הרשם לקבלת עדכונים

תגיות

חיי אדם גט מוטעה רועה זונות חברות השלטון המקומי שכנים עבודה נזיקין שכירות דירה פשרה תיווך טוהר הנשק העימות האסימטרי עדות טוען ונטען שבועה חזרה מהתחייבות חוזים קבלן פיטורי והתפטרות עובד שומרים קנסות הוצאה לפועל רישום בטאבו אודות המשפט העברי חוק הבוררות הסתמכות צדק מקור ראשון סקירת פסק דין הפרת חוזה הדין הבינלאומי הוצאת דיבה ולשון הרע דוגמא אישית חוזים משפטי ארץ ביטול מכירה קרע הודאת בעל דין מכר רכב אונאה אתיקה עסקית ריבית מיקח טעות קניין חוקי המדינה צדקה זכויות יוצרים מכר דירה משטר וממשל מידת סדום ערעור אומדן הוצאות משפט בתי המשפט מנהג הלנת שכר גרמא ומניעת רווח מאיס עלי עדות קרובים שטר בוררות חוקה הצעות חוק כלכלה יהודית צוואה היתר עיסקא הלוואה הסכם ממון בין בני זוג שמיטה מזונות האשה ביטוח היתר עגונה יוחסין - מעמד אישי ירושה ראיות דיני תנאים גזל דין נהנה שותפות מוניטין זיכיונות ורישיונות נישואים אזרחיים ופרטיים השקעות מחילה בר מצרא מקרקעין מכר עילות גירושין סדר הדין המחאה / שיק מיסים וארנונה היתר נשיאת אשה שניה השבת אבידה משמורת ילדים הדין הפלילי משפחה לימודי אזרחות עבודות אקדמיות שו"ת משפטי ארץ חלק א סמכות בית הדין ומקום הדיון כתובה משפט מנהלי הסדרי ראיה השכרת רכב אתיקה צבאית מתנה פרשנות חוזה מזונות ומדור הילדים מגורי בני זוג אונס ואיומים הקדש ונאמניו חלוקת רכוש ואיזון משאבים הצמדה מעשי ידי אשתו תום לב פסולי דין גיור אתיקה משפטית עריכת דין אסמכתא חשבון בנק תנאים ממזרות שיעורי סולמות עד מומחה מרידה פוליגרף בירור יהדות כפיית גט שלום בית בוררות חיובי אב לבניו דת יהודית תקנות הדיון סופיות הדיון הסכם גירושין תלונת שווא אפוטרופסות הברחת נכסים פיקציה התיישנות גט מעושה אבידה ומציאה פסיקת סעד שלא נתבע טענת אי הבנה בדיקות גנטיות מדריך ממוני מעשי בעילת זנות פרשת שבוע יבום חדר"ג ייעוץ חקיקה סעד זמני כשרות משפטית מחשבה מדינית רווחה יהודית רמאות וגנבת דעת היתר נישואין מדינת הלכה ועד הבית הימורים יורד לאומנות חברו שיתוף נכסים שליחות גט ביטול קידושין מדור האשה קבלת עול מצוות חזרה מהודאה מקח טעות חלוקת רכוש שומת מטלטלים גביית חוב דיין יחיד שיערוך מזונות חזקת יהדות תקנת שו''ם כונס נכסים צו הרחקה שליחות דמי ערבות משפטי ארץ ה: בית הדין לממונות דינא דמלכותא דינא עוברת על דת כיעור שומת מקרקעין פסילת הרכב חוקי התורה מעשר כספים אורות החושן: עבודה וקבלנות צנעת הפרט הסכם קיבוצי צו הרחבה נאמנות באיסורים ניכור הורי עביד איניש דינא לנפשיה שוויה אנפשיה חתיכה דאיסורא לפני עיוור מועד הקרע ריח הגט רכב אוטונומי קדימויות בהצלת נפשות הצלת נפשות

מאמרים שנכתבו על ידי הרב מימון נהרי

  1. **תביעת גירושין הדדית כאשר כל צד מאשים את רעהו במרידה / פד"ר 1053135/3

    בני זוג התגרשו, כל צד האשים את הצד השני שהוא הגורם לגירושין והוא מרד. בית הדין פסק פשרה בקשר לכתובה, לאחר בירור עמוק של דיני כתובה במורדים.

    קראו עוד...

  2. ביטול נישואין בטענת מקח טעות / בית הדין הרבני ‏870175/4‏

    אחד מיסודות המשפט העברי הוא שאשה יכולה להתגרש רק כאשר בעלה מגרש אותה מדעתו. הלכה בסיסית זו יוצרת לעתים מצבים אנושיים קורעי לב, כאשר אשה מוצאת עצמה נשואה לאדם שאינו יכול לגרשה, כיון שאינו בר דעת, ובכך היא נעשית עגונה. במצבים אלה נדרש בית הדין למאמץ מיוחד כדי להתיר את האשה. מאמץ כזה ניכר בפסק הדין של בית הדין בחיפה (תיק מס' ‏870175/4‏, בפני הדיינים: הרב מימון נהרי – אב"ד, הרב יוסף יגודה, הרב יצחק רפפורט).

    קראו עוד...

  3. משמורת ילדים / פד"ר 812347/8‏

    מדובר בבני זוג חרדיים שהתגרשו והאשה הפסיקה לשמור מצוות. בין בני הזוג מחלוקת לגבי משמרות הילדים. בית הדין הגדול החליט כי הילדים יהיו במשך השבוע אצל אמם, ובשבתות וחגים אצל האב. זאת, לאחר שבית הדין קיבל בחלקה את חוות דעת המומחה שהוגשה.

    קראו עוד...

  4. סמכות בית הדין לעכב יציאתו מן הארץ של מי שאינו אזרח ישראל / 1070300-3

    בית הדין דן בשאלת סמכות בתי הדין הרבניים בישראל למנוע יציאה מן הארץ מיהודי אשר איננו אזרח ישראלי המסרב לתת גט לאשתו. במישור ההלכתי בית הדין דן בסוגיית חיוב הליכה אחר הנתבע, ובדין זכות התביעה ל"בית דין הגדול" או "בית הוועד" בזמן הזה. בית הדין חזר והבהיר כפי שכבר פסקו בעבר "גדולי הדיינים לדורותיהם, דיינים שהיו ממעצבי דמותה של מערכת בתי הדין" שבית הדין בישראל בהיותו ערכאת השיפוט בעלת סמכות כפיה היחידה בעולם הוא מהווה "בית הוועד", ובנוסף לכך אין להכיל את החיוב ללכת אחר הנתבע אלא כאשר יש שוויון בסמכויות של בתי הדין במקומות השונים, אך במקרה שלא יינתן סעד במידה וילכו אחר הנתבע בטל החיוב.

