הרשם לקבלת עדכונים

תגיות

חיי אדם גט מוטעה רועה זונות חברות השלטון המקומי שכנים עבודה נזיקין שכירות דירה פשרה תיווך טוהר הנשק העימות האסימטרי עדות טוען ונטען שבועה חזרה מהתחייבות חוזים קבלן פיטורי והתפטרות עובד שומרים קנסות הוצאה לפועל רישום בטאבו אודות המשפט העברי חוק הבוררות הסתמכות צדק מקור ראשון סקירת פסק דין הפרת חוזה הדין הבינלאומי הוצאת דיבה ולשון הרע דוגמא אישית חוזים משפטי ארץ ביטול מכירה קרע הודאת בעל דין מכר רכב אונאה אתיקה עסקית ריבית מיקח טעות קניין חוקי המדינה צדקה זכויות יוצרים מכר דירה משטר וממשל מידת סדום ערעור אומדן הוצאות משפט בתי המשפט מנהג הלנת שכר גרמא ומניעת רווח מאיס עלי עדות קרובים שטר בוררות חוקה הצעות חוק כלכלה יהודית צוואה היתר עיסקא הלוואה הסכם ממון בין בני זוג שמיטה מזונות האשה ביטוח היתר עגונה יוחסין - מעמד אישי ירושה ראיות דיני תנאים גזל דין נהנה שותפות מוניטין זיכיונות ורישיונות נישואים אזרחיים ופרטיים השקעות מחילה בר מצרא מקרקעין מכר עילות גירושין סדר הדין המחאה / שיק מיסים וארנונה היתר נשיאת אשה שניה השבת אבידה משמורת ילדים הדין הפלילי משפחה לימודי אזרחות עבודות אקדמיות שו"ת משפטי ארץ חלק א סמכות בית הדין ומקום הדיון כתובה משפט מנהלי הסדרי ראיה השכרת רכב אתיקה צבאית מתנה פרשנות חוזה מזונות ומדור הילדים מגורי בני זוג אונס ואיומים הקדש ונאמניו חלוקת רכוש ואיזון משאבים הצמדה מעשי ידי אשתו תום לב פסולי דין גיור אתיקה משפטית עריכת דין אסמכתא חשבון בנק תנאים ממזרות שיעורי סולמות עד מומחה מרידה פוליגרף בירור יהדות כפיית גט שלום בית בוררות חיובי אב לבניו דת יהודית תקנות הדיון סופיות הדיון הסכם גירושין תלונת שווא אפוטרופסות הברחת נכסים פיקציה התיישנות גט מעושה אבידה ומציאה פסיקת סעד שלא נתבע טענת אי הבנה בדיקות גנטיות מדריך ממוני מעשי בעילת זנות פרשת שבוע יבום חדר"ג ייעוץ חקיקה סעד זמני כשרות משפטית מחשבה מדינית רווחה יהודית רמאות וגנבת דעת היתר נישואין מדינת הלכה ועד הבית הימורים יורד לאומנות חברו שיתוף נכסים שליחות גט ביטול קידושין מדור האשה קבלת עול מצוות חזרה מהודאה מקח טעות חלוקת רכוש שומת מטלטלים גביית חוב דיין יחיד שיערוך מזונות חזקת יהדות תקנת שו''ם כונס נכסים צו הרחקה שליחות דמי ערבות משפטי ארץ ה: בית הדין לממונות דינא דמלכותא דינא עוברת על דת כיעור שומת מקרקעין פסילת הרכב חוקי התורה מעשר כספים אורות החושן: עבודה וקבלנות צנעת הפרט הסכם קיבוצי צו הרחבה נאמנות באיסורים ניכור הורי עביד איניש דינא לנפשיה שוויה אנפשיה חתיכה דאיסורא לפני עיוור מועד הקרע ריח הגט

מאמרים שנכתבו על ידי הרב אברהם צבי גאופטמן

  1. **כתובה לאשה שמסרבת לטבול, כאשר מתחילה לא נישאו על דעת כן

    בני זוג שלא חיוב שלום זה עם זה, והדבר התבטא בתחומים רבים מאד. בין השאר ביקש האיש שהאשה תתחיל להקפיד על טבילה. בסופו של דבר הצדדים התגרשו, והאיש טוען שלא מגיעה לאשה כתובה כי לא טבלה. כיון שבית הדין התרשם שהתביעה מצד הבעל לא נעשתה לשמה, לא פטר אותו מתשלום הכתובה במלואה, אלא החליט ברוב דעות להתפשר על סכום נמוך יותר. פסק הדין עוסק גם בנושאים נוספים.

    קראו עוד...

  2. כריכת דיני מזונות קטין בדין גט / פד"ר 109261/4

    במסגרת דיוני גירושין, כרך הבעל את מזונות בנו הקטין עם דיוני הגט. הוא לא כרך בתביעה את מזונות בתו שהיתה כבר אז קרובה מאד לגיל 18, ועד מועד הדיון כבר עברה את גיל 18. האשה טענה שמקום הדיון הוא בבית המשפט. האשה אף פתחה תיק בבית המשפט, מבלי להודיעם שכתב תביעה כבר הוגש בבית הדין. האשה טוענת שכיון שהבת לא הוזכרה בכתב התביעה, יש מקום לדון בבית המשפט. בית הדין פסק שמקום הדיון יהיה בבית הדין, אבל אם לבת יש תביעות משלה, היא חופשיה לבחור את מקום הדיון.

