הרשם לקבלת עדכונים

תגיות

חיי אדם גט מוטעה רועה זונות חברות השלטון המקומי שכנים עבודה נזיקין שכירות דירה פשרה תיווך טוהר הנשק העימות האסימטרי עדות טוען ונטען שבועה חזרה מהתחייבות חוזים קבלן פיטורי והתפטרות עובד שומרים קנסות הוצאה לפועל רישום בטאבו אודות המשפט העברי חוק הבוררות הסתמכות צדק מקור ראשון סקירת פסק דין הפרת חוזה הדין הבינלאומי הוצאת דיבה ולשון הרע דוגמא אישית חוזים משפטי ארץ ביטול מכירה קרע הודאת בעל דין מכר רכב אונאה אתיקה עסקית ריבית מיקח טעות קניין חוקי המדינה צדקה זכויות יוצרים מכר דירה משטר וממשל מידת סדום ערעור אומדן הוצאות משפט בתי המשפט מנהג הלנת שכר גרמא ומניעת רווח מאיס עלי עדות קרובים שטר בוררות חוקה הצעות חוק כלכלה יהודית צוואה היתר עיסקא הלוואה הסכם ממון בין בני זוג שמיטה מזונות האשה ביטוח היתר עגונה יוחסין - מעמד אישי ירושה ראיות דיני תנאים גזל דין נהנה שותפות מוניטין זיכיונות ורישיונות נישואים אזרחיים ופרטיים השקעות מחילה בר מצרא מקרקעין מכר עילות גירושין סדר הדין המחאה / שיק מיסים וארנונה היתר נשיאת אשה שניה השבת אבידה משמורת ילדים הדין הפלילי משפחה לימודי אזרחות עבודות אקדמיות שו"ת משפטי ארץ חלק א סמכות בית הדין ומקום הדיון כתובה משפט מנהלי הסדרי ראיה השכרת רכב אתיקה צבאית מתנה פרשנות חוזה מזונות ומדור הילדים מגורי בני זוג אונס ואיומים הקדש ונאמניו חלוקת רכוש ואיזון משאבים הצמדה מעשי ידי אשתו תום לב פסולי דין גיור אתיקה משפטית עריכת דין אסמכתא חשבון בנק תנאים ממזרות שיעורי סולמות עד מומחה מרידה פוליגרף בירור יהדות כפיית גט שלום בית בוררות חיובי אב לבניו דת יהודית תקנות הדיון סופיות הדיון הסכם גירושין תלונת שווא אפוטרופסות הברחת נכסים פיקציה התיישנות גט מעושה אבידה ומציאה פסיקת סעד שלא נתבע טענת אי הבנה בדיקות גנטיות מדריך ממוני מעשי בעילת זנות פרשת שבוע יבום חדר"ג ייעוץ חקיקה סעד זמני כשרות משפטית מחשבה מדינית רווחה יהודית רמאות וגנבת דעת היתר נישואין מדינת הלכה ועד הבית הימורים יורד לאומנות חברו שיתוף נכסים שליחות גט ביטול קידושין מדור האשה קבלת עול מצוות חזרה מהודאה מקח טעות חלוקת רכוש שומת מטלטלים גביית חוב דיין יחיד שיערוך מזונות חזקת יהדות תקנת שו''ם כונס נכסים צו הרחקה שליחות דמי ערבות משפטי ארץ ה: בית הדין לממונות דינא דמלכותא דינא עוברת על דת כיעור שומת מקרקעין פסילת הרכב חוקי התורה מעשר כספים אורות החושן: עבודה וקבלנות צנעת הפרט הסכם קיבוצי צו הרחבה נאמנות באיסורים ניכור הורי עביד איניש דינא לנפשיה שוויה אנפשיה חתיכה דאיסורא לפני עיוור מועד הקרע ריח הגט רכב אוטונומי קדימויות בהצלת נפשות הצלת נפשות

מאמרים שנכתבו על ידי הרב מרדכי רלב"ג

  1. **התחייבות ממונית שניתנה תחת איום בפרסום פרטים מביכים / פד"ר 968569/11

    בני זוג התגרשו. תוך כדי הליך הגירושין חתם הבעל על מסמך המחייב אותו להעביר לרשות האשה זכויות ממוניות רבות מאד. התברר לבית הדין שהבעל העביר את הזכויות לאשה תמורת הבטחה שהאשה לא תפרסם עליו עובדות מביכות. עובדות שהתפרסמו בסופו של דבר ואכן הביכו מאד את הבעל. בית הדין פסק שההתחייבות בטלה כי היא ניתנה באונס. ובני הזוג יחלקו ביניהם את הממון המשותף שוה בשוה, כאשר מחלקו של הבעל ינוכו כתובת האשה, המזונות שעדיין חיב לה, ומזונות הילדים עד גיל 18.

