הרשם לקבלת עדכונים

תגיות

חיי אדם גט מוטעה רועה זונות חברות השלטון המקומי שכנים עבודה נזיקין שכירות דירה פשרה תיווך טוהר הנשק העימות האסימטרי עדות טוען ונטען שבועה חזרה מהתחייבות חוזים קבלן פיטורי והתפטרות עובד שומרים קנסות הוצאה לפועל רישום בטאבו אודות המשפט העברי חוק הבוררות הסתמכות צדק מקור ראשון סקירת פסק דין הפרת חוזה הדין הבינלאומי הוצאת דיבה ולשון הרע דוגמא אישית חוזים משפטי ארץ ביטול מכירה קרע הודאת בעל דין מכר רכב אונאה אתיקה עסקית ריבית מיקח טעות קניין חוקי המדינה צדקה זכויות יוצרים מכר דירה משטר וממשל מידת סדום ערעור אומדן הוצאות משפט בתי המשפט מנהג הלנת שכר גרמא ומניעת רווח מאיס עלי עדות קרובים שטר בוררות חוקה הצעות חוק כלכלה יהודית צוואה היתר עיסקא הלוואה הסכם ממון בין בני זוג שמיטה מזונות האשה ביטוח היתר עגונה יוחסין - מעמד אישי ירושה ראיות דיני תנאים גזל דין נהנה שותפות מוניטין זיכיונות ורישיונות נישואים אזרחיים ופרטיים השקעות מחילה בר מצרא מקרקעין מכר עילות גירושין סדר הדין המחאה / שיק מיסים וארנונה היתר נשיאת אשה שניה השבת אבידה משמורת ילדים הדין הפלילי משפחה לימודי אזרחות עבודות אקדמיות שו"ת משפטי ארץ חלק א סמכות בית הדין ומקום הדיון כתובה משפט מנהלי הסדרי ראיה השכרת רכב אתיקה צבאית מתנה פרשנות חוזה מזונות ומדור הילדים מגורי בני זוג אונס ואיומים הקדש ונאמניו חלוקת רכוש ואיזון משאבים הצמדה מעשי ידי אשתו תום לב פסולי דין גיור אתיקה משפטית עריכת דין אסמכתא חשבון בנק תנאים ממזרות שיעורי סולמות עד מומחה מרידה פוליגרף בירור יהדות כפיית גט שלום בית בוררות חיובי אב לבניו דת יהודית תקנות הדיון סופיות הדיון הסכם גירושין תלונת שווא אפוטרופסות הברחת נכסים פיקציה התיישנות גט מעושה אבידה ומציאה פסיקת סעד שלא נתבע טענת אי הבנה בדיקות גנטיות מדריך ממוני מעשי בעילת זנות פרשת שבוע יבום חדר"ג ייעוץ חקיקה סעד זמני כשרות משפטית מחשבה מדינית רווחה יהודית רמאות וגנבת דעת היתר נישואין מדינת הלכה ועד הבית הימורים יורד לאומנות חברו שיתוף נכסים שליחות גט ביטול קידושין מדור האשה קבלת עול מצוות חזרה מהודאה מקח טעות חלוקת רכוש שומת מטלטלים גביית חוב דיין יחיד שיערוך מזונות חזקת יהדות תקנת שו''ם כונס נכסים צו הרחקה שליחות דמי ערבות משפטי ארץ ה: בית הדין לממונות דינא דמלכותא דינא עוברת על דת כיעור שומת מקרקעין פסילת הרכב חוקי התורה מעשר כספים אורות החושן: עבודה וקבלנות צנעת הפרט הסכם קיבוצי צו הרחבה נאמנות באיסורים ניכור הורי עביד איניש דינא לנפשיה שוויה אנפשיה חתיכה דאיסורא לפני עיוור מועד הקרע ריח הגט רכב אוטונומי קדימויות בהצלת נפשות הצלת נפשות

מאמרים שנכתבו על ידי הרב יוסף יגודה

  1. היתר לשאת אשה שניה לבעלה של חולת אלצהיימר (פד"ר: 1020835/1)

    אנו פוסקים להתיר לבעל פלוני לשאת אשה אחרת, וכן אנו מורים על השלשת הגט והכתובה, אך בהסתמך על הוראת תשובת עין יצחק הנזכרת, בנסיבות המיוחדות של המקרה הנוכחי, אין לחייב השלשת סכום הכתובה במזומן, אלא די בבטוחה. ונראה שצ'ק לפקודת האשה יוכל להיות בטוחה מספיקה, מאחר שגם לאחר פרק זמן רב ניתן לגבותו בהוצל"פ בהליך מזורז בלא צורך לדיון משפטי. בנוסף הבעל ימשיך להיות מחוייב בכל צרכי האשה לרבות מזונותיה ורפואתה.