    קראו עוד...

  3. סידור גט לבני זוג שסיכמו שימשיכו לגור יחד במשק משותף לשניהם / פד"ר 1086905/2

    בני זוג מבקשים גט אחרי שכבר סיכמו ביניהם שימשיכו להתגורר יחד באותו משק, שישאר משותף לשניהם. בית הדין הכריע שאסור להם לגור יחד ולהחזיק משק משותף. אך עם זאת התיר לסדר להם גט, מתוך החשש שאם לא יסדר - יעברו על איסורים חמורים יותר.

    קראו עוד...

  4. סמכות בית הדין לדון בצו ירושה כאשר יש תובעת הטוענת שהיא הידועה בציבור / פד"ר 1095633/2

    בית הדין קיבל סמכות לדין בצו ירושה, אלא שאשה לא-ידועה טענה שהיא הידועה בצבור של המנוח, והיא לא מסכימה לניהול הדין בבית הדין. כיון שהתובעת לא הביאה אפילו ראיה לכאורה לכך שהיא הידועה בצבור, קבע בית הדין שאין לו רשות למשוך את ידו מהדין.

    קראו עוד...

  5. דרישה לביטול הסכם לפירוק שותפות / פד"ר 854706/7

    התובע רשם על שם אשתו את המשק שירש מהוריו. לאחר שלושים שנים התגרשו הצדדים, ובהסכם הגירושין סוכם שהמשק ימכר ותמורתו תחולק בין הצדדים. האיש מעכב את המכירה, ותובע את ביטול ההסכם משום שלטענתו הוא נעשק בהסכם זה. וכי אין למכור את משק אבותיו. וכך דורשות תקנות הציבור. בית הדין פסק שעם כל הכאב על אובדן נחלת אבותיו, כיון שהוא בדעה צלולה הסכים לרשום אותו על שם אשתו, ובדעה צלולה הסכים לחלק אותו עימה, ובפרט שגם היה לו עורך דין, עליו לעמוד בהסכם שעליו חתם. מאחר והתקיים דיון סרק, ביה"ד חייב את הבעל לשעבר בהוצאות משפט הן לאוצר המדינה בגלל בזבוז זמן שיפוטי והן לצד השני עבור הייצוג.

    קראו עוד...

  6. **סמכות בית הדין לדון בחלוקת נכסים לאחר הגט/ פד"ר 978295/4

    גרוש תובע לקיים את הסכם הגירושין. גרושתו טוענת שתפקיד בית הדין הסתיים זה מכבר, ואין לו סמכות לדון. בית הדין דחה את טענתה.

    קראו עוד...

  7. שלילת משמורת מאם שמסיתה את ילדיה שלא לפגוש את אביהם / פד"ר 868053/4

    ילדים להורים גרושים מסרבים לפגוש את אביהם זמן רב. האם טוענת שהיא מעוניינת בפגישה עם האב, אלא שהילדים מסרבים. בית הדין מתרשם שהאם היא הגורם, במישרין או בעקיפין, לחוסר הפגישות. האב דורש להעביר את הילדים למשמורתו. בית הדין החליט ברוב דעות לשלול מהאם את המשמורת למש זמן מוגדר.

    קראו עוד...

  8. גט שליחות שלא נמצא בו נקב / פד"ר 1089949/2

    גט שליחות הובא מחו"ל בצרוף הרשאה. בהרשאה נכתבו סימני הגט כולל נקב בצד אות פלונית, אלא שהנקב לא נמצא. ביה"ד הכשיר את הגט על סמך יתר הסימנים, ועל סמך נאמנות השליח.

    קראו עוד...

  9. אב המבקש לשנות את הסכם הגירושין למשמורת משותפת / פד"ר 120850/19

    בני זוג התגרשו. בהסכם הגירושין סוכם שבנם הקטין יהיה במשמורת האם, כעת מבקש האב להעביר את הבן למשמורת משותפת משום שהוא עבר לגור באותו ישוב שבו גרה האם. בית הדין התרשם שלילד יש קשר טוב עם שני ההורים. עם זאת, ההורים אינם מצליחים להתעלות מעל המריבות שביניהם, ואינם מצליחים להגיע להסכמה על שום פרט. בית הדין דן בגדרו ההלכתי של הסכם הגירושין, וקבע שהסכם הגירושין שנעשה בקניין מחייב ולכן המדד היחידי לשינוי הוא טובת הילד, ואין לדון בטענת "אם אינו אצלי..." וכן אין כל משמעות להיות הילד בן. בית הדין קבע שעל אף שככלל אחריות הורית משותפת היא חשובה ומועילה לילד, הדבר נכון רק כאשר מדובר אכן במשמורת "משותפת" וההורים יודעים להתעלות על משקעי עבר. ולכן יש לחתור לאחריות הורית משותפת, כאשר התנאי העיקרי לכך הוא תיאום ושיתוף בין ההורים. למעשה התביעה למשמורת משותפת נדחיתה והמשמורת תישאר על כנה כפי שסוכם בהסכם הגירושין.

    קראו עוד...

  10. **יהדותה של אשה שאומצה בגרוזיה / פד"ר 1077869/1

    אשה, עולה מגרוזיה, טענה שהיא בתה הביולוגית של האשה שגידלה אותה. לאחר שהוכח שהדבר אינו נכון, שבה האשה וטענה שאמה הביולוגית היא פלונית שעלתה מגרוזיה וקבורה בארץ. בית הדי מינה כשליח את אחד מרבני העדה, שחקר ומצא כי האשה הנ"ל היא אכן אמה של הנידונה.