    קראו עוד...

  2. פסול חלל במשפחה שנודע להם שהם כהנים אך לא שמרו מצוות ולא נהגו ככהנים / פד"ר 1091028/1

    בן למשפחה ששלוש דורות לא שמרו מצוות, שמע מסבו שהוא כהן וגילה שאם ילדיו הייתה גרושה לפני שנישא. בית הדין דן בכשרות הילדים והכריע שאין להתייחס אליהם ככהנים חללים. בית הדין דן באפשרות לפסול את קידושיה הראשונים של האשה כיוון שאחד העדים היה חילוני, אך דחה אפשרות זו. מאידך הוא קבע שאין לקבל את העדות של הסב החילוני על כהונתם, ומשפחה כזאת מוגדרת כאיבדה את חזקתה ואין להם לנהוג כדיני כהנים אלא כדין ישראל.

    קראו עוד...

  3. **סמכות אם לתבוע מזונות בבית המשפט כאשר התיק נידון בבית הדין / פד"ר 1089594/3

    בית הדין הבהיר שאם תביעת מזונות נידונה בבית הדין, אין האשה רשאית להגיש תביעה מקבילה בשם הילדים בבית המשפט. גם כי החוק מונע זאת, וגם כי היא אינה אפוטרופסית יותר מהאיש.

    קראו עוד...

  4. מקום הדיון כשהאשה תבעה בבית המשפט, וזכות האשה לתבוע מזונות בשם הבת / פד"ר 1089054/2

    זוג בהליכי גירושין ולהם בת. האב תבע ישוב סכסוך בבית הדין והאשה בבית המשפט. בית הדין קבע שהסמכות נתונה לבית הדין. כן הוא קבע שהאשה אינה יכולה לתבוע את האב בשם הבת, כי הוא אפוטרופוס כמוה.

    קראו עוד...

  5. תביעת גט באשה שטוענת שבעלה מתעלל בה אבל נראה שהיא משקרת / פד"ר 1014872/1

    אשה טענה, הן בבית הדין והן בבית המשפט, שבעלה מתעלל בה ואונס אותה. שתי הערכאות מצאו את הטענות לא מוכחות, וככל הנראה הומצאו כדי להביא לחיוב גט. בפרט שנודע שלאחרונה האשה התאהבה בבוס שלה. לכן קבע בית הדין שהוא ממליץ להתגרש אך לא מחייב. לאחר מכן נודע שהבעל הכה פעם אחת את אשתו. בית הדין קבע שארוע שארע לאחר הגשת הבקשה אינו מהוה ראיה לטובת האשה. שכן מסתבר שאת הבקשה הגישה לא מפני אלימות הבעל. והארוע נבע מהמצוקה שחש הבעל עקב התנהגות האשה. אין הדבר מצדיק את התנהגות הבעל, אבל האשה לא יכולה לטעון שהארוע הזה הוא הסבה שבגללה היא מבקשת גט.

    קראו עוד...

  6. תביעת גירושין כאשר ידוע הגורם, וצדדים שסותרים את דברי באי כחם / פד"ר 988988/1

    בני זוג חיים כבר שנים בחדרים נפרדים. הבעל מעוניין לשוב לשלום בית והאשה מסרבת. הטענות כפי שנוסחו ע"י עורכי הדין מחייבות כפית גט, אבל דברי הצדדים עצמם מעלים תמונה אחרת לגמרי. מסתבר שהאשה סולדת מבעלה בעקבות טראומה שעברה במות הוריה, ובדבריה שבעלה לא היה מספיק רגיש לאבלה. הבעל מצדו מעוניין בשלום בית. הסיכויים לכך נמוכים. ולכן בית הדין ממליץ להתגרש. אבל הוא לא מצא שיש מקום לכפות גט.

    קראו עוד...

  7. **חיוב כתובה כשהאשה בקשה את הגירושין והבעל התנגד תחילה ואח"כ הצטרף לדרישה / פד"ר 915637/4

    אשה תבעה גרושין. הבעל התנגד תחילה, אך אח"כ הצטרף לתביעה והזוג התגרש. ידוע שזמן מסוים מרדה האשה בבעלה. האשה תובעת כתובה. בית הדין פסק ברוב דעות שהיא זכאית לעיקר כתובה ולא לתוספת. ושאת עיקר הכתובה יש להעריך במחיה לשנה. 12000 ש"ח.

    קראו עוד...

