הרשם לקבלת עדכונים

תגיות

חיי אדם גט מוטעה רועה זונות חברות השלטון המקומי שכנים עבודה נזיקין שכירות דירה פשרה תיווך טוהר הנשק העימות האסימטרי עדות טוען ונטען שבועה חזרה מהתחייבות חוזים קבלן פיטורי והתפטרות עובד שומרים קנסות הוצאה לפועל רישום בטאבו אודות המשפט העברי חוק הבוררות הסתמכות צדק מקור ראשון סקירת פסק דין הפרת חוזה הדין הבינלאומי הוצאת דיבה ולשון הרע דוגמא אישית חוזים משפטי ארץ ביטול מכירה קרע הודאת בעל דין מכר רכב אונאה אתיקה עסקית ריבית מיקח טעות קניין חוקי המדינה צדקה זכויות יוצרים מכר דירה משטר וממשל מידת סדום ערעור אומדן הוצאות משפט בתי המשפט מנהג הלנת שכר גרמא ומניעת רווח מאיס עלי עדות קרובים שטר בוררות חוקה הצעות חוק כלכלה יהודית צוואה היתר עיסקא הלוואה הסכם ממון בין בני זוג שמיטה מזונות האשה ביטוח היתר עגונה יוחסין - מעמד אישי ירושה ראיות דיני תנאים גזל דין נהנה שותפות מוניטין זיכיונות ורישיונות נישואים אזרחיים ופרטיים השקעות מחילה בר מצרא מקרקעין מכר עילות גירושין סדר הדין המחאה / שיק מיסים וארנונה היתר נשיאת אשה שניה השבת אבידה משמורת ילדים הדין הפלילי משפחה לימודי אזרחות עבודות אקדמיות שו"ת משפטי ארץ חלק א סמכות בית הדין ומקום הדיון כתובה משפט מנהלי הסדרי ראיה השכרת רכב אתיקה צבאית מתנה פרשנות חוזה מזונות ומדור הילדים מגורי בני זוג אונס ואיומים הקדש ונאמניו חלוקת רכוש ואיזון משאבים הצמדה מעשי ידי אשתו תום לב פסולי דין גיור אתיקה משפטית עריכת דין אסמכתא חשבון בנק תנאים ממזרות שיעורי סולמות עד מומחה מרידה פוליגרף בירור יהדות כפיית גט שלום בית בוררות חיובי אב לבניו דת יהודית תקנות הדיון סופיות הדיון הסכם גירושין תלונת שווא אפוטרופסות הברחת נכסים פיקציה התיישנות גט מעושה אבידה ומציאה פסיקת סעד שלא נתבע טענת אי הבנה בדיקות גנטיות מדריך ממוני מעשי בעילת זנות פרשת שבוע יבום חדר"ג ייעוץ חקיקה סעד זמני כשרות משפטית מחשבה מדינית רווחה יהודית רמאות וגנבת דעת היתר נישואין מדינת הלכה ועד הבית הימורים יורד לאומנות חברו שיתוף נכסים שליחות גט ביטול קידושין מדור האשה קבלת עול מצוות חזרה מהודאה מקח טעות חלוקת רכוש שומת מטלטלים גביית חוב דיין יחיד שיערוך מזונות חזקת יהדות תקנת שו''ם כונס נכסים צו הרחקה שליחות דמי ערבות משפטי ארץ ה: בית הדין לממונות דינא דמלכותא דינא עוברת על דת כיעור שומת מקרקעין פסילת הרכב חוקי התורה מעשר כספים אורות החושן: עבודה וקבלנות צנעת הפרט הסכם קיבוצי צו הרחבה נאמנות באיסורים ניכור הורי עביד איניש דינא לנפשיה שוויה אנפשיה חתיכה דאיסורא לפני עיוור מועד הקרע ריח הגט רכב אוטונומי קדימויות בהצלת נפשות הצלת נפשות

מאמרים שנכתבו על ידי הרב מרדכי מזרחי בר אור

  1. **אדם שטוען שאשתו מאוסה עליו כאשר ידוע שנתן עינו באשה אחרת / פד"ר 1010767/3

    אדם טען שאשתו מאוסה עליו. ידוע שאכן היו לה בעיות (שנפתרו) בקיום יחסי אישות, אבל הוא עזב את הבית רק אחרי שהתחיל בקשר עם אשה אחרת. בית הדין פסק שהאשה האחרת היא ככל הנראה הגורם למאיסתו את אשתו, ולכן אי אפשר לחייב אותה לקבל ממנו גט. למרות זאת בית הדין ממליץ לצדדים להגיע להסכמה ביניהם על גירושין, כי בית הדין מתרשם שאי אפשר לשקם את הנישואין.

    קראו עוד...