    קראו עוד...

  11. בקשה לפסילת טוען רבני בטענה שבעבר גישר בין הצדדים. הטוען טוען שלא היו דברים מעולם / פד"ר 969697/9

    אשה מבקשת לפסול את הטוען הרבני של גרושה, בטענה שבעבר ניסה לגשר ביניהם. הטוען מכחיש, ואומר שרק נתן להם עצה כיצד להתמודד עם בעל הבית שלהם. בית הדין דחה את בקשת האשה.

    קראו עוד...

  12. אשה שמסיתה את ילדיה שלא לפגוש את אביהם / פד"ר 868053/4

    בני זוג התגרשו. שני הילדים הגדולים כבר זמן רב מסרבים לכל קשר עם אביהם, וכעת גם הילדה השלישית מפסיקה לבוא למפגשים עם אביה כפי שקבע בית הדין. האשה טוענת שהבת לא מעוניינת בכך. בית הדין קנס את האשה.

    קראו עוד...

  13. אדם שנשא גרושה ולאחר מכן נאמר לו שהוא כהן / פד"ר 1110483/1

    אדם נשא גרושה. לאחר החתונה אמר אבי החתן לכלה שהחתן כהן. בני הזוג והוריהם היו חילונים, ולכן מעולם לא נשאו כפים ולא עלו לתורה ככהנים. ואולם, במשך הזמן חזרו בני הזוג בתשובה, ובקשו לברר את מעמדם. ביה"ד ברר, והתברר שהבעל אכן כהן. לפיכך התגרשו בני הזוג.

    קראו עוד...

  14. **כריכת חיוב מזונות וחלוקת רכוש בתביעה בבית הדין / פד"ר 1098252/12

    אשה הגישה תביעת מזונות לבית המשפט. לאחר מכן הגיש הבעל תביעה לחלוקת רכוש בבית הדין. האשה התנגדה, בטענה שנושא הרכוש כרוך בתביעה בבית המשפט, ושלגבי חלק מהותי ברכוש יש לדון למי הוא שייך. מדובר על מגרש שרכש הבעל מכספו של אביו, והבעל טוען שמלכתחילה לא היה אלא שליח של אביו. בית הדין פסק שאין לו סמכות לדון בנושא המזונות, אך יש לו סמכות לדון בשאר הנושאים. כולל המגרש.

    קראו עוד...

  15. **תביעת אב שגרושתו תשא בהוצאות מזונות הילדים בניגוד להסכם הגירושין / פד"ר 147728/12

    אב טוען שכיון שהוא וגרושתו מחזיקים בילדים בשוה, מן הראוי שכל אחד יפרנסם כאשר הם בביתו, ואין הוא צריך לשלם לגרושתו על הזמן שהילדים בביתה. בית הדין האריך לבאר שע"פ ההלכה רק האב חיב בפרנסת ילדיו, ואין כל חיוב על האם. בית הדין קבע שאם פחתו מקורות ההכנסה של האב, הוא רשאי להגיש תביעה להפחתת מזונות.

    קראו עוד...

  16. **אשה שתובעת להגדיל את תשלומי המזונות כי גרושה מרויח יותר, וכן שישא בתשלומי בר המצוה לבנם / פד"ר 969697/9

    אשה תובעת להגדיל את תשלומי המזונות כי גרושה מרויח יותר, וכן שישא בתשלומי בר המצוה לבנם. הגרוש טוען שגם הוצאותיו גדלו.

    קראו עוד...

  17. **מילת בן שהוריו גרושים ודנים בשאלת הנוכחות בברית / פד"ר 1104607/6

    בן נולד להורים גרושים. האב בקש שבית הדין ימנע מהאם לקייים את הברית בלעדיו, וכן שתנתן לו הזכות למנות את הסנדק. בית הדין קבע שהאב הוא המצווה למול את הבן, ולכן אין לקים את הברית בלעדיו, גם אם הדבר יוביל לדחיית הברית. כן קבע בית הדין שהאב ממנה את הסנדק. בסופו של דר הצליחו ההורים להגיע להסכמה.

    קראו עוד...

  18. **סמכות בית הדין כאשר כבר הוגשה תביעה לבית המשפט / פד"ר 954767/2

    אשה הגישה תביעה לבית המשפט, בעלה הגיש תביעה לבית הדין. טוען שרצה להגיש תביעה עוד לפני האשה אלא שהענין התעכב מסבות מסוימות, וגם האשה לא הודיעה לו בזמן על פתיחת התיק. בית הדין דחה את בקשתו.

    קראו עוד...

  19. העדר סמכות לדון בתביעת מזונות בתביעה שלא צורפו אליה האישורים המתאימים / פד"ר 1116471/3

    אדם תבע שבית הדין ידון במזונות ילדיו. ואולם התביעה לא גובתה באסמכתאות ובטפסים הנדרשים. בית הדין דחה את טענת האישה לחוסר סמכות מכוח "הלכת שרגאי", אולם הוא הסכים עמה שניתן לכרוך את מזונות הקטין רק בתביעה כנה מתוך דאגה לילד. במקרה זה הכריע בית הדין שאין לראות את הכריכה ככנה, לאור הנסיבות המצטברות של ההעדר טופס הצהרת הפרטים, עיכוב בהמצאת התלושים, והפרש גדול שבין סכום המשכורת אשר נקב הבעל בתביעתו לסכום המשתקף בתלושים (התואם את טענת האישה). לאור זאת פסק בית הדין שהוא אכן נעדר סמכות לדון בתביעת מזונות קטין בתיק זה.