    קראו עוד...

  2. ניכוי מסכום הכתובה של זכויות עתידיות של הבעל שניתנו לאשה כאיזון משאבים / פד"ר תיק ‏918948/7

    בני זוג התגרשו. הבעל חויב בתשלום הכתובה, ובכלל זה באיזון משאבים ע"פ חוק שיגרע מסכום הכתובה, כי אין לחייבו בשני הסכומים גם יחד. במסגרת זאת בקש הבעל לנכות מסכום הכתובה את זכויות הפנסיה העתידיות שלו שהועברו לאשה ע"פ חוק. האשה טענה שאת הכתובה היא אמורה לקבל באופן מיידי, ולא ע"י זכויות עתידיות. לכן היא דרשה לקבל תשלום מיידי ובתמורה לוותר על הזכויות העתידיות. בית הדין הכריע שתשלום הכתובה צריך להיות מיידי. אמנם, באופן עקרוני יכול הבעל לפרוע אותו ע"י קרן הפנסיה שלו, ואולם - עליו לעשות זאת ע"פ שוויה העכשוי ולא ע"פ מה שהיא תניב בעוד שנים. למעשה קבע בית הדין שלא ניתן לממש זאת, וחייב את הבעל בתשלום מיידי.

    קראו עוד...

  3. הרחקות דרבנו תם ב"מאיס עלי" בטענה מבוררת / ביה"ד הרבני 942965/1‏

    שאלת חיוב גירושין כאשר אשה מואסת בבעלה עלתה שוב לדיון בבית הדין הרבני בטבריה (תיק מס' ‏942965/1‏, בפני הדיינים: הרב אוריאל לביא – אב"ד‏, הרב חיים בזק, הרב יוסף יגודה, פס"ד ניתן בתאריך ל' בשבט התשע"ה, 19/02/2015). מדובר במקרה חמור, שכלל בין השאר על פי טענות האשה: "התנהגות האלימה של הבעל כנגדה, וכן טענה על יחס משפיל וכן שהבעל בגד בה וכי במשך תקופה של מספר חודשים היה בקשר זוגי עם אשה אחרת... וכן טענה שהבעל עישן סמים בביתם". הרב בזק, שהיה בדעת המיעוט קיבל את התפיסה המקובלת בבתי הדין, על פיה מדובר במה שמוגדר כ"מאיס עלי בטענה מבוררת", ולכן הבעל חייב לגרש את אשתו. ממילא, במצב כזה ניתן להפעיל על הבעל את הסנקציות המכונות "הרחקות דרבנו תם". לעומת זאת דעת הרוב כללה עמדה מורכבת: מצד אחד, קביעה שגם בטענת "מאיס עלי בטענה מבוררת" אין חיוב בגירושין, ומצד שני, שלאור ההתנהגות הקשה של הבעל יש עליו מצווה לגרש את אשתו, וניתן להטיל עליו "הרחקות דרבנו תם".

    קראו עוד...

  4. היתר עגונה שבעלה צמח באמצעות זיכוי גט / בית הדין הרבני 861974/2

    במקרים שונים גברים ונשים מוצאים עצמם כבולים לבן זוג ללא אפשרות להתגרש. ברוב המקרים נמצאים פתרונות הלכתיים לכך, אולם במקרה של בעל הפגוע בראשו ונעדר יכולת תפקוד, הבעיה נראתה עד כה כבלתי פתירה. מקרה מעין זה הובא לפני בית הדין הרבני בצפת (תיק מס' 861974/2, בפני הדיינים: הרב אוריאל לביא – אב"ד, הרב חיים בזק, הרב יוסף יגודה, נימוקי פסק הדין ניתנו בתאריך כ' באייר התשע"ד). בפסק דין חדשני ומהפכני, שנכתב על ידי הרב אוריאל לביא, התיר בית הדין את האישה על ידי מתן גט בשמו של הבעל.