    קראו עוד...

  5. הפרדת ילדים במקרה של מעבר דירה של האם מהמרכז לצפון / פד"ר 1022695-10

    בית הדין דן במקרה של גרושה, אם לשני ילדים קטנים, שרוצה לעזוב את אזור המרכז ולחזור למקום מגוריה בעבר בצפון. בהסתמך על הכרעת בית הדין הגדול הוכרע שכשם שאין לחייב את האב לעבור לגור בצפון, אין לחייב את האם להמשיך לגור במרכז. לגבי משמורת הילדים הכריע בית הדין שלמרות שמקובל אצל בעלי המקצוע שטובת הילדים תמיד להיות יחד, אין זה 'תורה מסיני' ובמידה והאם אכן תעבור לצפון במהלך השנה יש לפצל את משמורת הילדים כאשר הבת תישאר עם האם (כיוון שאצלה קיימת חזקת הגיל הרך ועל פי העיקרון ההלכתי ש"בת – לעולם אצל האם") ואילו הבן יישאר עם אביו וימשיך בבית הספר במרכז (כיוון שטובת הבן לא לעבור בשלב זה של השנה). ובמקביל הילדים ייפגשו פעמיים באמצע השבוע ובסופי שבוע.

    קראו עוד...

  6. **אדם שחתם על חוזה כשהוסתרו ממנו נתונים חשובים / בית הדין הרבני הגדול 1041286/1

    אשה חתמה על הסכם גירושין ולאחר זמן נודע לה שיש לבעלה זכויות שהיא לא ידעה עליהן, ואילו ידעה לא היתה חותמת. הדיינים הכריעו שאילו האשה לא היתה יודעת כלל שיש זכויות - היה מקום לטענתה. אך הואיל והיא ידעה שיש זכויות אלא שלא טרחה לברר מה הן הזכויות, אינה יכולה לטעון שההסכם בטעות יסודו.

    קראו עוד...

  7. חלוקת נכסים בין בני זוג שנישאו בקפריסין והבעל עסק בעסקים לא חוקיים / פד"ר ‏927100/6

    כהן וגרושה נישאו בקפריסין. כעת הם באים להתגרש בבית הדין. האשה טוענת שהבעל לא תרם דבר לכלכלת הבית. הבעל טוען שתרם אך כיון שעסק בעסקים לא חוקיים ההכנסות לא נרשמו. חוזה שחתמו הצדדים ביניהם ולא אושר בסופו של דבר ע"י בית הדין מלמד על כך שהצדדים ראו את הדברים בדומה לטענת האשה. בית הדין דן בשאלה הממונית ע"פ חוק איזון נכסים ללא קשר לשאלת כשרות הנישואין וכשרות עסקי הבעל, והוא הכריע שכיון שלא הוכח שהבעל תרם לכלכלת הבית, יש לחלק את הרכוש המשותף באופן לא-שוויוני: 80% לאשה ו20% לבעל. הדירה שהייתה שייכת לאשה עוד לפני נישואיה תוחזר לידיה. ואין לחייבה במחצית הוצאות השיפוצים שנעשו ע"י הזוג, כי הבעל נהנה מהם, וכי רובם כבר בלו.

    קראו עוד...

  8. **בעל חולה נפש שאשתו גרשה אותו מהבית למצוא עבודה, והלך ולא שב / פד"ר ‏1024191/1‏

    איש חולה סכיזופרניה. אשתו ידעה על המחלה עוד בטרם נישאו. אבל לא העריכה את עצמת המחלה. עם הזמן היחסים ביניהם הורעו. הבעל ישב כל היום בבית, אך עזב את חדר השנה. האשה כעסה עליו ואמרה לו שלא ישוב עד שימצא עבודה. הבעל הלך ולא שב. בסופו של דבר הזוג התגרש. בית הדין דן בשאלה האם לדון את בני הזוג כמורדים זה בזה, והאם התחייבות הבעל לכתובה תקפה. בסופו של דבר חייב בית הדין את הבעל בחלק מהכתובה. הצדדים ערערו ובית הדין הגדול דחה את הערעור.

    קראו עוד...

  9. **כתובה במקרה שבו האיש טוען שהאשה יזמה את הגירושין / פד"ר 1075070/1

    אדם טוען שאשתו יזמה את הגירושין ואף הגישה כלפיו תלונת שוא במשטרה. לכן הוא מבקש לפטור אותו מתשלום הכתובה. בית הדין פסק שהשאלה מי פנה אל בית הדין בפעל אינה קובעת. בכל מקום שבו הגירושין הם בהסכמה, או שיש עילה סבירה לדרישת הגירושין מצד האשה ואף ביה"ד ממליץ עליהם, הבעל חייב בכתובה. יש לפטרו ממנה רק במקום שבו החיים עם האשה אינם אפשריים. לכן הוא מחייב את הבעל בכתובה, אך עושה פשרה ולא מחייב אותו בכל הכתובה.

    קראו עוד...

  10. סמכות בית הדין לדון בתביעה בין בני זוג שאחד מהם תושב חו"ל / פד"ר 1076852/1

    בעל הגיש בקשה לגט ומשמורת כנגד אשתו שהיא תושבת דרום אפריקה. האשה טענה שבית הדין אינו מוסמך לדון בתיק. בית הדין דחה את דבריה.

    קראו עוד...

  11. סמכות בית הדין לדון ביהדותן של בנות שאימן אינה יהודיה / פד"ר 1066237/1

    בית הדין קבע שאשה אינה יהודיה ובקש להחיל פסק זה על בנותיה. בנותיה סרבו, בית הדין פסק שהן תרשמנה כטעונות בירור, עד שתבקשנה לברר.

    קראו עוד...

  12. **חיוב בעל במזונות העבר/ פד"ר ‏777511/3

    בני זוג שהיו בהליכי גירושים במשך שנים רבות, וכבר עברו שנים רבות נוספות מאז הגט. כעת תובעת האשה את המזונות שהגיעו לה לפני שנים. בית הדין קבל את תביעתה.

    קראו עוד...