    קראו עוד...

  20. בקשה לשינוי הסכם עקב טענה לטעות בהערכת שמאי / פד"ר 1002642/13

    בני זוג חתמו על הסכם גירושין ובו קבלו על עצמם את שמאותו של שמאי מסוים שישום את שוי הבית שלהם. השמאי הגיש הערכה נמוכה מהצפוי. בתים אחרים באותו אזור נמכרו במחירים גבוהים בהרבה, לכן מבקש אחד הצדדים לבטל את ההסכם ולקבוע שמאי אחר. האיש לא הוכיח שהיתה כאן טעות. לכן קבע בית הדין שההסכם לא יתבטל. עם זאת, כיון שהבקשה הוגשה בתום לב, ביה"ד לא חייב אותו בהוצאות.

    קראו עוד...

  21. **כפיית פשרה בכתובה במקום מרידה הדדית כאשר אין האשם יכול להתברר / פד"ר 915181/3

    בני זוג מרדו זה בזה והסתכסכו, כאשר כל צד טוען שהצד השני אשם בדבר. הצדדים לא הביאו ראיות לדבריהם. בית הדין כפה פשרה בעניין הכתובה.

    קראו עוד...

  22. גירושי אשה שדעתה אינה צלולה / פד"ר 1112268/8

    בית הדין בדק את יכלתה לקבל גט של אשה שאינה לגמרי צלולה ואינה עצמאית.

    קראו עוד...

  23. חיוב גט במקרה שבו ככל הנראה הבעל ניהל רומן עם נשים אחרות, והאשה מואסת בו / פד"ר 113995/3

    אשה טוענת שבעלה מאוס עליה. היא טוענת שהוא ניהל רומן עם נשים אחרות. הבעל מכחיש, אבל הנסיבות מראות כדברי האשה. כמו כן האשה טוענת שהבעל אנס אותה פעם אחת. בית הדין פסק שאם הבעל לא יתן גט לאשתו יופעלו עליו הרחקות דר"ת.

    קראו עוד...

  24. חיוב כתובה לבעל שעבר בדיקת פוליגרף אך סירב למסורה לבית הדין / פד"ר 141110/8

    הבעל עזב את הבית במפתיע ולאחר מכן דרש גירושין. האישה הסכימה לגירושין אך תבעה את כתובתה בסך 520,000 ש"ח, והבעל טען שהוא פטור מכתובה כיוון שלא היה ביניהם יחסי אישות חצי שנה לפני הפירוד. בית הדין שמע את הצדדים וקבע שאחד מהם וודאי משקר והצדדים הסכימו לבדיקת פוליגרף שתקבע מי משקר במידה והאישה תמצא משקרת היא תישא בהוצאות המשפט ובמידה והבעל ישקר ישלם לאישה 300,000 ש"ח. האישה עשתה את הבדיקה והעבירה אותה לבית הדין בעוד הבעל טען שעשה את הבדיקה אך סירב במשך כמעט שנה להעבירה לבית הדין. פסק הדין קובע שאין הוא נזקק לדון בתוקף בדיקת פוליגרף כיוון שהצדדים הסכימו בקניין לסמוך על בדיקה זאת, אלא רק בסמכות לפסוק מאומדנה כנגד אדם המסרב למסור ראיה שבידו לבית הדין. בפסק הדין האריכו הדיינים לדון בסמכותו להכריע באומדנה, וקבעו שכאשר אדם לא מוסר ראיה שבידו נחשב הדבר ל"אומדנה דמוכח" שהוא משקר, וניתן לפסוק כנגדו, בפרט בכתובה בה האישה מוחזקת מעיקר הדין. הבעל חוייב ב300,000 ש"ח ולאחר מכן התברר שתוצאות הבדיקה אכן היו שהוא משקר.

    קראו עוד...

  25. נשיאת מינקת חברו / פד"ר 1151229/1

    אשה ילדה בן לגבר שלא היתה נשואה לו. כעת הוא בכלא בגלל אלימות כלפיה. הבן עדין לא בן שנתים, אבל בינתים האשה הרה לגבר אחר, ורוצה להנשא לו. בית הדין התיר לו לשאת את האשה, אע"פ שהבן הראשון עדין לא בן שנתים.

    קראו עוד...

  26. אשה שבקשה לבטל צו ירושה בטענה שהיא הידועה בציבור של המנוח / פד"ר 1095633/2

    אדם נפטר והותיר אחריו בת. הבת קבלה צו ירושה. אשה כלשהי הופיעה וטענה שהיא הידועה בצבור של המנוח, ושהיא מתנגדת לדיון בבית הדין. בית הדין דחה את טענתה, משום שלא הובאו כל ראיות. גם אם, כטענתה, היא היתה בקשר עם המנוח, הרי שקשר זה לא כלל משק בית משותף.

    קראו עוד...