    קראו עוד...

  5. ביטול נישואין בטענת מקח טעות / בית הדין הרבני ‏870175/4‏

    אחד מיסודות המשפט העברי הוא שאשה יכולה להתגרש רק כאשר בעלה מגרש אותה מדעתו. הלכה בסיסית זו יוצרת לעתים מצבים אנושיים קורעי לב, כאשר אשה מוצאת עצמה נשואה לאדם שאינו יכול לגרשה, כיון שאינו בר דעת, ובכך היא נעשית עגונה. במצבים אלה נדרש בית הדין למאמץ מיוחד כדי להתיר את האשה. מאמץ כזה ניכר בפסק הדין של בית הדין בחיפה (תיק מס' ‏870175/4‏, בפני הדיינים: הרב מימון נהרי – אב"ד, הרב יוסף יגודה, הרב יצחק רפפורט).

    קראו עוד...

  6. מחילה על כתובה והצמדה של כתובה / בית הדין הרבני 619776-6

    בית הדין קבע שכיון שכתוב בכתובה שהאשה לא תוכל למחול הכתובה - מחילה מאוחרת אינה מועילה. כמו כן בית הדין קבע שכאשר סכום הכתובה נשחק מאד יש להצמיד אותו למדד.

    קראו עוד...

  7. חובת האב לעבוד למזונות ילדיו / בית הדין הרבני 616800/6‏

    ביה"ד יכול לחייב במזונות ילדים אב שאינו עובד, מכוח משלושה נימוקים: א. מטעם קנס – כדברי המרדכי והחזון איש. ב. על פי עיקר הדין, הן לפי רבנו אליהו והן לפי ר"ת, משום שהעבודה נעשית לקיים רצון חכמים. ג. פסיקת ביה"ד לתשלום מזונות, אינה כפייה בגופו לצאת לעבוד.

    קראו עוד...

  8. הפחתת מזונות לילדים סרבני קשר / בית הדין הרבני 578024/10

    בית הדין התרשם שהליך קביעת מפגשים ברווחה רצוף כישלונות, הנובעים מקשיים שמערימה האם, וכן מדובר במצב כזה כבר ניתן להטיל אחריות חלקית למצב על הילדים, ולצפות מהם לשינוי יחס כלפי אביהם. לפיכך, בית הדין קבע שהמשך ההתנגדות של האם לקיומו תהליך יגרור חיוב שלה בתשלום עקב בזיון בית הדין. כמו כן, המשך הנתק בקשר יגרור הפחתה של המזונות.

    קראו עוד...

  9. פרשנות הסכם גירושין / פד"ר 1021240/1

    בהסכם גירושין שנערך לפני כארבעים שנה נאמר שמחצית מהמניה של הבע באגד תושקע לטובת הילדים המשותפים של הזוג, ושאם האו יעזוב את אגד מחצית המניה תוחלט. הבעל עבד באגד עד הגיעו לגיל הפרישה. בהגיעו לגיל הפרישה טוען הבעל שההסכם כבר לא רלוונטי כי הילדים כבר בוגרים, וכי הוא לא עזב את אגד אלא פרש. הדיינים הכריעו שהסעיף יפורש כלשונו, והבעל יתחייב במחצית המניה כיון שעזב את אגד. מאידך, כיון שלא נאמר בהסכם מתי יקבלו הילדים את המניה, פסקו הדיינים שהם יקבלוה אחרי מותו של האב. בית הדין שמע את הילדים (שהיום הם בוגרים), אך הכריע שבאופן עקרוני אין חובה לשמוע אותם, כי הם לא צד בחוזה.

    קראו עוד...

