתונה חתמו על הסכם ממון בו רכוש הצדדים מופרד. הבעל התחייב לשלם לאישה 180 אלף ש"ח בעת הגירושין. הבעל טוען כי אין לחייבו בסכום הנ"ל כיוון שהאישה גרמה לגירושין בהאשימה אותו באונס. בית הדין דחה את הטענה כיוון שאין שום התנאה בהסכם הממון, ולכן אף אם האישה אשמה בגירושין ההסכם מחייב. הבעל התחייב לתת לאישה מחצית מהדירה אם יהיו לזוג 'ילדים'. הבעל טען שכיוון שיש להם ילד אחד אין זה מחייב. בית הדין קיבל את הטענה כיוון שיד בעל השטר על התחתונה ואין כוונתו ברורה לגמרי.

    קראו עוד...

  129. מזונות אלמנה מעיזבון שחולק על פי צוואה

    בני זוג נישאו בנישואין שניים, וטרם נישואיהם חתמו על הסכם ממון. הם גרו בדירה של הבעל בדמי מפתח. לאחר פטירתו, האלמנה נשארה לגור בדירה ולפי החוק לא ניתן לפנותה, אך ליורשים אין שום זכות בדירה. לאחר זמן היא חתמה על הסכם עם בעל הדירה שתסכים לפנותה בתמורה ל400,000 ש"ח. המנוח כתב צוואה שמקנה את נכסיו ליורשיו שעה אחת קודם פטירתו, ומצד שני כתב שכל חובותיו ישולמו קודם חלוקת העיזבון. האלמנה תובעת מדור ומזונות מהיורשים, וטוענת כי כוונת הסעיף המחייב תשלום חובות קודם החלוקה היא גם לשלם לה מזונות. בנוסף, הכסף שניתן לה ע"י בעל הבית מגיע לה ע"פ זכויותיה שלה ואינו נוגע כלל לזכותה לקבל מהעיזבון מדור ומזונות. היורשים טוענים כי הכסף התקבל מכוח זכות של אביהם בדירה ועל כן יש לראות בו או תשלום מזונות לשנים רבות, או תשלום כתובה אף בניגוד לרצונה, הפוטר אותם ממזונות ומדור. בנוסף, כיוון שהבעל כתב צוואה המקנה ליורשיו את נכסיו רגע לפני מותו- הרי אין כלל עיזבון, אלא רכוש של היורשים, ואין לאלמנה מהיכן לגבות. דעת הרוב קבעה כי כיוון שמדובר במתנת בריא אין לאלמנה זכות למזונות ולמדור. הסעיף המורה לשלם את כל חובותיו קודם חלוקת העיזבון לא היה כלל מכוון למזונות אלמנה שהם רבים מאוד ולא ידועים לרוב האנשים. הדיין בדעת המיעוט סבר כי יש ספק מה כוונת הבעל בנוגע לתשלום חובות, ומאידך האלמנה מוחזקת לעניין מזונות, ולכן היורשים מחויבים בתשלום מזונות לאלמנה, ולחילופין ישלמו לה כתובה, לפי השווי המחמיר.

    קראו עוד...

  130. תביעת בני זוג שהתגרשו על כלי הבית ועל הבגדים והתכשיטים שהבעל קנה לאשה / פד"ר ‏ 1054410/6

    בני זוג התגרשו. בני הזוג חילקו ביניהם את הדירה והחובות שלא ע"פ חוק יחסי ממון. הבעל קיבל עליו את כל החובות. לכן הוא טוען שפשוט שחלוקת הרכוש לא תהיה לפי חוק יחסי ממון אלא לפי ההלכה. בית הדין קיבל באופן עקרוני את עמדתו, אך כיון שתוך כדי הדיונים הבעל הסכים להסדר מסוים, קבע בית הדין שכך יחולקו הנכסים. נחלקו הדיינים בשאלה מה דינם של תכשיטים שקנה הבעל לאשתו תוך כדי נישואיהם. אך כיון שהתכשיטים ממילא כבר נמכרו לצרכי הבית, קבע בית הדין ברוב דעות שהאשה פטורה מלהחזיר את תמורתם.

