הרשם לקבלת עדכונים

תגיות

חיי אדם גט מוטעה רועה זונות חברות השלטון המקומי שכנים עבודה נזיקין שכירות דירה פשרה תיווך טוהר הנשק העימות האסימטרי עדות טוען ונטען שבועה חזרה מהתחייבות חוזים קבלן פיטורי והתפטרות עובד שומרים קנסות הוצאה לפועל רישום בטאבו אודות המשפט העברי חוק הבוררות הסתמכות צדק מקור ראשון סקירת פסק דין הפרת חוזה הדין הבינלאומי הוצאת דיבה ולשון הרע דוגמא אישית חוזים משפטי ארץ ביטול מכירה קרע הודאת בעל דין מכר רכב אונאה אתיקה עסקית ריבית מיקח טעות קניין חוקי המדינה צדקה זכויות יוצרים מכר דירה משטר וממשל מידת סדום ערעור אומדן הוצאות משפט בתי המשפט מנהג הלנת שכר גרמא ומניעת רווח מאיס עלי עדות קרובים שטר בוררות חוקה הצעות חוק כלכלה יהודית צוואה היתר עיסקא הלוואה הסכם ממון בין בני זוג שמיטה מזונות האשה ביטוח היתר עגונה יוחסין - מעמד אישי ירושה ראיות דיני תנאים גזל דין נהנה שותפות מוניטין זיכיונות ורישיונות נישואים אזרחיים ופרטיים השקעות מחילה בר מצרא מקרקעין מכר עילות גירושין סדר הדין המחאה / שיק מיסים וארנונה היתר נשיאת אשה שניה השבת אבידה משמורת ילדים הדין הפלילי משפחה לימודי אזרחות עבודות אקדמיות שו"ת משפטי ארץ חלק א סמכות בית הדין ומקום הדיון כתובה משפט מנהלי הסדרי ראיה השכרת רכב אתיקה צבאית מתנה פרשנות חוזה מזונות ומדור הילדים מגורי בני זוג אונס ואיומים הקדש ונאמניו חלוקת רכוש ואיזון משאבים הצמדה מעשי ידי אשתו תום לב פסולי דין גיור אתיקה משפטית עריכת דין אסמכתא חשבון בנק תנאים ממזרות שיעורי סולמות עד מומחה מרידה פוליגרף בירור יהדות כפיית גט שלום בית בוררות חיובי אב לבניו דת יהודית תקנות הדיון סופיות הדיון הסכם גירושין תלונת שווא אפוטרופסות הברחת נכסים פיקציה התיישנות גט מעושה אבידה ומציאה פסיקת סעד שלא נתבע טענת אי הבנה בדיקות גנטיות מדריך ממוני מעשי בעילת זנות פרשת שבוע יבום חדר"ג ייעוץ חקיקה סעד זמני כשרות משפטית מחשבה מדינית רווחה יהודית רמאות וגנבת דעת היתר נישואין מדינת הלכה ועד הבית הימורים יורד לאומנות חברו שיתוף נכסים שליחות גט ביטול קידושין מדור האשה קבלת עול מצוות חזרה מהודאה מקח טעות חלוקת רכוש שומת מטלטלים גביית חוב דיין יחיד שיערוך מזונות חזקת יהדות תקנת שו''ם כונס נכסים צו הרחקה שליחות דמי ערבות משפטי ארץ ה: בית הדין לממונות דינא דמלכותא דינא עוברת על דת כיעור שומת מקרקעין פסילת הרכב חוקי התורה מעשר כספים אורות החושן: עבודה וקבלנות צנעת הפרט הסכם קיבוצי צו הרחבה נאמנות באיסורים ניכור הורי עביד איניש דינא לנפשיה שוויה אנפשיה חתיכה דאיסורא לפני עיוור מועד הקרע ריח הגט רכב אוטונומי קדימויות בהצלת נפשות הצלת נפשות

מאמרים שנכתבו על ידי הרב יוסף גולדברג

  1. **התחייבות ממונית שניתנה תחת איום בפרסום פרטים מביכים / פד"ר 968569/11

    בני זוג התגרשו. תוך כדי הליך הגירושין חתם הבעל על מסמך המחייב אותו להעביר לרשות האשה זכויות ממוניות רבות מאד. התברר לבית הדין שהבעל העביר את הזכויות לאשה תמורת הבטחה שהאשה לא תפרסם עליו עובדות מביכות. עובדות שהתפרסמו בסופו של דבר ואכן הביכו מאד את הבעל. בית הדין פסק שההתחייבות בטלה כי היא ניתנה באונס. ובני הזוג יחלקו ביניהם את הממון המשותף שוה בשוה, כאשר מחלקו של הבעל ינוכו כתובת האשה, המזונות שעדיין חיב לה, ומזונות הילדים עד גיל 18.

    קראו עוד...