  10. חלוקת נכסים בין בני זוג שנישאו בקפריסין והבעל עסק בעסקים לא חוקיים / פד"ר ‏927100/6

    כהן וגרושה נישאו בקפריסין. כעת הם באים להתגרש בבית הדין. האשה טוענת שהבעל לא תרם דבר לכלכלת הבית. הבעל טוען שתרם אך כיון שעסק בעסקים לא חוקיים ההכנסות לא נרשמו. חוזה שחתמו הצדדים ביניהם ולא אושר בסופו של דבר ע"י בית הדין מלמד על כך שהצדדים ראו את הדברים בדומה לטענת האשה. בית הדין דן בשאלה הממונית ע"פ חוק איזון נכסים ללא קשר לשאלת כשרות הנישואין וכשרות עסקי הבעל, והוא הכריע שכיון שלא הוכח שהבעל תרם לכלכלת הבית, יש לחלק את הרכוש המשותף באופן לא-שוויוני: 80% לאשה ו20% לבעל. הדירה שהייתה שייכת לאשה עוד לפני נישואיה תוחזר לידיה. ואין לחייבה במחצית הוצאות השיפוצים שנעשו ע"י הזוג, כי הבעל נהנה מהם, וכי רובם כבר בלו.

    קראו עוד...

  11. בעל שגרש את אשתו משום שהודתה בפניו בבגידה / פד"ר ‏965709/6‏

    בעל גרש את אשתו משום שהודתה בפניו בבגידה. כעת האשה והנטען מבקשים לתת אמתלאות לדבריהם ולהסביר שלא היתה ממש בגידה. הם לא השיבו לשאלות בית הדין, והוכח שהתיחדו. משום כך, ומשום נסיבות נוספות, אסר בית הדין את האשה על הנטען ועל בעלה לשעבר.

    קראו עוד...

  12. דמי שימוש בדירה לאשה שעזבה את הבית / פד"ר 901548/4

    אשה עזבה את הבית, ובעלה נותר לגור בו לבדו. לאחר כמה שנים התגרשו הצדדים. האשה תובעת שבעלה ישלם לה דמי שימוש בדירה מיום שעזבה את הבית. בית הדין פסק שהאיש צריך לשלם דמי שימוש החל משנים עשר חדש לאחר המועד בו שטחה האשה את טענותיה בבית הדין והסבירה מדוע אינה יכולה להתגורר עם הבעל. כיון שהאשה הסבירה שאינה יכולה להתגורר יחד עמו.

    קראו עוד...

  13. ביטול הסכם בטענה שהוא פיקטיבי ונועד להבריח מנושים / פד"ר 547318/3

    בני זוג התגרשו וחתמו על הסכם גירושין שעל פיו תרשם הדירה המשותפת על שם האשה. הדבר לא נעשה, והצדדים המשיכו להתגורר יחד. לאחר שנים הם נפרדו, וכעת דורשת האשה את העברת הדירה על שמה. הבעל טוען שההסכם היה פיקטיבי. בית הדין פסק שכיון שהנסיבות מוכיחות שההסכם אכן היה פיקטיבי והצדדים כלל לא התכוונו שהוא ימומש, אין לקיים אותו.

    קראו עוד...

  14. **הסכם גירושין שמעביר נכסים רבים לידי האשה והבעל טוען שהוא פיקטיבי / פד"ר 817277/8

    בני זוג חתמו על הסכם גירושין. ידוע שלבעל היה חוב גדול לרשויות המס, והוא אף ישב בכלא בשל כך. הוא טוען שההסכם, והגירושין, היו פיקטיביים, והוא אף שב לגור בבית. כיון שהבעל לא שב מיד אל הבית, וגם לא נתן את כל נכסיו, פוסק בית הדין שההסכם אינו פיקטיבי והוא חל.

    קראו עוד...

  15. כפיית גט על מי שעיגן את אשתו וברח לחו"ל ולא היה נוכח בדיון / פד"ר ‏ 865704/1

    בית הדין דן בסרבן גט שהצליח לברוח מהארץ לאוקראינה למרות האיסור יציאה מן הארץ שהוטל עליו. והכריע שיש לכופו לתת את הגט. בית הדין דן והכריע בשני סוגיות עקרוניות: ראשית הוא הכריע שלאחר שכבר ברח ובכך בהכרח מונע מאשתו כל ענייני אישות גם לולי שמאסה בו, יש לכופו בגירושין, ואין להימנע מכך בטענות שלא כופים גט רק בטענת "מאיס עלי". בנוסף הכריע בית הדין שלמרות שהדיון בעילת הבריחה מהארץ לא נעשה במעמד שניהם כיוון שברור לבית הדין ללא כל ספק שהבעל מעגן את אשתו ומתחמק מלהתייצב לדיון נחשב כ"דבר ברור", ועל יסוד דבר ברור כזה ניתן לפסוק לכופו בגירושין גם שלא במעמד שניהם.