    קראו עוד...

  131. אדם שטוען שחתם על הסכם באונס ובחוסר דעת והבנה / פד"ר ‏1027413/4

    התובע ביקש לבטל הסכם גירושין כיוון שלטענתו ההסכם איננו הוגן והוא נכפה עליו במצב של חוסר שיקול דעת בעקבות פוסט־טראומה מפיגוע שבו הוא נכח. בפסק הדין נדתחה הבקשה, ראשית כיוון שהתובע לא הצליח להביא ראיות לטענתו, ובביטול הסכם נטל ההוכחה היא על הטוען. מעבר לכך, בפסק הדין מבואר שרמת חוסר שיקול הדעת הנדרשת לפי ההלכה היא חמורה ביותר וגם אם היה ההסכם מוטה לטובת האישה וגם אם היה האיש במצב של פוסט־טראומה לא היה בזה כדי לגרוע מתוקף ההסכם.

    קראו עוד...

  132. גרושה שמבקשת משיקולים חברתיים לבטל למפרע את נישואיה השניים וגירושיה בטענת מקח טעות / פד"ר 1116411/1

    אשה גרושה פעמיים, טוענת שנישואיה השניים היו מקח טעות, ומבקשת לבטלם למפרע. משום שאנשים נמנעים מלשאת אותה בהיות גרושה פעמיים. בית הדין דחה את בקשתה והבהיר שאין שום איסור לשאת אשה שהתגרשה פעמיים.

    קראו עוד...

  133. **אדם שרשם דירה על שמו ועל שם אשתו, וטוען ששוכנע לעשות זאת למען שלום הבית, בעוד פניה של האשה לא היו לשלום / פד"ר ‏1134120/8

    בני זוג רכשו דירה ואח"כ התגרשו. כעת טוען האיש שהוא קנה את הדירה לבדו, והוא לא רצה לרשום את הדירה על שם שניהם. יועצת נישואין שכנעה אותו לעשות כן למען שלום הבית, אך התברר שפניה של האשה לא היו לשלום. בית הדין קבע שהאיש רשם את הדירה על שם האשה מרצונו החפשי. ושלא הוכח שבאותו זמן פניה של האשה היו לגירושין.

    קראו עוד...

  134. **הסכם לחלוקת דירה שלא בוצע במועדו, ובעקבות כך דורש אחד הצדדים לשנותו / פד"ר ‏ 1059247/3

    בני זוג שהתגרשו חתמו על הסכם שלפיו תוער בעלות הדירה לאשה, והיא תשלם את דמי מחציתה במועדים שיקבעו. ההעברה לא בוצעה, וגם האשה לא שילמה, וכעת דורש הבעל לקבל מחצית משוויה העדכני של הדירה. וכן הוא תובע דמי שימוש על זמן שבו היתה הדירה בשימושה של האשה מבלי שהיא שילמה עליה. כמו כן התקיים דיון בשאלת האפשרות להביא ראיות חדשות לאחר שכבר הוגשו הראיות.

    קראו עוד...

  135. **סמכות בית הדין מול סמכות בית המשפט /פד"ר 1132122/2

    אשה טענה שלבית הדין אין סמכות בעניינה, בית הדין דחה את דבריה.

    קראו עוד...

  136. **מזונות לאשה שחויבה בגירושין ומסרבת להתגרש / פד"ר ‏ 1020673/1

    בית הדין קבע שאשה חייבת להתגרש. האשה מסרבת להתגרש, ובינתים היא תובעת מזונות. בית הדין קבע שהבעל פטור מלזון את האשה.

    קראו עוד...