  27. גביית כתובה כאשר בני הזוג חתמו על הסכם ממון שלפיו אין להם תביעות זה על זה, והאיש רשם את ביתו על שם בנותיו / פד"ר 1136658/1

    בני זוג שנישאו בנישואין שניים, חתמו על הסכם לפיו אין להם שום תביעות ממוניות זה על זה. הבעל אף רשם את דירתו על שם בנותיו. לאחר מות הבעל, מבקשת האשה לגבות את כתובתה. בית הדין פסק שהכתובה אינה כלולה בהסכם, והאשה זכאית לה, אלא שכיון שהדירה נרשמה על שם הבנות עוד בחיי הבעל, הרי שהיא אינה חלק מהירושה, והאשה לא יכולה לגבות ממנה. אם ימצאו נכסים אחרים של הבעל, תוכל האשה לגבות מהם את כתובתה.

    קראו עוד...

  28. אדם שהוחזק ככהן אבל בני דודי אביו הוחזקו כישראלים / פד"ר 1123288/1

    אדם הוחזק ככהן. הוא, אביו וסבו נהגו ככהנים. אך מתברר ששאר צאצאי אבי-סבו לא נוהגים ככהנים. בית הדין קבע שינהג ככהן לחומרא ולא לקולא.

    קראו עוד...

  29. היתר נישואים לאשה שהתקדשה בקידושי שחוק ובקידושין פיקטיביים / פד"ר 886271/2

    אשה התקדשה במועדון מפוקפק בקידושי שחוק, ובטבעת שלה, אך היא אינה יודעת את שמו של המקדש. במקרה נוסף היא התקדשה במסיבה מאולתרת לאדם אחר אשר היא חיה איתו כחצי שנה, וללא רב ועדים כשרים, מתוך מגמה שאם תציג את עצמה כנשואה יועברו ילדיה למשמורתה. האישה חזרה בתשובה וביקשה היתר נישואים. בפסק הדין נידונו סוגיות שונות הנוגעות לקידושי שחוק: אומדנה בקידושין, נישואים פיקטיביים, הגדרת עדים פסולים, ומעמדם של עדים שלא יודעים האם יש רצון בקידושין. בית הדין התיר מעיקר הדין את האישה אך קבע שבמידת האפשר יש מקום לבצע גט לחומרא מהנישואים הפיקטיביים. המקדש השני אותר ונתן לאישה גט לחומרא.

    קראו עוד...

  30. בעלות הבעל על דירה הרשומה על שמו / פד"ר 1081800/3

    בני זוג התגרשו וחילקו את רוב הרכוש. דירה אחת שנרכשה במהלך שנות הנישואין ועמדה להשכרה נרשמה על שמו של הבעל. האישה טענה כי היא נקנתה מכספי יפיצויים ומגיע לה חצי דירה והבעל טען כי נקנתה מכספי ירושה ואין לה חלק בהם. בגלל ספקות שונים בית הדין הכריע כפשרה להשאיר את הדירה ברשות הבעל והבעל ישלם לאישה סך מסויים.

    קראו עוד...

  31. חיוב אב בדמי מזונות במשמורת משותפת, וחישוב גובה המזונות / פר"ד תיק 1140557/4

    בית המשפט העליון קבע שבמשמורת משותפת אין לחייב את האב בדמי מזונות של ילדים מגיל 6 ומעלה, אך יש לחייבו במזונות בילדים עד גיל 6. בית הדין חלק על קביעה זו לפי דין תורה וקבע כי במשמורת משותפת הבעל לא ישלם דבר לאישה עבור התקופה בה הילדים אצלו, אך ישלם את מלוא המזונות עבור התקופה בה הילדים אצל גרושתו. בנודע לשומת גובה המזונות קבע כי יש לשום אותם לפי צרכי הילדים וכפי אדם בינוני וסעודה בינונית, באופן זה יישאר אף לאב כדי דמי מחייתו.

    קראו עוד...

  32. *** היתר נישואין למינקת

    אישה הרתה לגבר מזדמן, והתינוק נלקח ממנה למשפחת אומנה. בית הדין דחה את בקשתה להתחתן עם גבר אחר בגלל איסור נישואי מינקת. זאת משום שהבעל המיועד לא יוכל לזון את התינוק כדבעי, ומשום שהאישה מצפה שבכל רגע יחזור התינוק לחזקתה.

    קראו עוד...

  33. נישואי מינקת שהתעברה מתרומת זרע /פד"ר 1197420/1

    אישה ילדה מתרומת זרע. כשנה לאחר מכן ביקשה להתחתן. בית הדין התיר לה להינשא על אף הגזרה שלא לשאת מינקת חברו מתוך צירוף של כמה טעמים: הבעל המיועד התחייב לזון את הילדה, האמא מעולם לא הניקה בשל בעיה רפואית ולא בשל בחירה, וכן לידה מתרומת זרע לא נחשבת כשכיחה ולכן ניתן לומר שלא גזרו עליה.

    קראו עוד...

  34. *חיוב גט בבעל רועה זונות

    נישואי בני זוג עלו על שרטון, והם פרודים כבר 4 שנים. האישה טענה והוכיחה שבעלה רועה בשדות זרים, ובגין כך היא לא יכולה יותר לחיות איתו. הבעל הכחיש, וטען שהאישה זנתה. בית הדין חייב את הבעל בגט בגלל כמה סיבות: רועה זונות, טענת מאיס עלי של האישה כשהיא מבוררת, ובנוסף טענת הבעל שהאישה זנתה וממילא אסורה עליו, והפירוד הארוך ביניהם. בפסק הדין פרסו הדיינים בהרחבה עצומה את כל הסוגיא של רועה זונות וקישורה למקרה שבא לפניהם.

    קראו עוד...