    קראו עוד...

  16. **סמכות בית הדין כאשר הצדדים הגישו בקשות בזמן עיכוב הליכים / פד"ר 1112927/2

    בית הדין קבע תקופה של עיכוב הליכים בתיק. תוך כדי התקופה הגיש האיש בקשה לבית הדין והאשה הגישה בקשה לבית המשפט. בית הדין קבע ששתי הבקשות האלה מבוטלות, כי הוגשו בשעה שבה אי אפשר היה להגיש בקשות. וכיון שבתום התקופה הבעל הגיש בקשה לפני האשה - בקשתו היא שמתקבלת.

    קראו עוד...

  17. בקשה לאישור תעודת גירושין, וקביעת בית הדין שהתעודה מזויפת / פד"ר ‏1126777/1

    שגרירות ארה"ב בקשה לאשר תעודת גירושין של זוג. התברר שהתעודה מזויפת. בית הדין הנחה את גורמי הרישום והאכיפה לפעול בהתאם.

    קראו עוד...

  18. **בקשה לבטול הסכם גירושין בטענה שהאשה לא ידעה על ממונו של הבעל / פד"ר ‏971578/7

    אשה מבקשת לבטל הסכם גירושין שנחתם לפני שלש שנים, בטענה שלא ידעה שהחברה של משפחת הבעל שייכת לבעל. בית הדין דחה את התביעה.

    קראו עוד...

  19. **אדם שבגד באשתו וכעת מבקש להוציא אותה בלי כתובה בטענה שהיא מורדת / פד"ר ‏998763/2

    בני זוג נפרדו לאחר שהבעל ניהל רומן פעיל וממושך עם מזכירתו. כעת האשה תובעת את כתובתה, והבעל טוען שהיא מרדה בו. בית הדין דחה את טענת הבעל. גם משום שהוא לא הוכיח את דבריו, וגם משום שגם אם נניח שאכן מרדה בו, לא התקיימו כאן התנאים של התראה ואזהרה.

    קראו עוד...

  20. בקשה לשינוי הסכם גירושין שאושר, בטענה שההסכם הושג תחת איום, ושהנסיבות השתנו / פד"ר ‏854228/3

    אדם חתם על הסכם גירושין בו הוא התחייב לשלם לאשתו סכום חודשי בכל חודש וחודש עד יום מותה. כעת הוא מבקש לבטל את הסעיף הזה. הוא טוען שהאשה איימה עליו שללא הסעיף הזה היא תפרסם ברבים את מצבו הרפואי. כמו כן הוא טוען לשינוי בנסיבות. לאור העובדה שהאיש הוא שתבע את הגירושין, ושאין לו שום ראיה שהיתה כפיה, בית הדין דחה את טענתו.

    קראו עוד...

  21. אדם שחי שנים רבות חיי מותרות על חשבון אשתו, וצרך סמים ואלכוהול, וכעת היא מבקש גט / פד"ר ‏526615/4

    אדם חי שנים רבות על חשבון אשתו, לא עבד ולא פרנס, וצרך סמים ואלכוהול. כעת האשה מבקשת גט, האיש מבקש שלום בית. בית הדין חייב את האשה בגט, ופסק שהרכוש יחולק באופן לא שוויוני, האשה תקבל 70% והאיש 30%

    קראו עוד...