  2. **היתר כהן באשה שלא הוכח שאביה היה יהודי / פד"ר 1095182/1

    כהן מבקש לשאת אשה שנולדה באוקראינה. לטענת אם האשה האב היה יהודי, אך הוכחות לכך לא הובאו. הדיין התיר. בין השאר משום שאין לנו כח להפרידם, אך הביא גם נמוקים רבים נוספים.

    קראו עוד...

  3. **קביעת מועד הקרע בין בעל לבין אשתו שאינה שפויה בדעתה / פד"ר ‏370713/1

    אשה תובעת איזון משאבים מבעלה. האשה פסולת דין וגם אינה יכולה להתגרש. מזה זמן רב שהצדדים אינם חיים יחד ולכל אחד מהם בן זוג אחר. השאלה היא עד מתי יש לראות אותם כנשואים. בית הדין פסק שבנסיבות הקיימות (בהיות האשה חסרת שיקול דעת) עזיבת הבעל את הבית אינה מהוה קרע, והוא חייב באיזון משאבים עד היום שבו הגיש את תביעת הגירושין.

    קראו עוד...

  4. מזונות לאשה שמקבלת חלק בפנסיה של בעלה / פד"ר 844127/2

    אשה שמקבלת מחצית מהפנסיה של בעלה תובעת גם מזונות. בית הדין קבע שהיא תקבל את הסכום הגבוה מבין השנים, אך אינה יכולה לקבל גם חלק בפנסיה וגם מזונות.

    קראו עוד...

  5. **תביעת שלום בית שנועדה להמשך הקשר עם הבת / פד"ר 936936/2

    בני זוג פרודים מזה שנתים, הבעל מודה שהמצב בבית אינו אידאלי, אך הוא תובע שלום בית משום שרק כך יוכל להמשיך לגדל את בתו. בית הדין פסק שכיון שהם פרודים מזה זמן רב יש לכופם לתת גט.

    קראו עוד...

  6. **אשה שעזבה את ילדיה ונסעה לחו"ל, וכעת תובעת את גרושה / פד"ר ‏41090/2

    בני זוג התגרשו. סוכם ביניהם שהאשה תגור בדירה המשותפת ותגדל את הילדים. ואולם, לאחר פחות משנה עזבה במפתיע את הארץ. בעקבות זאת נכנס הבעל לדירה וקיבל לרשותו את הילדים. לאחר כמה שנים נשא אשה והכניס גם אותה לדירה, והיא סייעה בגידול הילדים. כעבור שלש עשרה שנה שבה הגרושה לארץ ותבעה מהבעל דמי שימוש בדירה עבור כל השנים שגר בה. הבעל מצידו תבע שהאשה תשלם לו ולאשתו עבור גידול ילדיהם. ביה"ד דחה את שתי התביעות. וקבע כיצד תחולק הדירה.

    קראו עוד...

  7. **חיוב בעל בגט / פד"ר 464539/2

    אשה תובעת גט מבעלה. לטענתה הוא נוקט כלפיה אלימות. הטענה לא הוכחה. עוד היא טוענת שהוא אינו מפרנס. הבעל טוען שנכותו לא מאפשרת לו לעבוד בעבודה קבועה. בית הדין מתרשם שאין סיכוי לשלום בית. ולכן הוא פוסק שמצוה על הבעל לגרש את אשתו.

    קראו עוד...

  8. מזונות ומדור אלמנה לאשה שעמדה להתגרש ואז בעלה נפטר / פד"ר 1029854/1

    בני זוג עמדו להתגרש, ואז נפטר הבעל. האשה תובעת מזונות ומדור אלמנה. בית הדין דחה את תביעתה.

    קראו עוד...

  9. חיוב בעל החולה בסכיזופרניה בגט / פד"ר 1140913

    אשה תבעה גירושין בעקבות מחלת סכיזופרניה של הבעל, והתקפים פסיכוטיים שעבר. כרגע הבעל נמצא במצב של הפוגה, אך לא התרפא ממחלתו, והמחלה עלולה לחזור. הבעל כשיר למתן גט כיון שהוא במצב של הפוגה. בית הדין פסק שיש לחייב את הבעל במתן גט, כיון שמחלתו היא בגדר מום שעליו נאמר "אין אדם דר עם נחש בכפיפה". הבעל לא ציית לפסק הדין, וסירב לתת גט, בין השאר בטענה שהוא התרפא ממחלתו. בית הדין חזר ופסק שהוא חייב לגרש, והטיל עליו "הרחקות דרבנו תם" וכן חייבו לשלם לאשתו מזונות כל זמן שהיא מעוכבת להינשא מחמתו.

    קראו עוד...

  10. @היתר חרם דרבנו גרשום שנעשה שלא כדין / פד"ר 1022249/6

    קראו עוד...

  11. @דיון בביה"ד בחלוקת רכוש הרשום על שם צד ג' / פד"ר 1196126/3

    קראו עוד...