  8. תביעת אשה לגט כשהיא סותרת את עצמה ואינה מביאה הוכחות / פד"ר 1013762/1

    ב"כ האשה תובעת גט בטענות שלא הוכחו, ולכאורה גם נסתרו מדברי האשה. בית הדין פסק שאין לחיב את הבעל בגט, אך המליץ לעשות כן.

    קראו עוד...

  9. **פיצויי גירושין לאשה שתבעה גירושין, ובצדק / פד"ר 968569/9

    אשה שבעלה נתן עיניו באחרת תבעה גירושין, וזכתה במלוא כתובתה. כיון שהיא התובעת את הגירושין, והיא זכתה למלוא כתובתה, סבר בתי הדין שאין צורך להוסיף על כך גם פיצויים.

    קראו עוד...

  10. חיוב כתובה בזוג שחי כה שנים בחדרים נפרדים וכל צד מאשים את רעהו בגרושין, ללא ראיות / פד"ר 645976/4

    בני זוג חיים כבר כמה שנים בחדרים נפרדים ואין ביניהם יחסי אישות. כל צד מאשים את רעהו באשה לגירושין. בית הדין פסק שהבעל ישלם כתובה, אך לא תוספת.

    קראו עוד...

  11. קנס לעורכת דין שהקליטה דיון בבית הדין, הכחישה את מעשיה, וסרבה למסור לדיינים את הטלפון שלה / פד"ר 1087086/1

    במהלך דיון, עורכת דין הקליטה את הדיון במכשיר הטלפון שלה. בית הדין בקש ממנה את המכשיר, והיא סרבה למסור אותו, והכחישה את מעשיה. בית הדין קנס אותה.

    קראו עוד...

  12. **סמכות בית הדין כאשר לא הוגשה תביעת גירושין / פד"ר 988988/2

    אשה הגישה תביעה לגירושין שנסגרה. בעלה הגיש תביעה לשלום בית ולחלופין לגירושין, אך בית הדין קבע שתביעתו לשלום בית כנה ותביעתו לגירושין אינה כנה. משום כך קבע בית הדין שהוא מנוע מלדון בנושא חלוקת הרכוש.

    קראו עוד...

  13. עיכוב גט לצורך השלמת הליכי גירושים בבית משפט אזרחי בצרפת / פד"ר 1024031/1

    הבעל טען שהוא גר בצרפת, וע"פ החוק הצרפתי לא יוכר כגרוש עד שאשתו לא תסכים לגירושין אזרחיים. ולכן לטענתו אשתו מעגנת אותו והוא מבקש לא לתת גט עד שיוסדר מעמדו בבית המשפט בצרפת. בית הדין בחן האם אכן הגט היהודי מעכב את ה'גט האזרחי'. ולאחר בדיקת מומחה הובהר לבית הדין שלאחר ביצוע הגט היהודי, אין עוד כל צורך בגט אזרחי, כלומר: אין עוד כל צורך בהסכמת האישה להתרת הנישואין האזרחיים בצרפת, ולכן הדיונים המשפטיים הממוניים בהם פתח הבעל בצרפת אינם רלוונטיים לשאלת העיגון. לאור זאת בית הדין פסק שכל עיכוב בביצוע הגט נחשב כעיגון לאישה, והבעל המחויב לתת גט ואין באפשרותו לעגן את האישה אפילו לא זמן קצר בלבד. בנוסף נעתר בית הדין לבקשת האישה וחייב את הבעל ב"מזונות מעוכבת" בסך ארבעת אלפים ש"ח. האישה זכאית לגבות זאת אף מתמורת חלקו של הבעל בדירה המשותפת.

    קראו עוד...

  14. **דירות שקנתה אשה בזמן נישואיה לבעלה / פד"ר 998983/1

    פלוני מת. אלמנתו ובניו קבלו על עצמם שבית הדין ידון בירושה לפי חוקי המדינה. בית הדין חילק את דירת הזוג, חציה לאלמנה וחציה לבניו של המנוח. אלא שמתברר שהיו לאשה דירות נוספות הרשמות על שמה, והיורשים מבקשים את חלקם גם בדירות אלה. בית הדין קבע שדירות אלה אינן חלק מהירושה, ואין ליורשים בהן חלק.

    קראו עוד...

  15. **דירה הרשומה על שם שני בני הזוג אע"פ שאחד הצדדים השקיע בה יותר / פד"ר ‏938828/10

    בני זוג התגרשו. צד האשה השקיע בדירה יותר מצד האיש, א היא רשומה על שם שני בני הזוג. ביה"ד הכריע ברוב דעות שהיא תחולק שוה בשוה.