  2. פסול חלל במשפחה שנודע להם שהם כהנים אך לא שמרו מצוות ולא נהגו ככהנים / פד"ר 1091028/1

    בן למשפחה ששלוש דורות לא שמרו מצוות, שמע מסבו שהוא כהן וגילה שאם ילדיו הייתה גרושה לפני שנישא. בית הדין דן בכשרות הילדים והכריע שאין להתייחס אליהם ככהנים חללים. בית הדין דן באפשרות לפסול את קידושיה הראשונים של האשה כיוון שאחד העדים היה חילוני, אך דחה אפשרות זו. מאידך הוא קבע שאין לקבל את העדות של הסב החילוני על כהונתם, ומשפחה כזאת מוגדרת כאיבדה את חזקתה ואין להם לנהוג כדיני כהנים אלא כדין ישראל.

    קראו עוד...

  3. **סמכות אם לתבוע מזונות בבית המשפט כאשר התיק נידון בבית הדין / פד"ר 1089594/3

    בית הדין הבהיר שאם תביעת מזונות נידונה בבית הדין, אין האשה רשאית להגיש תביעה מקבילה בשם הילדים בבית המשפט. גם כי החוק מונע זאת, וגם כי היא אינה אפוטרופסית יותר מהאיש.

    קראו עוד...

  4. מקום הדיון כשהאשה תבעה בבית המשפט, וזכות האשה לתבוע מזונות בשם הבת / פד"ר 1089054/2

    זוג בהליכי גירושין ולהם בת. האב תבע ישוב סכסוך בבית הדין והאשה בבית המשפט. בית הדין קבע שהסמכות נתונה לבית הדין. כן הוא קבע שהאשה אינה יכולה לתבוע את האב בשם הבת, כי הוא אפוטרופוס כמוה.

    קראו עוד...

  5. תביעת גט באשה שטוענת שבעלה מתעלל בה אבל נראה שהיא משקרת / פד"ר 1014872/1

    אשה טענה, הן בבית הדין והן בבית המשפט, שבעלה מתעלל בה ואונס אותה. שתי הערכאות מצאו את הטענות לא מוכחות, וככל הנראה הומצאו כדי להביא לחיוב גט. בפרט שנודע שלאחרונה האשה התאהבה בבוס שלה. לכן קבע בית הדין שהוא ממליץ להתגרש אך לא מחייב. לאחר מכן נודע שהבעל הכה פעם אחת את אשתו. בית הדין קבע שארוע שארע לאחר הגשת הבקשה אינו מהוה ראיה לטובת האשה. שכן מסתבר שאת הבקשה הגישה לא מפני אלימות הבעל. והארוע נבע מהמצוקה שחש הבעל עקב התנהגות האשה. אין הדבר מצדיק את התנהגות הבעל, אבל האשה לא יכולה לטעון שהארוע הזה הוא הסבה שבגללה היא מבקשת גט.

    קראו עוד...

  6. תביעת גירושין כאשר ידוע הגורם, וצדדים שסותרים את דברי באי כחם / פד"ר 988988/1

    בני זוג חיים כבר שנים בחדרים נפרדים. הבעל מעוניין לשוב לשלום בית והאשה מסרבת. הטענות כפי שנוסחו ע"י עורכי הדין מחייבות כפית גט, אבל דברי הצדדים עצמם מעלים תמונה אחרת לגמרי. מסתבר שהאשה סולדת מבעלה בעקבות טראומה שעברה במות הוריה, ובדבריה שבעלה לא היה מספיק רגיש לאבלה. הבעל מצדו מעוניין בשלום בית. הסיכויים לכך נמוכים. ולכן בית הדין ממליץ להתגרש. אבל הוא לא מצא שיש מקום לכפות גט.

    קראו עוד...

  7. **חיוב כתובה כשהאשה בקשה את הגירושין והבעל התנגד תחילה ואח"כ הצטרף לדרישה / פד"ר 915637/4

    אשה תבעה גרושין. הבעל התנגד תחילה, אך אח"כ הצטרף לתביעה והזוג התגרש. ידוע שזמן מסוים מרדה האשה בבעלה. האשה תובעת כתובה. בית הדין פסק ברוב דעות שהיא זכאית לעיקר כתובה ולא לתוספת. ושאת עיקר הכתובה יש להעריך במחיה לשנה. 12000 ש"ח.

    קראו עוד...

  8. תביעת אשה לגט כשהיא סותרת את עצמה ואינה מביאה הוכחות / פד"ר 1013762/1

    ב"כ האשה תובעת גט בטענות שלא הוכחו, ולכאורה גם נסתרו מדברי האשה. בית הדין פסק שאין לחיב את הבעל בגט, אך המליץ לעשות כן.

    קראו עוד...

  9. **פיצויי גירושין לאשה שתבעה גירושין, ובצדק / פד"ר 968569/9

    אשה שבעלה נתן עיניו באחרת תבעה גירושין, וזכתה במלוא כתובתה. כיון שהיא התובעת את הגירושין, והיא זכתה למלוא כתובתה, סבר בתי הדין שאין צורך להוסיף על כך גם פיצויים.

    קראו עוד...