  12. צו הרחקה כדי לאפשר ביצוע פס"ד לחיוב גט / פד"ר 681773/5

    קראו עוד...

  13. דחיית טענות האיש לביטול גט בגין הפרת הסכם הגירושין 1066559-12

    קראו עוד...

  14. דחיית טענות האיש לביטול גט בגין הפרת הסכם הגירושין 1066559-12

    קראו עוד...

  15. יהדותם של בני הכפר אילינקא- פד''ר 1269549-1 - ביה''ד ירושלים

    קראו עוד...

  16. אשה שנאסרה על בעלה והוא מתנה את מתן הגט בויתור על חיוב שחתם עליו / בית הדין הגדול 1226302/1

    בני זוג חתמו על הסכם המחייב את האיש לשלם לאשה במקרה של פרידה סכום מסויים. האשה נאסרה על בעלה ע"פ הודאתה. הבעל טוען שכיון שהיא אשמה בפרידה, לא יתן לה גט עד שיפסק שהוא פטור מהתשלום שהתחייב עליו בהסכם. בית הדין פסק שכיון שהאשה נאסר עליו - יתן לה גט תחילה.

    קראו עוד...

  17. השבת משמורת לאם לאחר טיפול פסיכולוגי / בית הדין ירושלים 1162337/11

    בת היתה במשמורת אביה במשך זמן, כיון שהאם לא תפקדה. האם עברה טיפול וכעת היא מתפקדת. ואולם הבת רגילה לביתו של הבעל. בית הדין הכריע שהמשמורת תושב לאם. בין השאר משום שהדבר נחוץ לבריאותה הנפשית של האם, ומשום שהאם משלימה עם אבהות האב אך האב לא לגמרי השלים עם יכלת של האם לגדל את הבת.

    קראו עוד...

  18. אישור הסכם גירושין לאחר שאחד הצדדים חזר בו / בית הדין ירושלים 1268275/6

    בני זוג חתמו על הסכם שלפיו תהיה לאשה זכות לקנות את הדירה לפי הערכת שמאי. ההסכם אושר. השמאי עשה את מלאכתו, ובני הזוג חתמו על הסכם שני, שטרם אושר. כעת הבעל מבקש לחזור בו. בית הדין קבע כי אישור בית דין להסכם מאשר אותו למפרע מיום חתימתו, ולכן הם יכולים לאשר הסכם גם אם אחד הצדדים חוזר בו. ועוד, הלא הבעל מחויב להסכם הראשון.

    קראו עוד...

  19. סמכות בית הדין לדון בחובות בני הזוג לצד שלישי / בית הדין ירושלים 1359292/2

    במסגרת דיון בתיק גירושין עלה הדיון בחוב בני הזוג לאבי הבעל. בית הדין פסק שיש לו סמכות לעסוק גם בנושא זה.

    קראו עוד...

  20. דירה הרשומה על שם שני הצדדים ולטענת האיש היתה שייכת לו לפי הנישואין והאשה הפסידה את חלקה מדין מורדת / בית הדין ירושלים 1273597/6

    בני זוג התגרשו. דירתם רשומה על שם שניהם. האיש טוען שהדירה היתה שייכת לו, והוא רשם אותה כמשותפת במתנה לאשה, שהפסידה את חלקה מדין מורדת. בית הדין קבע שהרישום קובע, ושהמתנה היא לא מהבעל אולא מהוריו. ועוד אמר שלא ברור שאפשר לתת לאשה דין מורדת כשהסיבה למרידה מוצדקת, והיא שינוי שעשה הבעל באורח חייו הדתי והמיני.

    קראו עוד...

  21. סמכות בית הדין בסעחיף שלא הוזכר בפירוש בכתב התביעה / ביתה דין ירושלים 1359292/2

    אדם הגיש תביעה ממונית בבית הדין. הכתב התביעה הוא לא הזכיר בפירוש את איזון המשאבים, אך הוא מבקש שבית הדין ידון גם בכך. בית הדין קבע שיש לו סמכות לדון גם בכך, ועל הבעל להגיש כתב תביעה מעודכן.

    קראו עוד...

  22. אשה שתבעה דמי שכירות מגרושה / בית הדין ירושלים 1313361/5

    בני זוג שכרו דירה וסיכמו שיחלקו ביניהם את השכירות שוה בשוה. לאחר מכן נפרדו ולאחר מכן התגרשו. האיש לא שילם את חלקו. בית הדין פסק שהאיש ישלם מחצית מדמי השכירות עד יום עזבו את הדירה. על שאר התקופה לא ישלם אע"פ שהחוזה עם בעל הבית כלל התחייבות לחמש שנים. כיון שבתקופה זו גרה שם האשה לבדה, האיש פטור.

    קראו עוד...