    קראו עוד...

  16. בני זוג שחתמו על הסכם ממון בעודם חיים יחד ללא נישואין / פד"ר ‏862930/4

    בני זוג חתמו ביניהם על הסכם ממון וחיו יחד ללא נישואין. נולדו להם שלשה ילדים. כעבור כמה שנים נישאו השנים, וכעת הם מתגרשים. ההסכם שביניהם לא אושר בבית דין. בית הדין פסק שההסכם ביניהם חל גם ללא אישור ערכאה שיפוטית, כי הוא נחתם ביניהם שלא במסגרת נישואין. ודינו ככל חוזה.

    קראו עוד...

  17. **סמכות בית הדין מול סמכות בית המשפט /פד"ר 1132122/2

    אשה טענה שלבית הדין אין סמכות בעניינה, בית הדין דחה את דבריה.

    קראו עוד...

  18. **הסכם לחלוקת דירה שלא בוצע במועדו, ובעקבות כך דורש אחד הצדדים לשנותו / פד"ר ‏ 1059247/3

    בני זוג שהתגרשו חתמו על הסכם שלפיו תוער בעלות הדירה לאשה, והיא תשלם את דמי מחציתה במועדים שיקבעו. ההעברה לא בוצעה, וגם האשה לא שילמה, וכעת דורש הבעל לקבל מחצית משוויה העדכני של הדירה. וכן הוא תובע דמי שימוש על זמן שבו היתה הדירה בשימושה של האשה מבלי שהיא שילמה עליה. כמו כן התקיים דיון בשאלת האפשרות להביא ראיות חדשות לאחר שכבר הוגשו הראיות.

    קראו עוד...

  19. **אדם שרשם דירה על שמו ועל שם אשתו, וטוען ששוכנע לעשות זאת למען שלום הבית, בעוד פניה של האשה לא היו לשלום / פד"ר ‏1134120/8

    בני זוג רכשו דירה ואח"כ התגרשו. כעת טוען האיש שהוא קנה את הדירה לבדו, והוא לא רצה לרשום את הדירה על שם שניהם. יועצת נישואין שכנעה אותו לעשות כן למען שלום הבית, אך התברר שפניה של האשה לא היו לשלום. בית הדין קבע שהאיש רשם את הדירה על שם האשה מרצונו החפשי. ושלא הוכח שבאותו זמן פניה של האשה היו לגירושין.

    קראו עוד...

  20. אדם שטוען שחתם על הסכם באונס ובחוסר דעת והבנה / פד"ר ‏1027413/4

    התובע ביקש לבטל הסכם גירושין כיוון שלטענתו ההסכם איננו הוגן והוא נכפה עליו במצב של חוסר שיקול דעת בעקבות פוסט־טראומה מפיגוע שבו הוא נכח. בפסק הדין נדתחה הבקשה, ראשית כיוון שהתובע לא הצליח להביא ראיות לטענתו, ובביטול הסכם נטל ההוכחה היא על הטוען. מעבר לכך, בפסק הדין מבואר שרמת חוסר שיקול הדעת הנדרשת לפי ההלכה היא חמורה ביותר וגם אם היה ההסכם מוטה לטובת האישה וגם אם היה האיש במצב של פוסט־טראומה לא היה בזה כדי לגרוע מתוקף ההסכם.

    קראו עוד...

  21. ***ימי עיכוב ההליכים לפי החוק להסדר התדיינויות ודין תביעה שהוגשה בתוכם ו'מוגשת' שנית בעל פה בדיון - 1133822-4 - ביה''ד ירושלים

    בית הדין דן בסדרי הדין לפי החוק להסדר הדיינות והכריע כי יש בסמכותו לדון בתיק.

    קראו עוד...

  22. שינוי שם קטין כמה שנים לאחר לידתו / פד"ר‏ 1045550/6

    בני זוג התגרשו. האישה ילדה את בנם המשותף לאחר הגירושין והאב לא היה נוכח בברית. כעת, שלוש שנים לאחר מכן, האב תובע לשנות את שם הבן. בית הדין קבע שעקרונית אין הלכה מחייבת בעניין זכות בחירת שמות לילדים, ועל אף שיש מנהגים מחייבים שונים, בנסיבות העניין מנהגים אלו לא מחייבים כיוון שהאישה לא חייבת בכבוד חמיה, וכיוון שהאבא לא בא לברית ועבר תקופה ארוכה מאז. לכן מצד ההלכה אין מקום לקבל את בקשת האב. בנוסף לכך דן בית הדין בזכויות ההורים לקבוע את שם הילד לפי החוק בישראל. לפי חוק השמות (תיקון תשע"ד, סעיף 4) לכל הורה זכות לקרוא לילד בשם סמוך ללידתו, ובהעדר הסכמה כל אחד ייתן שם פרטי אחד. אולם לאחר שעבר זמן אין לאב זכות אלא לשנות את שמו, ושנוי כזה אפשרי רק בהסכמת שני ההורים (שם, סעיף 13א). בנוסף לכך השארת השם המקורי היא לטובת הקטין אך גם במקרה שזה לא היה בטובתו, החוק לא הניח כאן פתח להכרעה שיפוטית ואין לשנות את השם שלא בהסכמה..