  35. *היתר לשאת אישה שנייה למי שאשתו חלתה במחלת אלצהיימר בגיל צעיר

    אישה לקתה במחלה גנטית נדירה, אלצהיימר בגיל צעיר מאוד (38). לזוג שני ילדים. בית הדין התיר לבעל לשאת אישה שנייה, ולא חייב אותו בהשלשת כתובה או גט בשל העובדה שהבעל ספרדי שתוקף חומרת חרם דרבינו גרשום מוטל בספק בעדות אלו.

    קראו עוד...

  36. @חיוב האשה בגט מדין ר' ירוחם ועוברת על דת על פי אומדנא ודין מרומה / פד"ר 1129500/4

    קראו עוד...

  37. זכותה של אם לעבור דירה למרות שהדבר מקשה על הסדרי הראיה עם האב / 1199769/2

    האם מבקשת להעתיק את מקום מגוריה מבאר שבע לאיזור המרכז, כדי לקבל תמיכה ממשפחתה המתגוררת שם. האב מתנגד כיון שהדבר יקשה עליו לשהות עם ילדיו. בית הדין קבע שיש למצוא את הדרך לשלב בין זכותה של האם לגור במקום שתחפוץ, טובת הילדים לגדול אצל אמם, זכות הילדים לקשר עם אביהם וזכות האב לשהות עם ילדיו על פי הסדרי הראיה שנקבעו. בית הדין קיבל את חוות דעתה של עו"ס סדרי דין שתמכה במעבר האם עם התחייבות מצד האם לסייע בהסעת הילדים לצורך קיום הסדרי הראיה. בית הדין קבע גם כי לעו"ס יש מעמד של שליח בית דין לצורך קביעת ההסדר הראוי, ומתח ביקורת על בא כח האב שלא התייחס אליה כראוי במהלך דיוני בית הדין.

    קראו עוד...

  38. חליצת צעיר האחים, וחליצת מומר / פד"ר 1232594/1

    בית הדין קבע כי עדיף שאח צעיר שומר מצוות יחלוץ לאלמנה מאשר אח גדול יותר שאינו שומר מצוות. הקביעה מבוססת על כמה נימוקים: א. העדפת הגדול בחליצה היא חומרא ואינה מעיקר הדין. ב. האח הגדול ביותר אינו רוצה לחלוץ, ולפי הרמב"ם במקרה כזה שאר האחים שווים ואין עדיפות לגדול שביניהם. ג. כיון שיש כמה אחים, עדיף לחשוש לדיעות המשוות חליצה ממחלל שבת בפרהסיא לחליצת מומר, ולהעדיף את האח הצעיר שהוא שומר מצוות.

    קראו עוד...

  39. חיוב גט בטענות אלימות, בא עליה בנידתה, ומאיס עלי / פד"ר 1132729/3

    קראו עוד...

  40. מזונות אשה על פי הסכם גירושין כשחזרו ונישאו על סמך הסכם אחר / פד"ר 115674-5

    קראו עוד...

  41. מינוי שליח הולכה אחר במקום שליח שני שמת 1254840/1

    מדובר בגט שנכתב בבית הדין בבאר שבע, עבור אשה המתגוררת בצרפת. הבעל מינה שליח ראשון ומסר לו הגט. לאחר מכן, מינה השליח הראשון בפני ביה"ד את השליח השני הנמצא בביה"ד בצרפת. מזכירות ביה"ד שלחה את הגט וההרשאות לביה"ד בצרפת. לאחר מכן התקבל מכתב מביה"ד בצרפת לפיו השליח השני נלב"ע במגפת הקורונה, טרם מסירת הגט לאשה. בית הדין הורה שיש לשלוח את הגט בחזרה לביה"ד, על מנת שהשליח הראשון ישוב וימנה שליח שני אחר שייתן את הגט לאשה, ואז ישלחו את הגט שוב אל בית הדין בצרפת. הדבר נדרש משום שיש פוסקים שאם הגט לא נשלח מהשליח הראשון אל השליח השני הזה יש כאן חסרון של "טלי גיטך מעל גבי קרקע".

    קראו עוד...

  42. חזרת האשה מוויתור הכתובה בעת אישור הסכם הגירושין בבית הדין - 1186061-3

    הצדדים חתמו על הסכם גירושין, בו נכתב שהאשה מוותרת על כתובתה עם מתן הגט. במעמד אישור ההסכם בפני ביה"ד, האשה חזרה בה ממחילת הכתובה וטענה שלא הבינה שההסכם מקפח אותה. כמו כן היא ציינה שהתעורר חשש שמא יש לבעל קשר עם אשה אחרת. בית הדין פסק שמחילת הכתובה נחשבת מחילה בטעות שאינה תקפה. אמנם אדם החתום על הסכם אינו יכול לטעון שחתם בטעות, אבל מנהג המדינה לגבי הסכם גירושין הוא שאין לו תוקף ללא אישור ערכאה משפטית (בית המשפט או בית הדין), וכן מחייב החוק, ומשום כך האשה יכלה לחזור בה.

    קראו עוד...

  43. אשה שעברה דירה עם בתה וע"י כך הרחיקה את הבת מן האב / בית הדין באר שבע 1280465/5

    בני זוג נפרדו. לטענת האשה - בגלל אלימות הבעל. האשה עברה להתגורר עם משפחתה וע"י כך נוצר נתק בין בתם של הצדדים לבין אביה. בית הדין קבע שזכותה של האשה לעבור דירה, אך יש למצוא את הדרך לאפשר לאב לפגוש את בתו.