  13. **חיוב פיצויים לאדם שנטען נגדו שהתעלל באשתו ובתו, וחיוב אב במזונות בת שוטה בוגרת / פד"ר 802635/8

    בית הדין האזורי חייב אדם בתשלומי פיצויים ומזונות לגרושתו ולבתו השוטה הבוגרת, בעקבות טענת האם שהאב התעלל בה ובבת, וכי חלק ממחלת הנפש של הבת הוא תוצאה של התעללות זו. בית הדין הגדול ביטל את החיוב, משום שטענת ההתעללות לא הוכחה, ומשום שאין חיוב על אב לפרנס את בתו הבוגרת, גם אם היא שוטה.

    קראו עוד...

  14. **דרישה להתנות מתן גט בסידורים כספיים / פד"ר ‏ 846922/5

    בני זוג מסוכסכים ביניהם כבר כעשר שנים. האשה הסכימה לגט בלית ברירה, אך אמרה שלא תקבל את הגט עד להבטחת זכויותיה הכספיות. בית הדין קיבל את בקשתה.

    קראו עוד...

  15. אדם שדר בדירה שע"פ ההסכם היא בחזקת גרושתו, עקב יציאתה לחו"ל, ואי תשלום מזונות / פד"ר 1071289/1‏

    בני זוג חתמו על הסכם גירושין שקבע שהדירה תשאר בחזקת האשה, והאיש ישלם מזונות בסכום שנקבע, צמוד למדד. לאחר זמן האשה נסעה עם הילד לחו"ל, והאיש נכנס לגור בדירה, וחדל לשלם מזונות. לטענתו, היתה בינו ובין האשה הבנה בע"פ, שהאיש יכנס לדירה ולא ישלם לאשה דמי שכירות, וכן שפשוט שלא ישלם מזונות אם הוא אינו רואה את בנו. בית הדין קבע ברוב דעות שהבעל פטור מדמי שכירות, אבך חייב לשלם דמי מזונות צמודים למדד בהתאם לערך שהיה ביום החתימה עם הסכם הגירושין.

    קראו עוד...

  16. בני זוג שניהלו חשבונות בנק נפרדים ולכל אחד מהם דירה משלו / פד"ר 842067/5

    בני זוג חיו יחד אך מעולם לא נהלו חשבון בנק משותף. לכל אחד מהם דירה משלו, לאחר הגירושין, כל אחד מהם תובע מחצית מדירת חברו. האיש תובע גם את דמי ההשבחה שהשביח את דירת אשתו. האשה תובעת מנגד שהבעל ישלם על השמוש בדירה.

    קראו עוד...

  17. אשה שהסכימה למכור לבעלה את חלקה בדירה המשותפת ואין לה כסף למדור הילדים /פד"ר 1089350/1

    בני זוג חתמו על הסכם גירושין שלפיו האשה תפנה את הדירה תוך חודש ממתן הגט, והבעל ישלם לה סכום שהוסכם ביניהם. האשה מבקשת לאפשר לה להשאר בדירה, לדבריה לא ידעה את כל הנתונים כשחתמה. בית הדין דחה את טענות האשה וקבע שהיתה מודעת למה שהיא חותמת. עם זאת, קיבל בית הדין את תביעת האשה, משום שהוא חישב ומצא שאם יממוש ההסכם - תוך שנים ספורות תמצא את עצמה האשה ללא תנאי דיור נאותים לה ולילדים. וכיון שהאב חייב במדור הילדים - אין לאשה סמכות לוותר על כך בשמם.

    קראו עוד...

  18. אדם שאינו מוסמך לסדר קידושין, שסידר קידושין שלא ע"פ ההלכה עם הסכם קדם-נשואין שסותר את ההלכה / פד"ר 1121062/1

    אדם שאינו מוסמך לסדר חופה וקדושין סידר חו"ק לזוג, מתוך רצון לקדם אג'נדה לא הלכתית. בית הדין האזורי קבע שהאשה ספק-מקודשת, ושאי אפשר לרשום את בני הזוג כנשואים. בני הזוג ערערו על פסק הדין. בית הדין הגדול דחה את הערעור וחייב את המערערים בהוצאות משפט בסך 25000 ש"ח.

    קראו עוד...

  19. סמכות בית הדין לפסוק במזונות ילדים / פד"ר 1133160/4

    אשה טענה שבית הדין אינו מוסמך לפסוק במזונות ילדים. בית הדין קבע שהוא מוסמך.

    קראו עוד...

  20. אשה שהגישה תלונה על בעלה במשטרה, ואח"כ תבעה כתובה / פד"ר ‏1073784/1

    אשה הגישה תלונות במשטרה נגד בעלה, ואח"כ תבעה את כתובתה. בית הדין האזורי קבע ברוב דעות שהאשה אבדה את כתובתה. ואף חייב אותה בהוצאות משפט. האשה ערערה לבית הדין הגדול, שקבע שלא הוכח שהאשה התלוננה שלא בצדק, ולכן על הבעל לשלם לה את כתובתה.

    קראו עוד...

  21. חלוקת רכוש בין בני זוג כאשר האשה מרדה וזנתה / פד"ר ‏1125089/1

    בני זוג התגרשו כי האשה מרדה בבעלה והכניסה גבר זר לביתם. דירת הצדדים נרכשה ע"י אבי הבעל ונרשמה בטאבו על שם שני בני הזוג. בית הדין האזורי פסק בדעת הרוב שבנסבות המקרה יש לתת את הדירה כולה לבעל, ולחייב את האשה בשכר דירה מהיום בו נאסרה על בעלה. האשה ערערה לבית הדין הגדול שקבע שיש לתת לה כששית מהדירה. עם זאת קבע בית הדין הגדול שמתנות שניתנו לה מהבעל וקרוביו חוזרות לידי נותניהן.

    קראו עוד...

  22. ***מתן סעד למפר הסכמים

    בני זוג נישאו. בהסכם הגירושין התחייבה האישה כמה פעמים לשלם לבעל בזמן מתן הגט סכום כסף שקיבלה בגין מכירת הדירה המשותפת. האישה לא עמדה בהסכמים, ודרושת גט כיוון שעברו 30 שנה וכיוון שהיא חיה עם גבר זר, וכעת אין ביכולתה לשלם כיוון שפשטה רגל. בית הדין דחה את בקשתה כיוון שאין לתת סעד לאדם שמפר הסכמים במזיד.

    קראו עוד...