    קראו עוד...

  23. חישוב דמי כתובה שנכתב בה 200 זקוקים

    תחילה הכריע בית הדין כי הבעל לא הוכיח את טענותיו כנגד אשתו ועל כן הוא חייב בכתובה. כיוון שבכתובה נכתב 200 זקוקים וכיוון שרבו הספקות בנוגע לשיעור הנכון של הזקוקים, פסקו בדעת הרוב כי עיקר כוונת תקנת חז"ל היתה לדאוג לפרנסה עבור שנה לאישה. ומטרת תקנת הזקוקים היתה לקבוע שיעור כפול משיעור הכתובה דהיינו 400 זוז. בית הדין שיער שפרנסה לשנה היא 12 אש"ח ואם כן הזקוקים הם 24 אש"ח. הדיןן שבדעת המיעוט קבע כי אין זה עיקר תקנת חז"ל אלא רצו לקבוע שיעור של 200 זוז ממש ולא פרנסה לשנה, אלא כיוון שיש ספקות כה רבים נהגו גדולי הדיינים לפשר תמיד ולא להכריע מהן זקוקים. אם הפשרה לא אפשרית יש לבחור שיעור ממוצע בין דעת החזו"א שאמר שהשיעור הוא 57 קילוגרם כסף ובין הנחלת שבעה. זאת משום שיש להוסיף למערכת השיקולים פיצויים שמגיעים לאישה שבעלה פשע בה כך ופירק את ביתם.

    קראו עוד...

  24. פסילת עורכי דין בגלל הפרעה בוטה בקיום הליך תקין / פד"ר 659737/35

    התברר לבית הדין שעורכי הדין של האם סייעו לה לפגוש את בנותיה שלא על פי החלטות בית הדין במרכז הקשר, דבר שגרם נזק נפשי לבת קטינה. כמו כן הפריעו במהלך הדיונים תוך כדי פגיעה בכבוד בית הדין. בית הדין החליט להורות על פסילת עורכי הדין לייצג את האשה בתיקים אלו, על פי תקנה נ"א לתקנות הדיון.

    קראו עוד...

  25. @חיוב במזונות אישה ודחיית טענת מורדת / פד"ר 1089594/4

    קראו עוד...

  26. @אי כפיפות של בית הדין לצווי בית משפט / פד"ר 692128/5

    קראו עוד...

  27. איזון אופציות לפי מועד הקרע או מועד ההנפקה ונדון דירת עמידר / פד"ר 1096295/5

    קראו עוד...

  28. חיוב האישה בדמי שימוש כאשר גרים עימה גם הילדים- תיק ‏ 1046341/1

    קראו עוד...

  29. היתר נישואין לקטינה בת 13 שחופתה נקטעה על ידי המשטרה/ תיק 1201614/1

    טקס נישואין של חתן בן 17 עם כלה בת 13 נקטע על ידי המשטרה. לטענת המשטרה הכלה לא ענדה על ידה טבעת, ולא נמצאה ברשותה טבעת. אבי הכלה שהתנגד לנישואין פנה לבית הדין כדי לברר את מעמדה האישי של בתו. בית הדין פסק שאין באשה זו חשש קידושין, כיון שהיא בחזקת פנויה ולפי העדויות של כמה מן הנשים שנכחו במקום לא היתה מסירת טבעת. גם אין צורך לחזר אחר עדים כשרים שהיו שם במיוחד כאשר עדים אלו אינם בני השגה. כמו כן אין לחשוש שמא יצא עליה קול שנתקדשה, כיון שלא הוחזק בבית דין קול כזה, וגם יש בו אמתלא. גם אין לחשוש שמא החופה עשתה קידושין, כיון שהחתן לא אמר שמקדש בכך, והוא אינו ת"ח היודע שישנה אפשרות כזו. משום כך מסקנת בית הדין היא שהאשה מותרת ללא גט, גם לא גט לחומרא, כדי שלא לפוסלה לכהונה, וכדי לא לתת יד לעגן את הנשים.