  137. **סכום כסף שנתן אבי האשה לזוג לצורך רכישת דירה. לאחר גירושי הזוג טוען האב שהכסף ניתן כהלוואה, חתנו חולק על כך / פד"ר ‏ 938836/12

    בני זוג קנו דירה. חלק מהכסף שולם ע"י אבי האשה. לטענתו - זו היתה השקעה. כסף שאמור לשוב אליו. בני הזוג התגרשו. הדירה נמכרה. האב תובע את השקעתו בחזרה. החתן טוען שאין לבית הדין זכות לדון בדבר, כי בית דין אחד כבר אמר את דברו. בית הדין דחה את טענתו על סמך תקנות הדיון. בית הדין חייב את החתן להחזיר את הכסף, על סמך ראיות נסיבתיות המוכיחות שבעבר החתן עצמו התיחס לסכום הזה כאל הלוואה, ואף ברר כיצד עליו להחזיר אותו.

    קראו עוד...

  138. בני זוג שחתמו על הסכם ממון בעודם חיים יחד ללא נישואין / פד"ר ‏862930/4

    בני זוג חתמו ביניהם על הסכם ממון וחיו יחד ללא נישואין. נולדו להם שלשה ילדים. כעבור כמה שנים נישאו השנים, וכעת הם מתגרשים. ההסכם שביניהם לא אושר בבית דין. בית הדין פסק שההסכם ביניהם חל גם ללא אישור ערכאה שיפוטית, כי הוא נחתם ביניהם שלא במסגרת נישואין. ודינו ככל חוזה.

    קראו עוד...

  139. חיוב כתובה כאשר שני הצדדים אינם חפצים זה בזה / פד"ר 1052580/5

    בני זוג נפרדים, כאשר שני הצדדים אינם חפצים בהמשך הקשר. בית הדין פטר את הבעל מתשלום הכתובה.

    קראו עוד...

  140. עו"ד שייצג אשה בתהליך פשיטת רגל ושמע דברים מבעלה, האם יוכל לייצג אותה בתביעה נגד בעלה / פד"ר 1058127/3

    עו"ד ייצג אשה בהליך של פשיטת רגל. כחלק מההליך הוא דיבר עם הבעל ושמע מפיו על רכושם המשותף. כעת הוא רוצה ליצג את האשה בהליך רכושי נגד בעלה. בית הדין ברוב דעות פסל אותו מלייצג את האשה.

    קראו עוד...

  141. **סמכות בית הדין להטיל צו עיכוב יציאה מהארץ על תושב חו"ל שנתבע ע"י תושבת חו"ל / פד"ר 1140120/1

    בני זוג תושבי חו"ל, הכירו בחו"ל והתחתנו בחו"ל, האשה מעולם לא היתה אזרחית ישראלית. האשה הוציאה ו עיכוב יציאה מהארץ נגד בעלה. בעלה טוען שלבית הדין בארץ אין סמכות לגביהם. בית הדין קבע שיש לו סמכות.

    קראו עוד...

  142. **דירות שקנתה אשה בזמן נישואיה לבעלה / פד"ר 998983/1

    פלוני מת. אלמנתו ובניו קבלו על עצמם שבית הדין ידון בירושה לפי חוקי המדינה. בית הדין חילק את דירת הזוג, חציה לאלמנה וחציה לבניו של המנוח. אלא שמתברר שהיו לאשה דירות נוספות הרשמות על שמה, והיורשים מבקשים את חלקם גם בדירות אלה. בית הדין קבע שדירות אלה אינן חלק מהירושה, ואין ליורשים בהן חלק.

    קראו עוד...

  143. **דירה הרשומה על שם שני בני הזוג אע"פ שאחד הצדדים השקיע בה יותר / פד"ר ‏938828/10

    בני זוג התגרשו. צד האשה השקיע בדירה יותר מצד האיש, א היא רשומה על שם שני בני הזוג. ביה"ד הכריע ברוב דעות שהיא תחולק שוה בשוה.

    קראו עוד...