    קראו עוד...

  44. אשה שמבקשת לפסול את נישואיה הראשונים כדי שתוכל להנשא לכהן / בית הדין באר שבע 1310757/1

    כהן מבקש לשאת אשה שהיתה נשואה 11 שנה, והתגרשה לפני שבע שנים, בנימוק שאחד מעדי הקידושין התגלה כמהמר כבד, ולכן דינו כ"משחק בקוביא" שפסול לעדות. בית הדין לא נעתר לבקשה, מכמה טעמים. האחד הוא משום שמציאות זו כלולה במושג "ריח הגט" שפוסל לכהונה. טעם נוסף הוא ש"משחק בקוביא" פסול לעדות רק מדרבנן, ולכן מן התורה האשה גרושה ואסורה לכהן. דיון נוסף היה בסברת החתם סופר שאם בקהל קיימים עדים נוספים שהם כשרים לעדות הרי שדעתו של החתן היא על הכשרים ולא על הפסול.

    קראו עוד...

  45. תביעה להשבת דמי מזונות יתרים על החיוב שנגבו ע"י הצל"פ / בית הדין באר שבע 82592/18

    אדם טען שהוצל"פ גבו ממנו במשך השנים עבור גרושתו סכום מזונות יתר על הסכום הנדרש, ולכן הוא מבקש להשיב את העודף. בית הדין דחה את דרישתו.

    קראו עוד...

  46. גט לחומרא לקראים שנישאו בנישואי קראים / בית הדין באר שבע 1379376/2

    בפני בית הדין באו זוג ששניהם בנים לעדה הקראית ונישאו כמנהג הקראים, אך כעת הם מבקשים לנהוג בהלכה. בית הדין קבע שאף שמעיקר הדין אין קידושיהם קידושין, יש לסדר גט לחומרא.

    קראו עוד...

  47. סתירת הדין לאור ראיה חדשה / בית הדין באר שבע 1222207/4

    בית הדין פסק שדירתם של הצדדים תחולק בשוה. כעת השיגה האשה ראיה חדשה המוכיחה שהיא שילמה את כל הסכום. בית הדין דן בבקשתה אך קבע שהדירה תחולק בשוה.

    קראו עוד...

  48. סמכות בית הדין לדון בכריכה כאשר בטל העיקר / בית הדין באר שבע 862209/7

    אשה הגישה בקשה לגירושין וכרכה את חלוקת הרכוש. כעת סגרה את תיק הגירושין וטוענת שמעתה אין לבית הדין סמכות לדון בחלוקת הרכוש. בית הדין דחה את טענתה.

    קראו עוד...

  49. תובעת שמבקשת לחזור בה מחלק מסעיפי התביעה בטענה שב"כ הגיש אותם ללא ידיעתה / בית הדין באר שבע 1305503/2

    בית הדין דחה את בקשתה של תובעת לחזור בה מחלק מסעיפי התביעה ולדון בהם במקום אחר.

    קראו עוד...

  50. הקטנת מזונות כיון שכעת הבנות שוהות חלק ניכר מהזמן בבית אביהן / בית הדין באר שבע 1108823/7

    בית הדין הקטין את חיוב המזונות של האב, כיון שכעת חלק ניכר מהזמן הן ממילא שוהות בביתו.

    קראו עוד...

  51. הפרה יסודית של חוזה וקנס פיגורים / בית הדין באר שבע 1183397/8

    בהסכם גירושין נאמר שהאשה תשלם על חלקו של הבעל בדירה, נקבע לו"ז לתשלומים, נאמר שם שבמקרה של הפרה יסודית רשאי כל צד לבטל את ההסכם, ונקבע קנס פיגורים. בפעל התשלום שולם כחודשיים לאחר המועד, בשל מכשולים שונים. בית הדין קובע כי אין זו הפרה יסודית ולכן אין הצדקה לביטול ההסכם, ואולם קנס הפיגורים ישולם.

    קראו עוד...

  52. בעל דין המבקש לסתור את הדין בטענה שהוטעה ע"י בית הדין / ביתה דין באר שבע 1216667/9

    בעל דין טען כי חתם על הסכם כי במהלך הדיונים נאמר לו ע"י בית הדין שהוא יתחייב בכתובה, וכן נפסק שהוא רועה זונות ללא ראיה לכך. בית הדין דחה את טענתו משום שהוא כלל לא עסק בעניין הכתובה, (אם כי לא שלל את הטענה שאולי הנושא עלה תוך כדי הדיונים), ושאכן הוא חייב בכתובה, וכלל לא נפסק שהוא רועה זונות.

    קראו עוד...

  53. כתובה לאשה שתבעה גירושין / בית הדין באר שבע 1153967/14

    אשה תבעה גירושין. היו לה טענות רבות על התנהגותו של בעלה שלדבריה אילצו אותה להתגרש, אבל היא לא הוכיחה אף אחת מטענותיה. לכן פטר בית הדין את הבעל מן הכתובה.

    קראו עוד...

  54. בקשה מגרוש לתת לגרושתו גט נוסף לחומרא עקב טענתה שחזרו לחיות יחד / בית הדין באר שבע 133103/5

    אשה טענה שבעלה לשעבר חזר הבית לתקופה מסוימת והם חזרו לחיות יחד, ולכן היא מבקשת ממנו גט לחומרא. האיש מכחיש. בית הדין פסק שאי אפשר לחייב את האיש לתת גט לחומרא, אבל יש לבקש ממנו. עוד הוא קבע שהאשה מותרת להנשא. הבעל נעתר לבקשת בית הדין ונתן גט.