    קראו עוד...

  30. חיוב מזונות במקרה של ילדים מתרומת ביצית של נוכרית 1156558/2

    האישה נישאה בגיל 52. הושתלה ברחמה ביצית של נכרית שהופרתה בזרע של האיש, ובגיל 53 ילדה תאומים. כעת היא מבקשת פסיקת מזונות עבורם. לדעת הרב רלב"ג השאלה אם אמם של הילדים היא בעלת הביצית או היולדת נותרה בספק, ובמקרה דנן הדבר גורר ספק אם הילדים הם יהודים או לא, ויש לגיירם לחומרא. כמו כן לדעת רוב הפוסקים הילדים מתייחסים לאביהם, אך יש פוסקים אחרת, ולעניין דיני ממונות האב יכול לומר קים לי כדעות אלו. אמנם החוק מחייב את ההורים לזון את ילדיהם, אלא שבמקרה דנן האם משתכרת הרבה יותר מהאב כך שגם לפי החוק אין להטיל את המזונות על האב. למעשה, בית הדין הכריע כדעת הרוב שבאופן עקרוני האב חייב במזונות הילדים, אלא שמצבו כעת הוא שאינו עובד ואין אפשרות מעשית לחייבו. אם יחול שינוי במצבו הכלכלי תוכל האשה לתבוע מזונות.

    קראו עוד...

  31. דחיית תביעה לביטול הסכם גירושין 1027413/4

    הבעל תבע ביטול הסכם גירושין בעילות: מצב נפשי בעייתי בזמן החתימה. ההסכם אינו הגיוני ומכאן שנחתם במצב נפשי בעייתי. האישה נהגה בו באלימות ובגדה בו. בית הדין קבע שכל אלו לא הוכחו ודחה תביעתו.

    קראו עוד...

  32. פטור האישה מהחזרת תכשיטים, הוצאות שהוציא האיש על דירתה, והלוואה שלקחה מהבעל לצורך שיפוץ דירתה 1226188/3

    בית הדין פטר את האישה מהחזרת תכשיטים שנתן לה הבעל, משום שהיא מוחזקת לטעון שניתנו לה במתנה גמורה. על ההוצאות שהוציא על דירתה קיבל בית הדין את טענתה שההוצאות נעשו עבור שימוש של הבעל בדירה וממילא היא פטורה. בנוסף הסכם הממון בין בני הזוג פטר את האישה מתשלום על ההשקעה בדירתה. בית הדין פטר אותה מהחזר הלוואה לצורך שיפוץ דירתה מפני שזו שולמה משכר הדירה שעל פי הסכם הממון לא היה בכלל זכויות הבעל. על יתרת התביעה קיבל בית הדין את טענת האישה לזכויות שלה בספר תורה שהבעל מכר ולא העביר לה את חלקה עבורו. בית הדין דחה את טענת הבעל שהאישה מורדת.

    קראו עוד...

  33. חיוב גט בגלל בגידות הבעל 979217/4

    תביעה לחייב גט בגלל בגידת הבעל. דעת הרוב לחיוב גט, משני צדדים: 1. כרועה זונות ואף חמור מכך כשהבעל קיים זוגיות רגשית בבגידה באשתו. 2. משום 'מאיס עלי' בגלל הבגידות והשקרים שסביבם. דעת המיעוט קרובה לחיוב גט ואין לחייב. 1. רועה זונות צריך התראה. 2. יש להוכיח שמועד לחזור פעם אחר פעם. 3. במאיס עלי להרבה ראשונים רק מצוה ליתן גט.

    קראו עוד...

  34. תביעת האיש להחזר כסף שניתן לצורך מדור הילדים לאחר שהילדים עברו אליו 756627/24

    בהסכם הגירושין התחייב האיש לאישה מדור שקט לילדיה, לאחר שהילדים עברו לגור בבית אביהם תבע את החזרת הדירה לידיו. בית הדין קבע שדי בכך שהאישה מוכנה שילדיה יגורו בבית לראותה כמקיימת את התנאי.

    קראו עוד...