  144. מתנה פיקטיבית שנועדה להבריח מפני הנושים / פד"ר 734891/8

    אדם העביר את רכושו (בית) על שם אשתו ואמה. לאחר שנים התגרש האיש. וכעת הוא טוען שהמתנה היתה פיקטיבית בלבד. האשה טוענת שהאיש נתן לה את המתנה בפיצוי על כך שבגד בה עם חברתה הטובה. בית הדין קבע שהמתנה בטלה, גם משום שלא נעשתה כהלכה וכחוק, וגם משום שנסבות המתנה מוכיחות בצורה מובהקת שאכן היא היתה פיקטיבית. כמו כן מתברר שהאשה בקשה שלום בית גם אחרי שידעה על הבגידה.

    קראו עוד...

  145. **מניעת גירושין במקרה שבו הצדדים חתמו על הסכם המחייב את הבעל בתשלום גבוה אם לא יגרש / פד"ר ‏ 669147/5

    בני זוג חתמו על הסכם המחייב את הבעל במזונות גבוהים אם לא יגרש את אשתו. משום כך, קבע ביתה הדין כי אי אפשר לסדר גט, כי זו כפיה. ויוכלו לסדר את הגט רק אם יציגו הסכם מעודכן הקובע כי הסעיף הנ"ל מבוטל.

    קראו עוד...

  146. **חלוקת הדירה כאשר הנישואין נמשכו זמן קצר בלבד, וכל צד טוען שהצד השני הסתיר ממנו דברים מהותיים / פד"ר 1064682/4

    בני זוג התחתנו והתגרשו כעבור פחות משנה. לאחר הגירושין נולדה להם בת. הדירה רשומה בשוה על שם שניהם, אבל הורי האשה השקיעו בה הרבה יותר. שני הצדדים טוענים זה על זה טענות רבות על מומים שאילו ידעו עליהם לא היו מתחתנים, ואילו ידעו עליהם ההורים לא היו משקיעים כסף בדירה. בית הדין פסק ברוב דעות ששוי הדירה יחולק שוה בשוה בין הצדדים.

    קראו עוד...

  147. עיכוב גט לצורך השלמת הליכי גירושים בבית משפט אזרחי בצרפת / פד"ר 1024031/1

    הבעל טען שהוא גר בצרפת, וע"פ החוק הצרפתי לא יוכר כגרוש עד שאשתו לא תסכים לגירושין אזרחיים. ולכן לטענתו אשתו מעגנת אותו והוא מבקש לא לתת גט עד שיוסדר מעמדו בבית המשפט בצרפת. בית הדין בחן האם אכן הגט היהודי מעכב את ה'גט האזרחי'. ולאחר בדיקת מומחה הובהר לבית הדין שלאחר ביצוע הגט היהודי, אין עוד כל צורך בגט אזרחי, כלומר: אין עוד כל צורך בהסכמת האישה להתרת הנישואין האזרחיים בצרפת, ולכן הדיונים המשפטיים הממוניים בהם פתח הבעל בצרפת אינם רלוונטיים לשאלת העיגון. לאור זאת בית הדין פסק שכל עיכוב בביצוע הגט נחשב כעיגון לאישה, והבעל המחויב לתת גט ואין באפשרותו לעגן את האישה אפילו לא זמן קצר בלבד. בנוסף נעתר בית הדין לבקשת האישה וחייב את הבעל ב"מזונות מעוכבת" בסך ארבעת אלפים ש"ח. האישה זכאית לגבות זאת אף מתמורת חלקו של הבעל בדירה המשותפת.

    קראו עוד...

  148. שווי כתובה על פי דין בימינו ונושאים נוספים / פד"ר 1051243/4

    בית הדין קבע כי עיקר כתובה ותוספת כתובה, שהם מאתיים זוז ועוד מאתיים זקוקים, הם בערך של 4.8 ק"ג כסף צרוף. בנוסף, עסק בית הדין בחלוקת הרכוש של הצדדים בדגש על חלוקת הדירות שלהם.