  23. ***מתי יכלול קיצור תקופת עיכוב ההליכים גם את קיצור 'ימי הצינון'

    בני זוג הפונים להליך של גירושין צריכים תחילה ע"פ חוק לעבור הליך של גישור. בתקופת הגישור, נקבעה ל45 ימים אין להגיש תובענות ויש בהם 'עיכוב הליכים'. לאחר הגישור יש עוד 15 ימי צינון שגם בהם לא ניתן להגיש תובענות. בית הדין קבע, שכאשר ערכאה שיפוטית קיצרה את עיכוב ההליכים, בתום העיכוב יחולו ימי הצינון. אך אם בית דין ביטל לגמרי את עיכוב ההליכים (קיצורם לאפס) גם ימי הצינון בטלים, וניתן להגיש בהם תובעות. בנוסף, גם ימי הפגרה עולים כחלק מימי עיכוב ההליכים.

    קראו עוד...

  24. תשלום תוספת כתובה לאישה שנטען כי היא עקרה / פסק דין רבני 897216/4

    בני זוג נישאו בשנות הארבעים לחייהם, במהלך הנישואין הרתה האישה והפילה, כעבור מספר שנים בני הזוג התגרשו. לאחר הגירושין האישה הרתה זרע וילדה תינוק בריא. בית הדין דן בחיוב הכתובה על סך 500,000 ₪. הבעל טען כי סיבת הגירושין היא עקרות האישה, ולכן אין הוא חייב בכתובה לדעתו כיוון ששונה דינה של עקרה מדינה של אילונית (עליה נפסק שחייב לשלם כתובה) כיוון שאין בה סימנים חיצוניים שהיו ידועים לבעל בעת שנשא אותה. לדבריו האישה עקרה על אף ההריון הראשון, והלידה שלאחר הנישואין כיון שאין מדובר בביצית של האישה. בנוסף טען הבעל, שהוא לא הבין את הארמית שבלשון הכתובה ולכן הסכום הגדול נחשב לאסמכתא. בית הדין קיבל את עמדת האישה, כיון שיש להכריע כדעת השלחן ערוך שאין להבדיל בין אישה עקרה לאילונית ושתיהן זכאיות לכתובה ולתוספת כתובה. בנוסף לכך טענות הבעל נדחו כיון שמהמסמכים הרפואיים עולה שהאישה הרתה פעם אחת מביציות שלה, והיא בוודאות יכלה לסיים היריון וללדת שהרי שבסופו של דבר היא ילדה! בנוסף, כיוון שבני הזוג התחתנו בגיל מבוגר, מצבה הגופני מתאים לאישה בגילה ואין מדובר עקרות. לעניין גובה הכתובה בית הדין קבע שהבעל הבין את הסכום, הכתוב בעברית, בפרט שהבעל עו"ד במקצועו. ולכן חייב בית הדין את הבעל במלוא סכום הכתובה.

    קראו עוד...

  25. התמחרות על נכס ללא זכויות קנייניות; החובה להכריע בסכסוך ואף ב'דין כעין פשרה' / פד"ר ‏938927/4

    בני זוג תמחרו דירה שלא היתה בבעלותם. בית הדין הגדול קבע כי תמחור זה בטל. ערכת הערעור הנוכחית הכריעה כי פסק דין שניתן ע"י בית הדין הרבני הגדול לפני שנים ניתן על סמך נתונים מוטעים, ולכן הוא בטל. יחד עם זאת, כיוון שאין לבני הזוג זכויות משפטיות בנכס, בית הדין לא יכול להכריע בעניין בצורה משפטית טהורה. אולם כתב בית הדין: "הרא"ש בכמה מתשובותיו העלה הנחיה לבית הדין שגם במקום שאי אפשר להכריע את הדין על פי כללי ההלכה – בית הדין אינו רשאי להסתלק מן הדין ולהשאיר את הסכסוך ללא פתרון". לכן קבע בית הדין שהאישה תשלם לבעל סכום מסויים על דרך פשרה.

    קראו עוד...

  26. ***האם תלונות שוא של האישה במשטרה יש בהן בכדי לבטל את חיוב הכתובה

    בית דין קמא קבע כי אין לבעל חיוב כתובה כלפי אשתו בגלל ריבוי תלונות השוא שלה כלפיו במשטרה, נקרא הדבר שהגירושין יצאו ממנה, ובנוסף יש חשש מוצק כי האישה נישאה מראש מתוך ידיעה שיש לה מחלת נפש, ואף אם נולדה אחר כך הרי לפי ר' ירוחם הבעל פטור. דיין א' בערכת הערעור קבע שמצד המציאות אין זה כך, ואין זו עילת הגירושין. בנוגע לחשש שמא חלתה קודם הרי האישה טוענת ברי שאין זה כך והבעל שמא, וידה על העליונה ועוד הרי הבעל ידע על כך ובכל אופן הסכים לחזור אל האישה למרות המחלה, הרי מחל על כך. דיין ב' קבע כי ישנם מקרים בהם מחילה על מחלת נפש אינה תקפה, וכן שמחלת נפש זהו מום הגרוע מאיילונית. מ"מ במקרה שבא לפניהם לא היתה לכך נפק"מ כיוון שבתיק הרפואי של האישה הוברר שלא היתה חולה לפני הנישואין.

    קראו עוד...

  27. חלוקת רכוש בנסיבות של 'שיתופיות מוחלשת' בשל בגידת סתר מתמשכת / פד"ר 992261/3

    קודם לסידור הגט הוסכם בין הצדדים, ונעשה על כך קנין הלכתי, כי בית הדין הרבני יכריע במחלוקת הרכושית בהתאם להוראות החוק האזרחי. הוברר כי לאחר שנות נישואין רבות האישה ניהלה מערכת יחסים מחוץ לנישואין במשך כעשר שנים. האשה טענה שלמרות בגידתה היא זכאית על פי חוק יחסי ממון למחצית מהרכוש המשותף, וטענת האיש היתה שאילו ידע על בגידתה לא היה ממשיך בחיי הנישואין, ולכן הרכוש שהצטבר מאז החלה הבגידה אינו אמור להתחלק באופן שוה. בית הדין הגדול הדגיש שהוא מחוייב לפסוק לפי הוראת חוק יחסי ממון, במיוחד במקרה דנן שנעשה על כך קנין הלכתי, והביא אסמכתאות רבות מן הפסיקה בבתי המשפט לפיה בגידת סתר מתמשכת מביאה לידי "שיתופיות מוחלשת". חוק יחסי ממון בנוי על ההנחה שדעת בני הזוג היא להיות שותפים שווים בממון הנרכש תוך כדי חיי הנישואין, והנחה זו נסתרת כאשר בן זוג בוגד ברעהו בסתר במשך זמן רב. לא מדובר בעונש על הבגידה, אלא בהערכת דעתם של בני הזוג.