    קראו עוד...

  55. חיוב כתובה לאשה שתבעה גירושין עקב בגידת בעלה / בית הדין באר שבע 1180667/4

    בית הדין חייב את הבעל בכתובה למרות שהאשה היא זו שתבעה את הגירושין, כי התברר שהתנהגותו של הבעל גרמה לכך.

    קראו עוד...

  56. חיוב גט לאדם שעזב את אשתו ויצא לחו"ל / בית הדין באר שבע 1273888/4

    אדם עזב את אשתו ויצא לחו"ל. הוא שם כבר שנים רבות, ומעגן את אשתו. אומר שרוצה לתת גט אך בפעל מעכב. בית הדין קבע שהוא צריך לתת גט.

    קראו עוד...

  57. מקום הדיון כשהנתבע אינו מתכוון להופיע בעצמו כי הוא חי בחו"ל, ותובע מקום שאינו מקום מגוריהם האחרון / בית הדין באר שבע 1215940/1

    אשה תבעה גירושין בעיר האחרונה שבה גרו בני הזוג בארץ. הבעל חי בחו"ל ואינו מתכוון לבוא בעצמו לדיון, אלא לשלוח את בא כחו. כיון שהוא הנתבע, הוא תבע שהדיון יתקיים בעיר שהוא יקבע, שאינה מקום המגורים המשותף האחרון של הזוג. בית הדין דחה את תביעתו.

    קראו עוד...

  58. היתר נישואין לפונדקאית מיד לאחר שתלד / בית הדין באר שבע 1045950/3

    אשה המשמשת כפונדקאית התגרשה, בית הדין קבע שכיון שאינה אמורה להיניק, הרי היא רשאית להנשא מיד לאחר שתלד.

    קראו עוד...

  59. חיוב גט לאדם שחויב בגט מאותו טעם, ולאחר מכן אשתו הסכימה להתחתן אתו שנית / בית הדין באר שבע 298442/23

    אשם חויב לתת גט לאשתו ונתן לה. לאחר זמן נאותה גרושתו להנשא לו מחדש. כעת היא מבקשת חיוב גט מאותם טעמים שבגללו חויב הבעל לגרשה בעבר. בדעת רוב החליט בית הדין לחייב אותו שנית בגט.

    קראו עוד...

  60. כלה שנמצאה שלא בתולה ונטען גם שנהגה לאחר החתונה בחוסר צניעות / בית הדין באר שבע 1326712/4

    בני זוג חיו יחדו תקופה קצרה והתגרשו. הבעל טען שהאשה לא היתה בתולה. האשה טוענת שאמרה זאת לבעלה עוד לפני החתונה, אם כי היא מודה שהדבר לא נאמר במלים מפורשות וברורות ברחל בתך הקטנה. הבעל טוען שלאחר החתונה האשה התלבשה שלא בצניעות. וכן יש ביניהם טענות על הוצאות החתונה. בית הדין הכריע על פשרה בגובה הכתובה.

    קראו עוד...

  61. סתירה פנימית בהסכם גירושין / בית הדין באר שבע 143372/5

    בהסכם גירושין נאמר שסכום המזונות שישלם האיש לאשה לא ישתנה אם תתקבל קיצבה כלשהי. ואולם בסעיף שאחריו נאמר שהאשה צריכה לעזכן את האיש בכל קיצבה שתתקבל. בית הדין קבע שסעיף זה ודאי לא נכתב לחנם אלא משום שתהיה לכך נפק"מ לסכום המזונות. האיש טוען שהסעיף הוכנס לחוזה משום שבאותו זמן הם היו בהליכי תביעה לקיצבה מסויימת, שבסופו של דבר אכן התקבלה. ואולם, בית הדין קבע שאין הכרח לפרש את כוונת הצדדים שכל הקיצבה בשלמותה תנוכה מהמזונות. לכן הוא קבע פשרה בניכוי מעט מדמי המזונות.

    קראו עוד...

  62. סמכות בית הדין לדון במזונות קטינים / בית הדין באר שבע 1399450/1

    אדם טען שלבית הדין הרבני אין סמכות לעסוק במזונות קטינים, בגלל פסיקת בית המשפט העליון האוסרת זאת. בית הדין דחה את דבריו.

    קראו עוד...

  63. חיוב כתובה למרות שהאשה תבעה גירושין, בגלל התנהגות הבעל / בית הדין באר שבע 5712/15

    בית הדין חייב את הבעל בחלק מסכום הכתובה למרות שהאשה תבעה את הגירושין, לאחר שהתברר שהתנהגות הבעל אילצה את האשה להתגרש.

    קראו עוד...

  64. גיור של עובר שאמו התגיירה בלי ליידע את בית הדין שהיא הרה / בית הדין באר שבע 1340454/1

    אשה התגיירה בלי לייידע את בית הדין שהיא הרה. בית הדין הכריע שהבת הנולדת אינה צריכה גיור.

    קראו עוד...

  65. פשרה בכתובה כשבית הדין מתרשם ששני הצדדים אשמים בגירושין / בית הדין באר שבע 1279531/2

    בית הדין פסק פשרה בכתובה כשמצא ששני הצדדים אשמים בגירושין.

    קראו עוד...