    קראו עוד...

  149. הסכם ממון שבו מזונות גבוהים אם הבעל יסרב לתת גט / פסק דין רבני 669147-5

    בית הדין קבע שהתחייבות בעל לשלם 12,000 ש"ח כמזונות במקרה שיסרב לתת גט מהווה סיבה לפסול את הגט כגט מעושה. ולכן, ביה"ד הורה לצדדים למחול על ההתחייבות כדי שהוא יוכל לסדר גט.

    קראו עוד...

  150. **סמכות בית הדין כאשר לא הוגשה תביעת גירושין / פד"ר 988988/2

    אשה הגישה תביעה לגירושין שנסגרה. בעלה הגיש תביעה לשלום בית ולחלופין לגירושין, אך בית הדין קבע שתביעתו לשלום בית כנה ותביעתו לגירושין אינה כנה. משום כך קבע בית הדין שהוא מנוע מלדון בנושא חלוקת הרכוש.

    קראו עוד...

  151. **תביעה לחלק את הפנסיה של הבעל לפני הדיון בחלוקת הרכוש / פד"ר 647725/3

    בני זוג מתגרשים. באת כח האשה דרשה מבית הדין לקבוע שמחצית הפנסיה של הבעל תועבר לאשה עוד לפני הדיון בחלוקת הרכוש. בית הדין דחה אתהתביעה וקבע שהדבר יידון במסגרת הדיונים על חלוקת הרכוש.

    קראו עוד...

  152. הליך פלילי נגד סרבן גט / פד"ר 622918/19

    פסק הדין דן במקרה של בעל סרבן גט הנמצא במאסר מזה 15 שנה האם נכון לפתוח כנגדו הליך פלילי שיחמיר בתנאי כליאתו. האם הדבר ייחשב לכפייה על ידי בית המשפט שלא כדין על גט? הכרעת פסק הדין לפי הרוב היא שמאחר והפסיקה לכפיית הגירושין היא פסיקה שכבר ניתנה על ידי בית הדין, ושאלת חיוב הגירושין לגופה והטענות הכרוכות בכך, כלל אינן עולות לדיון בבית המשפט, שאינו דן אלא רק באמצעי הענישה על אי ציות לפסק דינו של בית הדין, על כן לאחר שבית הדין קובע שהבעל ראוי לכל כפייה כדי לאלצו לתת גט, אין מניעה שאמצעי הענישה יבוצעו על ידי בית המשפט, מאחר שאותם אמצעים לא יוכלו להתבצע באמצעות פסיקת בית הדין. בנוסף מובא בפסק הדין עקרון כללי כי בנסיבות של פסיקת כפיית גירושין, ההלכה אינה רק מתירה לבית הדין לנקוט באמצעי כפייה כנגד הבעל וקובעת שהגט כשר למרות שניתן בכפייה, אלא יתרה מכך, מוטלת החובה על בית הדין לכפות את הבעל

    קראו עוד...

  153. **שיפוץ דירה משותפת כאשר אחד השותפים מתנגד ומעמד הדירה טרם נפסק / פד"ר 1064682/4

    בני זוג התגרשו, ולהם דירה המיועדת להשכרה. דינה של הדירה טרם התברר. הבעל מבקש לשפץ את הדירה כדי להעלות את רווחיה. האשה מתנגדת. נחלקו הדיינים. דיין אחד סבר שבכל מקרה יכול שותף לשפץ דירה משותפת כאשר הדבר מגדיל את הרווחים. שני הדיינים האחרים סבורים ששותף אינו יכול להשביח את הנכס בעל כרחו של הצד השני, אלא רק לתקן נזקים. ואולם, שני הדיינים האלה נחלקו ביניהם בשאלה האם המקרה המדובר הוא השבחה או תיקון נזקים. אחד מהם סובר שכאן מדובר על תקון נזקים, לפיכך הוא מצטרף עם הדיין הראשון לפסוק שהדירה תשופץ. וכך אכן נפסק.