    קראו עוד...

  28. אי־הארכת עיכוב הליכים ללא הסכמה בכתב ובשל 'גישור' שמחוץ ליחידת הסיוע / פד"ר 1219241/2

    קראו עוד...

  29. חזרת צד שהסכים לפשרה מהסכמתו נוכח השתהות חברו מלהסכים / פד"ר 1200962/2

    קראו עוד...

  30. דחיית טענה שהזדקקות לתרופות פסיכיאטריות קודם לחתונה מהווה עילה לביטול מתנות שניתנו בטענת מקח טעות / פד"ר 1168319/2

    הצדדים היו נשואים למעלה מ-11 שנה עד תביעת הגירושין, ולהם שלושה ילדים. בני משפחותיהם קנו להם דירה שנרשמה על שם שניהם, כאשר צד האיש השקיע 60% מערכה וצד האשה 40%. בית דין קמא פסק שחלוקת הדירה תהיה בשווה, כפי שהרישום בטאבו מורה, ועל כך האיש מערער, בין השאר בנימוק שהאשה הסתירה ממנו שהשתמשה עוד לפני הנישואין בתרופות פסיכיאטריות ועל כן מתנה ממונית היא בגדר מקח טעות. כמו כן טען שהמנהג להתייחס לרישום בטאבו כקובע את חלקו של כל אחד בנכס השתנה במספר בתי דין חרדיים. בית הדין הגדול דחה את הערעור, וקבע שלא כל הפרעה נפשית היא "מום גדול" שמהווה מקח טעות, במיוחד אם על ידי שימוש בתרופות האשה תפקדה באופן נורמלי. כמו כן חזר וביסס את הגישה שהרישום בטאבו קובע את שיעור חלקו של כל צד בנכס.

    קראו עוד...

  31. סמכות הדיון בתביעת מזונות וכתובה מן העיזבון / פד"ר 1128082/2

    קראו עוד...

  32. חובת הבעל במזונות אשתו אף שרצונו לגרשה ולמרות טענותיו נגדה / פד"ר 1216972/1

    קראו עוד...

  33. ייפוי כוח בלתי חוזר שלא מומש / פד"ר 1142371/1

    קראו עוד...

  34. תוקף קידושין למרות פסיקת בית דין פרטי כי אחד מהעדים היה פסול / פד"ר 835157-20

    המערערת פנתה לבית הדין קמא בתביעה לבטל את קידושיה למשיב, בטענה שאחד מהעדים היה פסול לעדות, הואיל והורשע בבית המשפט במעשים מגונים בקטין. בית הדין קמא דחה את תביעתה. היא פנתה לבית דין של הרבנים שפרבר אברהם ואמסלם, וזה ביטל את הקידושין, ועתה היא פונה לבית הדין הגדול בבקשה שיתיר לה להינשא. בית הדין הגדול דחה את ערעורה. לאחר חקירת עד הקידושין האמור הוברר שהוא הורשע על פי הודאתו במסגרת עסקת טיעון, ואין אדם משים עצמו רשע. כמו כן הוא לא הודה אלא במעשה מגונה שאין בו כדי לפסול אותו לעדות. כמו כן העד טען שהוא חזר בתשובה על מעשהו. בית הדין מתח ביקורת חמורה על התנהלותו של בית הדין הפרטי שנטל אחריות כבדה מנשוא והטעה את הבאים לפתחו בנושאים כה חמורים.

    קראו עוד...

  35. בקשת פסלות בעילות מופרכות שנועדה לעכב את ההליך השיפוטי - 1205146-2

    קראו עוד...

  36. בטלות החלטה שניתנה בדן יחיד שלא כדין_ דרכי הדיון בתביעה לשינוי הסכם ובענייני ילדים -פד''ר- 1239725-1 - ביה''ד הגדול

    קראו עוד...

  37. ייחוד דמי הוצאות משפט שנפסקו לבא כוח הזוכה בהם ולא לנושיו של הזוכה 1034548/9

    קראו עוד...

  38. שכרו של כונס נכסים / בית הדין הגדול 844428/9

    בית הדין מינה כונס נכסים לדירה של בני זוג, כונס הנכסיםתבע את שכרו. בית הדין קבע שהנתבע צריך לשאת בשכר כונס הנכסים כפי שיעור זכותו בדירה לפי הפסק הדין, ולא לפי שיעור זכותו הרשומה בדירה

    קראו עוד...

  39. בקשת רשות ערעור שהוגשה אחר הזמן / בית הדין הגדול 888828/12

    אדם הגיש בקשת רשות ערעור על פסק שניתן כמה חדשים קודם לכן. הוא טען שהוא הגיש אח"כ בשקשה לסתירת הדין, ובקשה זו נדחתה. בית הדין לא קיבל את טענתו.

    קראו עוד...

  40. בני זוג שניהלו חשבונות נפרדים ולא ברור מי האשם בגירושין / בית הדין הגדול 1271133/1

    בני זוג שעבור שניהם אלו נישואין שניים, ולכל אחד מהם דירה משלו, חיו ביחד כמה שנים וניהלו חשבונות בנק שונים. לאחר מכן הם נפרדו וכל אחד מבני הזוג טוען שהפירוד היה באשמת השני שמרד. בית הדין האזורי פטר את הבעל מכתובה ומאיזון נכסים. בית הדין הגדול קיבל את הערעור באופן חלקי.

    קראו עוד...

  41. תביעת כתובה, פיצויי גירושין ומזונות ילדים / בית הדין הגדול 1288408/1

    קראו עוד...

  42. מתן רשות לאחיו של בעל דין לעיין בתיקי הגירושין שלו כדי לדלות משם ראיות לצורך משפט אחר בענייני ירושה / בית הדיןה גדול 1335113/1

    בבית דין לענייני ירושה נידונה צוואה של אדם שהוריש את כל רכושו לאחיו ונישל את בנו. הבן טוען שהצוואה מזוייפת. האח טוען שהצוואה קיימת, והטעם שבגללה אחיו נישל את בנו מירושתו הוא ניכור לאביו בעקבות גירושיו. הוא מבקש להביא ראיות לכך מתיק הגירושין של אחריו. בית הדין התיר לפתוח כמה פרוטוקולים מתיקי הגירושין לעיון עורכי הדין של התובע ושל בן אחיו. בית הדין התנה את הפתיחה בכך שישבו שני עורכי הדין יחד, יכריעו מה מהתיקים הוא ראיה. וישמידו את היתר. בכל מקרה יעיין בתיק רק עורך הדין ולא האח עצמו.