  35. בקשת יורשים לשינוי צוואה המקדישה את העיזבון להקמת ספרייה תורנית / פד"ר 1234954-1

    המנוח הותיר צוואה בה נאמר, בין השאר, כי הדירה שלו במקום מסויים תשמש במשך 40 השנים שלאחר פטירתו לדירת נופש עבור צאצאיו, ולאחר מכן תשמש כספרייה תורנית לציבור בני תורה. גם נאמר כי כל ספריו יועברו לספרייה זו. על פי טענת יורשי המנוח הוא התכוון להקנות את נכסיו לילדיו אלא שביקש שיעשו בהם כרצונו, ולא התכוון ליצור הקדש, וגם אין אפשרות ליצור הקדש לאחר זמן. כיון שכך אין היורשים חייבים להישמע להוראות עשה של הנפטר, ואין במקרה דנן משום מצוה לקיים דברי המת. בית הדין דחה את טענתם וקבע שהצוואה היא חוקית והלכתית. לדעת בית הדין היתה כוונה ליצור הקדש. גוף הדירה יהיה שייך מיד להקדש, והפירות יהיו ליורשים למשך 40 שנה. את הממון הדרוש להקמת הספריה יוכל ההקדש לגייס מתרומות או מהשכרת הדירה.

    קראו עוד...

  36. סמכות ביה''ד הרבני לדון במזונות ילדים לאחר פסיקת ביהמ''ש העליון בבע''מ 7628-17 -פד''ר- 1250189-7 - ביה''ד ירושלים

    קראו עוד...

  37. תביעת האיש להחזר כסף שניתן לצורך מדור הילדים לאחר שהילדים עברו לגור אצלו / פד"ר 756627-24

    קראו עוד...

  38. מינוי כונס נכסים שאינו עו"ד 1229780/5

    קראו עוד...

  39. חיוב אב במזונות ילדיו על אף שקיבלו תרומות / פד"ר 1248554-14

    קראו עוד...

  40. תביעת האיש לחייב את אשתו לשעבר להשתתף עימו בחובות / פד"ר 728722-12

    קראו עוד...

  41. הסכם גירושין שלא אושר בבית דין והבעל חזר בו עוד לפני הגירושין / בי"ד ירושלים ‏1250189/3

    בני זוג חתמו על הסכם גירושין. ההסכם מעולם לא אושר ע"י ערכאה שיפוטית כלשהי. הבעל חזר בו מההסכם עוד לפני הגירושין. לכן פסק בית הדין שההסכם אינו תקף.

    קראו עוד...

  42. קיזוז דמי שימוש לאדם שהמשיך לגור בדירה המשותפת עם הילדים לאחר הגירושין / בית הדין ירושלים 1088918/5

    בני זוג התגרשו. האשה תבעה דמי שימוש בדירה המשותפת מהבעל שהמשיך לגור בדירה עם ילדיהם הבגירים של בני הזוג. בית הדין חייב את האיש בהתאם לחלקו היחסי, תוך התחשבות בכך שישלם רק את חלקו ולא את חלק הבנים.

    קראו עוד...

  43. חיוב ריבית והצמדה על איזון נכסים / בית הדין ירושלים 1088918/5

    אדם תבע מגרושתו ריבית, הצמדה והוצאות משפט על איזון נכסים. תביעתו נדחתה.

    קראו עוד...

  44. דמי שימוש בדירה כשהאיש עזב אותה עקב סכסוך, ואיזון קיצבת נכות של האיש / בית הדין ירושלים 1250189/4

    בני זוג היו מסוכסכים, ולכן עזב האיש את הדירה. הוא תובע מהאשה דמי שימוש. הוא חתם על חוזה שלפיו לא יתבע דמי שימוש, אבל בחוזה היה כתוב שהוא כפוף לאישור ערכאה שיפוטית, וזו לא אישרה. לכן קבע בית הדין שהאיש יזכה לדמי שימוש עבור חלקו בדירה, בהתחשב בכך שהאשה גרה יחד עם הילדים. בית הדין קבע שאין אדם יכול לדור בדירה אחת עם אשה המסוכסכת איתו, ולכן אין מקום לטענה שהיה יכול להמשיך לדור בדירה.

    קראו עוד...

  45. אדם שחויב בכתובה ואח"כ ביקש שלום בית וכעת האשה תובעת גט / בית הדין ירושלים 979611/12

    אדם חויב בכתובה. לאחר מכן בקש שלום בית וכעת האשה תובעת גט והאיש טוען שיש לפטרו מהכתובה. בית הדין דחה את טענתו וחייב אותו במלוא הכתובה, כיון שתביעת שלום הבית שלו אינה כנה, וגם אילו כנה היא, האשה לא מחוייבת אליה. מה גם שהבעל נקט כלפיה אלימות.

    קראו עוד...

  46. השבת משמורת לאם לאחר טיפול פסיכולוגי / בית הדין ירושלים 1162337/11

    בת היתה במשמורת אביה במשך זמן, כיון שהאם לא תפקדה. האם עברה טיפול וכעת היא מתפקדת. ואולם הבת רגילה לביתו של הבעל. בית הדין הכריע שהמשמורת תושב לאם. בין השאר משום שהדבר נחוץ לבריאותה הנפשית של האם, ומשום שהאם משלימה עם אבהות האב אך האב לא לגמרי השלים עם יכלת של האם לגדל את הבת.