    קראו עוד...

  154. הסתלקות יורש לטובת יורש אחר / פד"ר ‏ 1087740/1

    שני אחים ואחות אמורים לרשת, שני האחים מבקשים להסתלק לטובת האחות. בית הדין אישר את בקשתם.

    קראו עוד...

  155. קנס לעורכת דין שהקליטה דיון בבית הדין, הכחישה את מעשיה, וסרבה למסור לדיינים את הטלפון שלה / פד"ר 1087086/1

    במהלך דיון, עורכת דין הקליטה את הדיון במכשיר הטלפון שלה. בית הדין בקש ממנה את המכשיר, והיא סרבה למסור אותו, והכחישה את מעשיה. בית הדין קנס אותה.

    קראו עוד...

  156. חיוב כתובה בזוג שחי כה שנים בחדרים נפרדים וכל צד מאשים את רעהו בגרושין, ללא ראיות / פד"ר 645976/4

    בני זוג חיים כבר כמה שנים בחדרים נפרדים ואין ביניהם יחסי אישות. כל צד מאשים את רעהו באשה לגירושין. בית הדין פסק שהבעל ישלם כתובה, אך לא תוספת.

    קראו עוד...

  157. אשה שויתרה לאמה על חלקה בירושת אביה, ולאחר שמונה עשרה שנה טוענת שלא הבינה על מה חתמה / פד"ר 670130/3

    אביה של התובעת נפטר והיא ואחיה חתמו שהם מוותרים על הירושה לטובת אמם. אחרי שמונה עשרה שנה טענה האישה שלא הבינה על מה חתמה ושאנסו אותה אחיה לחתום על הוויתור בטענה שם לא תחתום יוציאו את האמא מהבית. בית הדין דחה את כל טענותיה. מלבד הסתירה הפנימית שבין הטענות בית הדין דן בהגדרות טענת אונס במתנה והראה שאין הדבר רלוונטי למקרה זה. לגבי הטענה הנגדית לא מתקבל על הדעת שהיא לא ידעה על מה חתמה כאשר המסמך היה כתוב באופן ברור ובעברית השווה לכל נפש, זאת לצד זה שככלל נפסק שגם אם אדם לא הבין על מה חתם חתימתו תקיפה. פסק הדין הזכיר את מנהג בתי הדין לחתור למתן צווי ירושה מוסכמים ה'מרבים שלום בעולם' ומעודד מתן חלק שווה לבנות כלבנים אם אין אלו ואלו מבקשים מרצונם הטוב להעביר את חלקם להורה הנותר בחיים. כפי שככל הנראה נעשה בצו הירושה מלפני שמונה עשרה שנה.

    קראו עוד...

  158. שלילת יהדות מאשה שהתברר שלא היתה יהודיה / פד"ר 977509/1

    אשה הביאה מסמכים המאשרים את יהדותה. במרשם האולוסין היא רשומה כרוסיה. לימים, התברר שהרב שנתן לה אישור אינו אמין, והרבנות הפסיקה לסמוך עליו, מה גם שהמסמך שנתן לה סותר את דברי האשה עצמה. לפיכך, נשללה יהדותם שלה ושל בניה.

    קראו עוד...

  159. **שינוי צו ירושה עקב פטירת אחד היורשים / פד"ר 907094/2

    אחד מיורשיו של אדם מת, לכן ביקש אחד היורשים האחרים לשנות את צו הירושה. הרב שטסמן דחה את הבקשה, משום שפטירתו של אחד היורשים לא משנה את הירושה. הוא כבר ירש את המנוח, וכעת ייירשוהו יורשיו שלו.

    קראו עוד...

  160. **פיצויי גירושין לאשה שתבעה גירושין, ובצדק / פד"ר 968569/9

    אשה שבעלה נתן עיניו באחרת תבעה גירושין, וזכתה במלוא כתובתה. כיון שהיא התובעת את הגירושין, והיא זכתה למלוא כתובתה, סבר בתי הדין שאין צורך להוסיף על כך גם פיצויים.