    קראו עוד...

  43. ערעור שאין בו טענות ברורות וקונקרטיות / בית הדין הגדול 1264210/3,4

    אדם הגיש ערעור, בו טען טענות כלליות ולא ברורות, ולא עמד על הנקודה המדויקת שבה לדעתו טעה בית הדין. בית הדין הגדול הבהיר שערעור לא נועד כדי לפתוח מחדש את הדיון אלא רק כדי להגיש הערות קונקרטיות על נקודות בדיון הקודם, ולכן חייב את המערער בהוצאות וסגר את התיק.

    קראו עוד...

  44. בנות שהסתלקו מירושת אביהן לטובת אימן ואומדן הדעת מלמד שעשו זאת על תנאי שיירשו את אימן / בית הדין הגדול 1309427/1

    בנות הסתלקו מירושת אביהן לטובת אימן. לאחר מכן ערכה אימן צוואה שמורישה את נכסיה לאדם אחר. הבנות טענו שעל דעת כן לא ויתרו על חלקן. בית הדין קיבל את טענתן.

    קראו עוד...

  45. סמכות הדיון כאשר אדם כרך לתביעת הגירושין את הרכוש / בית הדין הגדול 1291753/8

    בית הדין הגדול אישר את קביעת בית הדין האזורי שהסמכות לדון מוקנה לו. כאשר הכריכה נעשתה כדין.

    קראו עוד...

  46. ערעור על קביעת בזיון בית הדין / בית הדין הגדול 946481/12

    אדם דרש לחייב את אשתו על בזיון בית הדין, ולכן סבר שהוא יכול לערער על כך בזכות. בית הדין דחה את ערעורו.

    קראו עוד...

  47. קבלה לדון בבית הדין לפי פסק קודם של בית המשפט שאינו ברור / בית הדין הגדול 1284698/1

    בני זוג התגרשו, ובית המשפט פסק בקשר לענייניהם הממוניים. בני הזוג נישאו שנית, וכעת הם מתגרשים שנית. הם דנים בבית הדין בשאלת הרכוש, תוך שהם קיבלו עליהם לדון לפי הפסק הישן של בית המשפט. אלא שהםסק לא ברור ולא ניתן להבין ממנו איך לנהוג. בית הדין דן בשאלה האם עליו לפרש את פסק הדין, או לדון מחדש.

    קראו עוד...

  48. דירה שנרשמה על שם האשה בלבד ומומנה בין השאר ממשכנתא / בית הדין הגדול 1234501/3

    בני זוג התגרשו. הדירה שגרו בה מומנה מכספי האשה ונרשמה על שם האשה בלבד. אבל חלק מהמימון הושג באמצעות משכנתא ששולמה בזמן הנישואין. בית הדין קבע שהדירה תשאר בבעלות האשה, אך היא תחזיר לבעל את מחצית תשלומי המשכנתא.

    קראו עוד...

  49. הסכם גירושין ולחלופין שלום בית שהותנתה בו מחילת כתובה / בית הדין הגדול 1301763/3

    בית הדין הגדול דחה ערעור על פסק דין שבו נקבע ביטול של סעיף בהסכם. בני זוג חתמו על הסכם שלום בית ולחלוין גירושין, שבו נקבע שאם שלום הבית לא יצלח האשה מוחלת על כתובתה. הצדדים חיו יחד עוד ארבע עשרה שנה, שבמהלכן נולד להם בן נוסף. כעת טען הבעל שהכתובה מחולה, ובית הדין דחה את טענתו.

    קראו עוד...

  50. דחיית בקשת פסילה והעברת תיק להרכב אחר מטעמי נראות / בית הדין הגדול 1330944/4

    אדם טען שההרכב שבו הוא נידון מוטה נגדו ודרש לפסלו. בית הדין הגדול דחה את טענתו, אך סבר שמטעמי נראות יש להעביר את התיק להרכב אחר.

    קראו עוד...

  51. סמכות בית הדין לדון בעניינו של אזרח ישראל השוהה רבות בחו"ל / בית הדין הגדול 1353166/2

    בית הדין הגדול קבע כי לבית הדין יש סמכות לדון בעניינו של כל אזרח ישראל, ואין צורך לברר את השאלה האם הוא מוגדר כתושב.

    קראו עוד...

  52. מינוי אפוטרופוס לדין במקביל להליך המתנהל בבית המשפט / בית הדין הגדול 1360572/1

    בעקבות ערעור קודם (http://dintora.org/nihul/articles/add/2309) התיר בית הדין הגדול לבית הדין האזורי למנות אפוטרופוס למרות דיון מקביל המתקיים בבית המשפט, אם יתברר שהמינוי בבית המשפט עלול לארוך זמן.

    קראו עוד...

  53. סמכו בית הדין לדון בתביעת כתובה כנגד עזבון בעלה / בית הדין הגדול 1128082/2

    ביתה הדין הגדול קבע שיש לבית הדין סמכות לדון בתביעת כתובה כנגד עזבון.

    קראו עוד...

  54. סמכות בית הדין לדון בעניינם של תושבי חוץ לאחר שהתקבלה הסכמתם / בית הדין הגדול 1270596/7

    בית הדין דחה את ערעורה של אשה שטענה שהסכמתה לדון בארץ אינה תקפה וגם לא ניתנה אלא מפני האילוץ. וזאת לאחר שהאשה שיתפה פעולה עם כל ההליך וערערה רק לאחר שהתקבל פסק דין שלא לרוחה. ואולם, בית הדין קבע שגם ללא שיקול זה הסמכות נתונה לו.

    קראו עוד...

  55. פשרה שהצדדים הסכימו לה ולא נעשה עליה קניין / בית הדין הגדול 973835/2

    בני זוג דנו בדיונים ממושכים על חלוקת הרכוש ביניהם. בית הדין הציע פשרה והצדדים הסכימו לה אך לא נעשה על כך קניין. לכן קבע בית הדין הגדול שהפשרה איננה בתוקף.

    קראו עוד...

  56. ראיה על כוונת שיתוף מהסכם שלא אושר / בית הדין הגדול 1367674/1

    בית הדין קבע שאפשר להביא ראיה על כוונת שיתוף מהסכם שהאיש חתם עליו, אע"פ שלא אושר.

    קראו עוד...

  57. ערעור סרק על קביעת בית הדין שיש לו סמכות, בטענה שיש הליך מקביל /בית הדין הגדול 1376966/1

    בית הדין דחה ערעור סרק על סמכות בית הדין, וקבע שלא התקיים הליך מקביל.