  22. חיוב בעל בגט בגין איסור 'פצוע דכא' בשל ניתוח עיקור שעשה ובגין טענת 'מאיס' / פד"ר 1103343/2

    הבעל עבר עיקור בניתוח, ולאחר כעשר שנים אשתו תבעה גט בטענת 'מאיס עלי' בשל ניתוח הסירוס שנעשה שלא על דעתה, ובשל התנהגויות מבזות של בעלה כלפיה. הבעל טוען שהאשה נשארה עמו שנים רבות לאחר הניתוח, ומכאן שמחלה. בפסק הדין נקבע שניתוח הסירוס הוא עילה מספקת לתביעת גט, כיוון שאדם שעיקר עצמו ונעשה 'פצוע דכא' למרות שכבר נישא בהיתר אסור בבת ישראל וחייב לגרשה, ואין כל משמעות לשאלה כמה זמן חלף מאז היווצרות האיסור. בפסק הדין נקבע שפרוצדורה רפואית הנעשית בצוות ומגובה ברשומות וכן תוצאות מעבדה הינם הוכחות קבילות ומספקות לאסור את הבעל על אשתו, ואין צורך בשני עדים לאוסרו עליה. בנוסף קיבל בית הדין גם את טענת "מאיס עלי" וקבע שבמקרה זה הטענה מבוררת והבעל חייב לגרשה.

    קראו עוד...

  23. **בקשת המשטרה להמציא לידיה תיק גירושין / פד"ר ‏1174510/1

    המשטרה הוציאה צו מבית המשפט, המורה לבית הדין להעביר לידיה תיק גירושין. בית הדין הבהיר שבית המשפט אינו מוסמך לתת לו הוראות, ויתר על כן, החוק אינו מאפשר לו להוציא חומרים. בית הדין הבהיר למשטרה שאם רצונה בחומרים, עליה לשלוח נציג שיתייצב בפני בית הדין ויסביר מדוע הוא סבור שהדבר נחוץ. עם זאת, בית הדין הסכים לומר למשטרה מה הסטטוס של התיק.

    קראו עוד...

  24. תוקף צוואה בעל פה למוטב וללא עדים נגד צוואה כתובה

    אדם כתב צוואה, לאחר מותו טענה הידועה בציבור שלו, שכמה ימים בטרם מותו העניק לה את זכויות הפנסיה שלו. לטענתה צוואה זו נאמרה בע"פ ללא עדים וללא חתימת ידו. היורשים ביקשו לקיים את הצוואה הכתובה וטענו שאינם מאמינים לאישה. בית הדין קבע, שעל אף שמבחינת ההלכה לצוואת שכיב מרע בעל פה יש תוקף אולם יש צורך שהיורשים יאמינו שאכן היא נאמרה. בנוסף לכך אף אם המצווה הוקלט יש לברר האם הדברים נאמרו מתוך כוונת קניין ולא רק לרצות את מקבל המתנה. בנוסף בית הדין קבע שצוואה שכזאת הנוגעת לפנסיה תלויה בחוק שלפיו צריך עדים. במקרה זה כל התנאים לא התקיימו ולכן אין תוקף למתנה, והאישה חויבה בהוצאות משפט כיוון שידעה שלטענותיה אין תוקף ובנוסף יש רגלים לדבר שאין דבריה אמת.

    קראו עוד...

  25. ביטול שמאות מוטעית פד"ר 1144589/4

    הבעל והאישה קיבלו על עצמם את שמאותו של ב' כשמאי מוסכם. השמאי נתן הערכה והבעל טען כי הערכה זו מוטעית באופן קיצוני. בית הדין קבע כי אף שקיבלו על עצמם את השמאי הזה, העובדה כי הוא מסרב להשיב לשאלות הבהרה על השמאות ומסרב להיחקר בבית הדין מורה שהליך השמאות לא הושלם. בנוסף, שמאות הנחשדת כשמאות בטעות בטלה לפי דין תורה בשונה מהמשפט האזרחי המטלה רק במקרה של טעות קיצונית.

    קראו עוד...

  26. בקשה למתן זכות טיעון שהוגשה בחוסר תום לב פד"ר 1186633-7

    דיון בבקשת האשה לשלול את סמכות בית הדין לדון במזונות הילדים, בנימוק שמזונות הקטינים אינם נושא בר כריכה לתביעת הגירושין, וכי לא ניתנה לה האפשרות להשמיע את טענותיה בבית הדין. בית הדין קבע שמתן זכות טיעון הוא עקרון יסודי במשפט העברי, והבהיר כי זכות זו ניתנה גם ניתנה לאשה והיא בחרה להתעלם ממנה ולהגיש את תביעתה בבית המשפט. כמו כן הביא בית הדין אסמכתאות לכך שמזונות הילדים הם נושא בר כריכה לתביעת גירושין.