  10. **סמכות בית הדין כאשר לא הוגשה תביעת גירושין / פד"ר 988988/2

    אשה הגישה תביעה לגירושין שנסגרה. בעלה הגיש תביעה לשלום בית ולחלופין לגירושין, אך בית הדין קבע שתביעתו לשלום בית כנה ותביעתו לגירושין אינה כנה. משום כך קבע בית הדין שהוא מנוע מלדון בנושא חלוקת הרכוש.

    קראו עוד...

  11. עיכוב גט לצורך השלמת הליכי גירושים בבית משפט אזרחי בצרפת / פד"ר 1024031/1

    הבעל טען שהוא גר בצרפת, וע"פ החוק הצרפתי לא יוכר כגרוש עד שאשתו לא תסכים לגירושין אזרחיים. ולכן לטענתו אשתו מעגנת אותו והוא מבקש לא לתת גט עד שיוסדר מעמדו בבית המשפט בצרפת. בית הדין בחן האם אכן הגט היהודי מעכב את ה'גט האזרחי'. ולאחר בדיקת מומחה הובהר לבית הדין שלאחר ביצוע הגט היהודי, אין עוד כל צורך בגט אזרחי, כלומר: אין עוד כל צורך בהסכמת האישה להתרת הנישואין האזרחיים בצרפת, ולכן הדיונים המשפטיים הממוניים בהם פתח הבעל בצרפת אינם רלוונטיים לשאלת העיגון. לאור זאת בית הדין פסק שכל עיכוב בביצוע הגט נחשב כעיגון לאישה, והבעל המחויב לתת גט ואין באפשרותו לעגן את האישה אפילו לא זמן קצר בלבד. בנוסף נעתר בית הדין לבקשת האישה וחייב את הבעל ב"מזונות מעוכבת" בסך ארבעת אלפים ש"ח. האישה זכאית לגבות זאת אף מתמורת חלקו של הבעל בדירה המשותפת.

    קראו עוד...

  12. **דירות שקנתה אשה בזמן נישואיה לבעלה / פד"ר 998983/1

    פלוני מת. אלמנתו ובניו קבלו על עצמם שבית הדין ידון בירושה לפי חוקי המדינה. בית הדין חילק את דירת הזוג, חציה לאלמנה וחציה לבניו של המנוח. אלא שמתברר שהיו לאשה דירות נוספות הרשמות על שמה, והיורשים מבקשים את חלקם גם בדירות אלה. בית הדין קבע שדירות אלה אינן חלק מהירושה, ואין ליורשים בהן חלק.

    קראו עוד...

  13. **דירה הרשומה על שם שני בני הזוג אע"פ שאחד הצדדים השקיע בה יותר / פד"ר ‏938828/10

    בני זוג התגרשו. צד האשה השקיע בדירה יותר מצד האיש, א היא רשומה על שם שני בני הזוג. ביה"ד הכריע ברוב דעות שהיא תחולק שוה בשוה.

    קראו עוד...

  14. בני זוג שחתמו על הסכם ממון בעודם חיים יחד ללא נישואין / פד"ר ‏862930/4

    בני זוג חתמו ביניהם על הסכם ממון וחיו יחד ללא נישואין. נולדו להם שלשה ילדים. כעבור כמה שנים נישאו השנים, וכעת הם מתגרשים. ההסכם שביניהם לא אושר בבית דין. בית הדין פסק שההסכם ביניהם חל גם ללא אישור ערכאה שיפוטית, כי הוא נחתם ביניהם שלא במסגרת נישואין. ודינו ככל חוזה.

    קראו עוד...

  15. חישוב דמי כתובה שנכתב בה 200 זקוקים

    תחילה הכריע בית הדין כי הבעל לא הוכיח את טענותיו כנגד אשתו ועל כן הוא חייב בכתובה. כיוון שבכתובה נכתב 200 זקוקים וכיוון שרבו הספקות בנוגע לשיעור הנכון של הזקוקים, פסקו בדעת הרוב כי עיקר כוונת תקנת חז"ל היתה לדאוג לפרנסה עבור שנה לאישה. ומטרת תקנת הזקוקים היתה לקבוע שיעור כפול משיעור הכתובה דהיינו 400 זוז. בית הדין שיער שפרנסה לשנה היא 12 אש"ח ואם כן הזקוקים הם 24 אש"ח. הדיןן שבדעת המיעוט קבע כי אין זה עיקר תקנת חז"ל אלא רצו לקבוע שיעור של 200 זוז ממש ולא פרנסה לשנה, אלא כיוון שיש ספקות כה רבים נהגו גדולי הדיינים לפשר תמיד ולא להכריע מהן זקוקים. אם הפשרה לא אפשרית יש לבחור שיעור ממוצע בין דעת החזו"א שאמר שהשיעור הוא 57 קילוגרם כסף ובין הנחלת שבעה. זאת משום שיש להוסיף למערכת השיקולים פיצויים שמגיעים לאישה שבעלה פשע בה כך ופירק את ביתם.

    קראו עוד...

  16. חוקי התורה: הגורם הנאה ממונית לחברו ללא הסכם - יורד לשדה חברו (תשפ"א)

    מסמך נוסף במסגרת פרויקט כתיבת חוקי התורה, ובו דיני הגורם הנאה לחברו ללא הסכם.

    קראו עוד...