    קראו עוד...

  58. איזון נכסים בדרך של היוון /בית הדין הגדול 928690/20

    בית הדין קיבל את הערעור דברי בית הדין האזורי שכפה על הצדדים הסדר איזון בדרך של היוון דוקא, אבל דחה את הערעור על קביעתו של בית הדין האזורי שלפיה הוא מטיל פשרה כיון שאי אפשר לברר בודאות את העובדות.

    קראו עוד...

  59. סמכות בית הדין כאשר הוגשה תביעה לפני זמנה ולאחר מכן הוגשה אחרת בזמנה / בית הדין הגדול 1382912/1

    אדם פתח תיק משמורת ילדים בתקופה בה לא יכול היה לעשות זאת לפי התקנות. המזכירות פתחה לו תיק. לאחר מכן, במועד, הגיש האיש שוב את התביעה. לכן קבע בית הדין הגדול כי הסמכות נתונה לבית הדין.

    קראו עוד...

  60. התר בת לקהל למרות שבעלה של אמה עקר והוא מכחיש את אבהותו / בית הדין הגדול 1229778/1

    בית הדין התיר בת לבוא בקהל למרות עקרותו המוכחת של בעל האם. אך פסק שאין בכך כדי לחייבו במזונותיה.

    קראו עוד...

  61. סמכות בית הדין לדון בתביעת צד שלישי בהסכמתו / בית הדין הגדול 1379143/1

    אדם תבע שגרושתו תשא בחוב כלפי אמו. בית הדין קבע שאין לו סמכות לדון בכך, אע"פ שהאם מעוניינת בכך.

    קראו עוד...

  62. פסיקה זמנית המתחדשת מדי חצי שנה בהעדר סמכות בית הדין / בית הדין הגדול 1297135/4

    בית הדין קבע שהסמכות לדון במזונות ילדים אינה בידו, אבל קבע שבאופן זמני, עד שהאשה תגיש תביעה לבית המשפט למשפחה, יתחייב האיש במזונות זמניים שיתחדשו מדי חצי שנה. בית הדין הגדול קבע שאי אפשר לפסוק דבר זמני המתחדש ללא הגבלה כל חצי שנה, גם אם הוא מותנה, ולכן ביטל את החיוב.

    קראו עוד...

  63. חלוקה לא שוויונית של פנסיה כאשר בגלל פער גילים גבוה האשה צפויה להנות ממנה הרבה יותר מהאיש / בית הדין הגדול 1147305/12

    בית הדין אישר את פסק הדין של בית הדין האזורי לחלק את הפנסיה בין בני הזוג באופן לא שוויוני, כיון שפער הגילים בין בני הזוג יגרום לחלוקה לא הוגנת.

    קראו עוד...

  64. בקשת רשות ערעור כשתלויות עתירות בבג"ץ בעניין, ובהסתמך על פסקים שבית הדין עצמו תמה לגבי תקפותם / בית הדין הגדול 1405056/1

    בית הדין אישר בקשת רשות ערעור, בכפוף להפקדת פקדון גדול, ואף תמה על חלק מפסקי הדין שהביא המבקש כסימוכין.

    קראו עוד...

  65. סמכות בית הדין לדון בתביעת גירושין כלפי אזרח מדינה אחרת הנמצא בארץ / בית הדין הגדול 1381090/1

    בית הדין קבע כי יש סמכות לבית דין בארץ לדון בתביעת גירושין נגד תושב חו"ל הנמצא בארץ, ואף לאסור את יציאתו מהארץ.

    קראו עוד...

  66. חיוב דמי שימוש למפרע כשמעולם לא הוגשה תביעה בעניין הדירה / בית הדין הגדול 1376906/1

    בית הדין הגדול ביטל פסק של בית הדין האזורי שקבע שהאשה תשלם לבעל דמי שימוש בדירה על מגוריה בדירה מאז הגירושין, משום שהבעל מעולם לא תבע שתצא משם.

    קראו עוד...

  67. תוקפה של מכירת נכס לפי הוראת בית הדין בניגוד לדעת המוכר / בית הדין הגדול 1303799/4

    בית הדין קבע שמשקבע בית הדין שאחד הצדדים חייב למכור את חלקו לצד השני, והצד השני העביר את הכסף לקונה, הרי שאף שהמוכר גילה דעתו שאינו מסכים למכירה ואע"פ שהדבר טרם נרשם - המכירה חלה. ואם התיקר הנכס לאחר מכן אין הקונה צריך לשלם יותר.

    קראו עוד...

  68. סמכות בית הדין להורות הוראה הקשורה לאורח חייו של הורה / בית הדין הגדול 1176457/13

    בית הדין הורה שכיון שמוסכם בין ההורים שהילד צריך לגדול באוירה דתית, הוא לא ישהה בשבת בבית אמו שאינה שומרת שבת. על כך ערערה האשה וטענה שבית הדין לא יכול להכתיב את אורח חייה. בית הדין הגדול קבע כי בית הדין האזורי לא הכתיב את אורח חייה אלא רק את הדרך בה יגדל בנה, והדבר נעשה לטובתו, ולכן הואבסמכות בית הדין. עם זאת ביטל בית הדין הגדול את הפסק והורה על סדר אחר.

    קראו עוד...

  69. חלוקת רכוש באמצעות התמחרות או שמאות / בית הדין הגדול 1291753/11

    בית הדין קבע כי דירת הצדדים תמכר בהתמחרות. האשה תובעת לקנות את חלק בעלה באמצעות שמאות. בית הדין דחה את תביעתה.

    קראו עוד...

  70. אי איזונה המלא של פנסיה בשל הבדל גילאים גדול / בית הדין הגדול 1147305/12

    בית הדין האזורי קבע כי אין לאזן את הפנסיה של האיש בצורה שוה, משום שיש פער גילאים גדול בינו לבין האשה והדבר אינו הוגן. האשה ערערה לבית הדין הגדול שקבע שכיון ששיקוליו של בית הדין האזורי הם סבירים, אין הוא מתערב בשיקוליו.

    קראו עוד...

  71. סעד זמני המתחדש עד אין סוף / בית הדין הגדול 1297135/4

    בית הדין האזורי קבע כי אין לו סמכות לדון במזונות הילדים, אך קבע כי כל עוד לא תפנה האשה לבית המשפט, הרי חייב האיש במזונות בסכום המתחדש אוטומטית מדי חצי שנה. בית הדין הגדול קבע שפסק זה הוא למעשה קבוע, ולכן הוא בטל. בית הדין יכול לפסוק סעד זמני לתקופה קצרה עד שתפנה האשה לבית המשפט, אך לא חצי שנה, וודאי שלא חיוב המתחדש אוטומטית.