    קראו עוד...

  47. כפיית גט כשהאשה תבעה תביעת נזיקין בבית המשפט / בית הדין ירושלים 632782/23

    בעל מעגן את אשתו כבר שלשים שנה, אלא שבית הדין קבע שלא יוכל לסדר גט כל עוד לא תשיב האשה לבעל את מה שהוציא ממנו עבורה בית המשפט. כעת רואה בית הדין שהסכומים האלה קרובים להיות מקוזזים עם הסכומים שהוציאה האשה על נישואי הילדים, תשלומים שהבעל לא שילם בהם את חלקו. יחד עם התחייבויות של הבעל שישמע בקול רבנים שונים, התחייבויות שהבעל לא עמד בהן. לכן קובע בית הדין שיש לחייב את הבעל בגט.

    קראו עוד...

  48. אישור הסכם גירושין לאחר שאחד הצדדים חזר בו / בית הדין ירושלים 1268275/6

    בני זוג חתמו על הסכם שלפיו תהיה לאשה זכות לקנות את הדירה לפי הערכת שמאי. ההסכם אושר. השמאי עשה את מלאכתו, ובני הזוג חתמו על הסכם שני, שטרם אושר. כעת הבעל מבקש לחזור בו. בית הדין קבע כי אישור בית דין להסכם מאשר אותו למפרע מיום חתימתו, ולכן הם יכולים לאשר הסכם גם אם אחד הצדדים חוזר בו. ועוד, הלא הבעל מחויב להסכם הראשון.

    קראו עוד...

  49. סמכות בית הדין לדון בחובות בני הזוג לצד שלישי / בית הדין ירושלים 1359292/2

    במסגרת דיון בתיק גירושין עלה הדיון בחוב בני הזוג לאבי הבעל. בית הדין פסק שיש לו סמכות לעסוק גם בנושא זה.

    קראו עוד...

  50. חלוקת רכוש כאשר לא הוגשו השגות על דו"חות השמאי, וכאשר ברור שאחד הצדדים מבריח נכסים / בית הדין ירושלים 905296/6

    בית הדין דן בחלוקת נכסים בין בני זוג. בית הדין רואה כהודאה את העובדה שלא הוגשו השגות על הערכות גורמי המקצוע, וכיון שאחד הצדדים רשם נכסים על שם קרובי משפחתו ומכר נכסים בזול באופן מחשיד, בית הדין מכריע שיאזן גם את הנכסים האלה.

    קראו עוד...

  51. דירה הרשומה על שם שני הצדדים ולטענת האיש היתה שייכת לו לפי הנישואין והאשה הפסידה את חלקה מדין מורדת / בית הדין ירושלים 1273597/6

    בני זוג התגרשו. דירתם רשומה על שם שניהם. האיש טוען שהדירה היתה שייכת לו, והוא רשם אותה כמשותפת במתנה לאשה, שהפסידה את חלקה מדין מורדת. בית הדין קבע שהרישום קובע, ושהמתנה היא לא מהבעל אולא מהוריו. ועוד אמר שלא ברור שאפשר לתת לאשה דין מורדת כשהסיבה למרידה מוצדקת, והיא שינוי שעשה הבעל באורח חייו הדתי והמיני.

    קראו עוד...

  52. סמכות בית הדין בסעחיף שלא הוזכר בפירוש בכתב התביעה / ביתה דין ירושלים 1359292/2

    אדם הגיש תביעה ממונית בבית הדין. הכתב התביעה הוא לא הזכיר בפירוש את איזון המשאבים, אך הוא מבקש שבית הדין ידון גם בכך. בית הדין קבע שיש לו סמכות לדון גם בכך, ועל הבעל להגיש כתב תביעה מעודכן.

    קראו עוד...

  53. אשה שתבעה דמי שכירות מגרושה / בית הדין ירושלים 1313361/5

    בני זוג שכרו דירה וסיכמו שיחלקו ביניהם את השכירות שוה בשוה. לאחר מכן נפרדו ולאחר מכן התגרשו. האיש לא שילם את חלקו. בית הדין פסק שהאיש ישלם מחצית מדמי השכירות עד יום עזבו את הדירה. על שאר התקופה לא ישלם אע"פ שהחוזה עם בעל הבית כלל התחייבות לחמש שנים. כיון שבתקופה זו גרה שם האשה לבדה, האיש פטור.

    קראו עוד...