    קראו עוד...

  27. האם מענק עידוד פרישה ודמי ההסתגלות הינם נכס בר איזון / פד"ר 1016074/2

    לטענת האשה יש לה חלק בכספים שהאיש קיבל ממקום עבודתו לאחר פרישתו, משום שאת הזכות לכספים אלו הוא רכש תוך כדי תקופת השיתוף. בית הדין חילק בין כספים שהזכות להם היתה קיימת בעת המועד הקובע (שעת הפירוד), ואשר בהם יש לבן/בת הזוג חלק שווה, לבין כספים אשר בעת המועד הקובע לא היתה זכות לקבלם, אלא אירוע שלאחר זמן הפירוד גרם לקבלם. לפי זה לא יהיה לבן/בת הזוג חלק במענק פרישה שהמעביד משלם כדי לעודד עובדים ותיקים לפרוש ולרענן את החברה, כיון שזהו צורך של המעביד שנולד לאחר הפירוד, גם אם מענק בפרישה מתחשב בוותק של העובד הכולל את שנות השיתוף.

    קראו עוד...

  28. חיוב האב במזונות ילדים במשמורת משותפת / פד"ר ‏1169832/6

    לאב ולאם בת קטנה ובן "קטני קטנים" (בן 3). נקבעו מזונות זמניים, ולאחר מכן נקבעה משמורת משותפת. האם מבקשת להגדיל את סכום המזונות, והאב מבקש לקיים דיון הוכחות ועל פיו לקבוע את המזונות הקבועים. בית הדין סקר את התקנות השונות המחייבות את האב במזונות ילדיו, ואת פסקי הדין השונים אשר דנו בחיוב האם במזונות ילדיה מדין צדקה כאשר היא אמידה. למעשה בית הדין קבע שעליו לתפקד כאפוטרופוס של הילדים ולהכריע על פי טובתם. בית הדין סבור שאין זו טובתם של הילדים לחיות ברווחה גדולה בבית אחד ובדלות בבית אחר, ולכן אם חיוב האב במזונות יעשיר את האם וידלדל אותו באופן שלא יוכל לספק לילדיו בזמן שהותם אצלו את צרכיהם, אין זו טובת הילדים. לכן בית הדין חייב את האב רק במזונות הבן הקטן (שחובתו לזונו היא אבסולוטית), אך לא במזונות הבת שחובתו לזונה היא מדיני צדקה.

    קראו עוד...

  29. מי יקבל את מענק החגים שניתן בתקופת ה''קורונה'' / פד"ר 1169832-4

    לאב ולאם שני ילדים, בן ובת, במשמורת משותפת. האב משלם מזונות עבור הבן משום שהוא מקטני קטנים. האב טען שהמענק שניתן על ידי ביטוח לאומי מגיע לו, כיון שהוא המפרנס את הבן. בית הדין פסק שיש לחלק את דמי המענק בשווה בין ההורים, הן משום לא נקבעו קריטריונים למענק ולכן יתכן שהוא בא לסייע להורים להתמודד עם השהות הממושכת של הילדים בבית, והן משום שהאם נושאת בעלויות שהן מעבר לחיוב המזונות.

    קראו עוד...

  30. דירה שנרשמה על שם שני הצדדים לאור שני הסכמים שונים שהצדדים ערכו ביניהם / בית הדין חיפה /1283069/6

    בית הדין קבע שרישום דירה על שם שני הצדדים מהוה מחילה גם נגד הסכם, ולכן אין צורך להכנס לדיון בשאלה האם יש תוקף להסכם שני המבטל את הראשון.

    קראו עוד...

  31. חיוב דמי שימוש לאשה שגרה בדירת הצדדים עם הבנות לאחר פרידתה מבעלה / בית הדין חיפה 1035589/10

    בית הדין חייב אשה לשלם דמי שימוש לבעלה על התקופה שגרה בדירת הצדדים.

    קראו עוד...