    קראו עוד...

  72. תביעה עבור חפצי האיש שנשארו בדירה / בית הדין הגדול 1391949/1

    בני זוג התגרשו והשכירו את הדירה שלהם כדירה מרוהטת. האשה דרשה מהאיש דמי שימוש כי לא הוציא את המקרר מהדירה, וכן תבעה מהשוכרים דמי שכירות גבוהים כי הדירה מרוהטת. בית הדין דחה את טענותיה הסותרות זו את זו. וכן קבע שהיא ניסתה להטעות את בית הדין.

    קראו עוד...

  73. בקשת רשות ערעור על סמכות בית הדין ועל המזונות הזמניים שקבע / בית הדין הגדול 1411012/1

    אדם הגיש בקשת רשות ערעור על סמכותו של בית הדין האזורי ועל מזונות זמניים שקבע. המבקש טוען שלפי פסיקת בג"ץ אין סמכות לבית הדין, ושיש תביעות תלויות ועומדות בבג"ץ בעניין זה. הרב מימון נהרי דחה את טענותיו, וקבע כי פרשנותו אינה נכונה וכי אין מקום לערער על סמך תביעות תלויות ועומדות. אך עם זאת קיבל את בקשתו לערער, בכפוף להפקדת ערבות גבוהה. הוא דחה את תביעתו נגד המזונות הזמניים שנפסקו לו.

    קראו עוד...

  74. פתיחת תיק בערכאה אחת כשערכאה אחרת סגרה תיק בטעות / בית הדין הגדול 1415758/1

    אדם הגיש תביעה בבית המשפט. בית המשפט סגר את התביעה בטענה שנראית לא מוצדקת. אשתו פנתה לבית הדין ובית הדין דן בתביעה, כיון שלא היתה באותו זמן תביעה פתוחה בבית המשפט. בית הדין הגדול התיר לערער על קביעה זו משיקולי מדיניות.

    קראו עוד...

  75. פרשנות הסכם הנותן זכות מוגבלת בזמן / בית הדין הגדול 1383352/1

    בני זוג שהתגרשו חתמו על הסכם שקובע שלאשה יש שלשה חודשים לקנות את חלקו של הבעל בדירה ע"פ הערכת שמאי, ואם לא תצליח לעשות כן תוך שלשה חדשים תעבור הזכות לבעל. נחלקו בני הזוג בשאלה האם למנות את שלשת החדשים מיום חתימת החוזה או מיום הגשת דו"ח השמאי (שהתעכב באשמת הצדדים). בית הדין פרש את החוזה כפי שנראה מהסכמת הצדדים ולאו דוקא כפי לשונו. ועסק גם בדיני תנאים.

    קראו עוד...

  76. קבלת ערעור בלי שמיעת הצדדים, והגשת תובענה תוך שנה מהליך קודם / בית הדין הגדול 1411295/1

    בית הדין קיבל ערעור על סמך כתבי טענות כיון שהמשיב כתב שהוא מבקש מבית הדין לנהוג לפי שיקול דעתו, ובית הדין ראה בכך הסכמה לדון מפי הכתב. כמו כן הוא דן בשאלת הגשת תביעה תוך שנה מתביעה קודמת ללא בקשה לישוב סכסוך.

    קראו עוד...

  77. בקשת אשה לקנות את חלקה בדירה ולא למכרה לצד ג' לאחר שהיא עצמה דרשה לפני כן למכרה לצד ג / בית הדין הגדול 992287/6

    בני זוג התגרשו. לאחר שלא עלה בידי אף אחד מהם לרכוש את חלקו של השני, מינה בית הדין בהסכמת הצדדים כונס נכסים כדי למכור את הדירה לצד ג. האשה עצמה דרשה זאת. לאחר זמן רב כאשר נמצא קונה והתחילו תהליכי הרכישה, דורשת האשה לקנות את חלק הבעל בדירה. בית הדין הגדול דחה את ערעורה על הסף.

    קראו עוד...

  78. בירור יהדות כאשר יש שני פסקי דין סותרים בעניינה / בית הדין הגדול 1411180/1

    אשה שבית דין אחד הכריע שאינה יהודיה, ובית דין אחר הכריע שהיא יהודיה פנתה לבית הדין הגדול שקבע שהתיק יועבר ע"י נשיא בית הדין להרכב מיוחד העוסק בבירורי יהדות.

    קראו עוד...

  79. בקשת רשות ערעור בטענה כי בית הדין אינו מוסמך לדון במזונות ילדים, ועתירה כנ"ל עומדת להתברר בבג"ץ / בית הדין הגדול 1427117/1

    אשה בקשה רשות ערעור על פסק של בית הדין. טענה שעתירתה עומדת להתברר בבג"ץ וכי אין לבית הדין סמכות לעסוק במזונות ילדים. צטטה צטוט חלקי של פסק דין המאפשר רשות ערעור במקרה דומה. הרב מימון נהרי אישר לה את הבקשה בכפוף להפקדת ערובה גבוהה.

    קראו עוד...

  80. ערעור על החלטת נשיא בית הדין להעביר תיק לב"ד אחר / בית הדין הגדול 1363726/7

    בית הדין דחה על הסף ערעור על ההחלטה להעביר תיק לב"ד אחר.

    קראו עוד...

  81. חובת בית דין אזורי לשמוע לבית הדין הגדול, וחובת בית הדין לשמוע לטענות על צרכי הילדים / בית הדין הגדול 1214738/4

    בית הדין קבע כי בית הדין האזורי חייב לשמוע לבית הדין הגדול. וכן קבע כי בדיון על מזונות צריכים צרכי הילדים להתברר עד תום, ויש מקום לשמוע את כל טענות האם בכך.

    קראו עוד...

  82. אשה שבקשה מבית הדין להרחקי את בעלה מהבית, לאחר שבית המשפט לא נעתר לבקשה דומה / בית הדין הגדול 1429979/2

    אשה בקישה מבית המשפט להרחיק את בעלה מהבית, הצו ניתן, אבל האשה ביקשה להאריכו ובית המשפט לא נעתר לבקשה. לכן פנתה האשה לבית הדין שדחה את בקשתה, גם בית הדין הגדול לא נעתר לערעורה.

    קראו עוד...