    קראו עוד...

  161. **כתובת חרש אילם / פד"ר ‏ 1058373/1

    זוג חרשים-אלמים התגרשו. נשאלה השאלה האם חתימתו של החרש על הכתובה היא בת-תוקף. ברוב דעות קבע בית הדין שהחרש, אע"פ שהוא מדבר בשפת הסימנים, אינו מחויב בכתובה. אפשר להחתים אותו על כתובה דוקא אם ישב בית דין, ככל דיני בית דין, ושקל את טובתו של החרש. כיון שהדבר לא נעשה במקרה המדובר, פטר בית הדין את החרש מתשלום הכתובה ברוב דעות.

    קראו עוד...

  162. תביעת אשה לגט כשהיא סותרת את עצמה ואינה מביאה הוכחות / פד"ר 1013762/1

    ב"כ האשה תובעת גט בטענות שלא הוכחו, ולכאורה גם נסתרו מדברי האשה. בית הדין פסק שאין לחיב את הבעל בגט, אך המליץ לעשות כן.

    קראו עוד...

  163. בני זוג שהתחתנו ע"י מסדר קידושין שאינו מוסמך, בליווי הסכמים בעייתיים מבחינה הלכתית / פד"ר 1093889/1‏

    בני זוג התקדשו באופן פרטי באמצעות רב שאינו מוסמך לכך ע"י הרבנות. את הקידושין ליוו הסכמי קדם-נישואין שונים. שבין היתר מסמיכים את בית המשפט למשפחה לפסוק בכל ענייני הזוג, ומפקיעים מבית הדין הרבני כל זכות. הסכמים שמחייבים גירושין במקרים מסוימים ומתנים את הקידושין בתנאים שונים. הצדדים הודו שהם מבקשים את אישור בית הדין לקידום אג'נדה שהם מבקשים לקדם. בית הדין קבע שהוא לא יאשר את הקידושין עד שיתקיימו קידושין כחוק. ובינתים בני הזוג מנועים מלהנשא לאחרים.

    קראו עוד...

  164. תביעת גירושין כאשר ידוע הגורם, וצדדים שסותרים את דברי באי כחם / פד"ר 988988/1

    בני זוג חיים כבר שנים בחדרים נפרדים. הבעל מעוניין לשוב לשלום בית והאשה מסרבת. הטענות כפי שנוסחו ע"י עורכי הדין מחייבות כפית גט, אבל דברי הצדדים עצמם מעלים תמונה אחרת לגמרי. מסתבר שהאשה סולדת מבעלה בעקבות טראומה שעברה במות הוריה, ובדבריה שבעלה לא היה מספיק רגיש לאבלה. הבעל מצדו מעוניין בשלום בית. הסיכויים לכך נמוכים. ולכן בית הדין ממליץ להתגרש. אבל הוא לא מצא שיש מקום לכפות גט.

    קראו עוד...

  165. **חיוב כתובה כשהאשה בקשה את הגירושין והבעל התנגד תחילה ואח"כ הצטרף לדרישה / פד"ר 915637/4

    אשה תבעה גרושין. הבעל התנגד תחילה, אך אח"כ הצטרף לתביעה והזוג התגרש. ידוע שזמן מסוים מרדה האשה בבעלה. האשה תובעת כתובה. בית הדין פסק ברוב דעות שהיא זכאית לעיקר כתובה ולא לתוספת. ושאת עיקר הכתובה יש להעריך במחיה לשנה. 12000 ש"ח.

    קראו עוד...

  166. סמכות בית הדין לדון במזונות / פד"ר ‏ 1093493/12

    אדם תבע לנהל את הדיון במזונות ילדיו בבית הדין. ב"כ האשה בקש למנוע את הדיון בטענות שונות, ובית הדין דחה את דבריו.

    קראו עוד...

  167. פיקוח על מעשי נאמני הקדש / פד"ר ‏1098800/1

    נאמני ההקדש המממונים על ישיבת עץ חיים ותלמוד תורה עץ חיים התנהלו בצורה תמוהה, מכרו נכסים של הישיבה ולא ברור לאן הועבר הכסף, לכן מינה בית הדין מנהל חדש להקדשות, והקפיא את כל מעשי הנאמנים.

    קראו עוד...

  168. **סמכות אם לתבוע מזונות בבית המשפט כאשר התיק נידון בבית הדין / פד"ר 1089594/3

    בית הדין הבהיר שאם תביעת מזונות נידונה בבית הדין, אין האשה רשאית להגיש תביעה מקבילה בשם הילדים בבית המשפט. גם כי החוק מונע זאת, וגם כי היא אינה אפוטרופסית יותר מהאיש.

    קראו עוד...

  169. בירור יהדות לאשה שעלתה לארץ לפני חמשים שנה, ואינה יודעת מי אביה ומה תולדות משפחתה / פד"ר 885943/1

    אשה פנתה לבית הדין בטענה שאשתו השניה של אביה, שנשאה לעת זקנתו, אינה יהודיה. התביעה הוגשה משום שהבת מסוכסכת עם אמה החורגת, אבל אין זאת אומרת שבית הדין פטור מלברר את הדברים. בירור הדברים מעלה סיפור ארוך של ניצולת שואה שאינה מוכנה לומר דבר על אשר עבר אותה בשואה, ועל זהותו של אבי בנותיה. מ"מ בית הדין דן בעניין והעלה שאשת האב הנידונה היא יהודיה.

    קראו עוד...

  170. פסול חלל במשפחה שנודע להם שהם כהנים אך לא שמרו מצוות ולא נהגו ככהנים / פד"ר 1091028/1

    בן למשפחה ששלוש דורות לא שמרו מצוות, שמע מסבו שהוא כהן וגילה שאם ילדיו הייתה גרושה לפני שנישא. בית הדין דן בכשרות הילדים והכריע שאין להתייחס אליהם ככהנים חללים. בית הדין דן באפשרות לפסול את קידושיה הראשונים של האשה כיוון שאחד העדים היה חילוני, אך דחה אפשרות זו. מאידך הוא קבע שאין לקבל את העדות של הסב החילוני על כהונתם, ומשפחה כזאת מוגדרת כאיבדה את חזקתה ואין להם לנהוג כדיני כהנים אלא כדין ישראל.

    קראו עוד...

  171. גביית כתובה שנקוב בה סכום מופרז / בית הדין הרבני 1052109/1

    דייני בית הדין נחלקו בשאלה האם התחייבות חתן בכתובה על סך 520,000 ש"ח היא מחייבת. לדעת המיעוט אין יסוד לטענת "אסמכתא", מאחר שההתחייבות בשטר הכתובה היא התחייבות כנגד תמורה המתקבלת לאלתר בעת הנישואים. ביחס לטענה שסכום זה נכתב לכבוד בעלמא – אין מקום לטענה זו. כיוון שהבעל לא טען כך להדיא, וגם אם יטען כן, אלו דברים שבלב שאינם דברים. ומאחר שלא נמצאה אף תשובת קדמון לבטל כתובה עקב סכום מופרז, משמע שאין יסוד לביטול זה. ולדעת הרוב: יש אומדנה דמוכח שחתן צעיר שמתחיל לבנות את ביתו ואין לו שום חסכונות ודאי הוא אינו מודע למשמעות של הסכום המופרז שהתחייב בכתובה, ואינו מתכוון לשלם את הסך הנ״ל, וכל מה שכותב הוא רק לכבד ולפאר, ויש אומדנה לכך כאשר הוא כותב סכום הנהוג בעדות ספרד כסגולה נגד עין רעה.

    קראו עוד...