הרשם לקבלת עדכונים
מאמרים שנכתבו על ידי הרב אליהו עמאר
ביטול מדור ספציפי- תיק 1168715/2
קביעת מועד הקרע - 1247185-1
הטלת סנקציות על אשה המסרבת לקבל גיטה / פד"ר 1110808/6
המשך הטלת סנקציות על אשה המסרבת לקבל גיטה ועיתויין / פד"ר 1110808/6
הסמכת בית הדין לשנות הסכם שאושר בבית המשפט / פד"ר 710367-4
דחיית בקשה לפסילת הרכב -פד''ר- 1185217-12 ביה''ד רחובות
חיוב אב במזונות ילדיו שהוברחו ממנו -1185217-2 ביה''ד רחובות
היתר נישואין של בת לאם יהודיה ואב גוי לכהן / פד"ר 1300860-1
בית הדין התיר למבקשת שהיא בת לאם יהודיה ולאב נכרי להינשא למבקש שהוא כהן, בנימוק שאיסורה לכהן הוא לכתחילה, ובדיעבד מותרת. האחרונים דנו בשאלה האם "דיעבד" פירושו שנישאו כבר כדת משה וישראל, או גם אם נישאו בנישואין אזרחיים, או אפילו לא נישאו אלא חיים יחד וכרוכים זה בזה. בית הדין סמך על דיעותיהם של הגר"ע יוסף והגר"ש משאש שהקלו בכגון זה, אך העיר שההיתר ניתן בדיעבד, ויש לדון בעתיד על כשרות הבנים או הבנות לכהונה.
מאסר לאשה המסרבת לקבל את גיטה / בית הדין רחובות 1110808/11
בני זוג התחתנו, כבר בליל נישואיהם התחילו לריב. מעולם לא קיימו יחסי אישות. האשה לא מוכנה לקבל גט. בית הדין גזר עליה מאסר.
כמה הסכמים שונים שנערכו על דירה אחת / בית הדין רחובות 187645/16
בני זוג התגרשו, וחתמו על הסכם המסדיר את הדירות שברשותם. ההסכם לא קוים, ובני הזוג חתמו על הסכם שני, שגם הוא לא קוים ולכן נחתם הסכם שלישי. בית הדין קבע שההסכם השני הוא שבתוקף, וקבע על פיו את בעלות הדירה.
חיוב כתובה בבעל המסרב לגור מחוץ לבית אמו, שאינה שומרת על פרטיותה של כלתה / בית הדין רחובות 1267920/5
אשה תבעה גט בשל התעקשותו של הבעל על מגורים בבית אמו, שנהגה להכנס לחדרם של בני הזוג ולחטט בחפצי כלתה. בית הדין חייב את הבעל בכתובה.
מגורי קטין שהוריו נפרדו/ בית הדין רחובות 1234262/2
אשה עזבה את בעלה ועברה לעי אחרת. הבעל אומר שהסכים למעבר לזמן קצוב בלבד, ואילו האשה מבקשת להשאר שם מעבר לזמן ולקחת עימה את בנם. גורמי מקצוע בתיאום בית הדין הציעו על מעבר שני בני הזוג לעיר שלישית ושהילד ילמד שם. האם הסכים. בית הדין קבע שכל צד שלא יקבל את הפשרה - יועבר הילד למשמורת הצד השני. אם שני הצדדים יקבלו את הפשרה - תהיה המשמורת משותפת.
חלוקת דירה שנרשמה על שם שני הצדדים אך מומנה בעיקר מכספי האשה / ביתה דין רחובות 193518/4
בני זוג קנו דירה מכספים שהיו שייכים לאשה, וממשכנתא שנרשמה על שם הבעל. תחילה רשמו את הדירה על שם הבעל בלבד, ושני הצדדים מודים שעשו זאת מטעמים הקשורים בתנאי המשכנתא. לאחר מכן שינו את הרישום ורשמו את הדירה בשותפות שוה. האשה טוענת שתחילה סוכם ביניהם שירשמו את הדירה על שם האשה בלבד, אך האשה הסכימה לשותפות שוה כי הבינה שאם לא תסכים - יותיר הבעל את הרישום על שמו בלבד. לפי דו"ח של רו"ח רוב המשכנתא שולמה ע"י האשה. בדעת רוב החליט בית הדין לתת את כל הדירה לאשה. למרות הרישום המשותף, וקיבל את טענת האונס.
איזון חברה שבבעלות האיש וכל ערכה אינו אלא בגלל נוכחותו האישית של האיש, ובית דין שאינם מקבלים חוו"ד מומחה / בית הדין רחובות 1292038/4
בית הדין קבע שהחברה שבבעלות האיש לא תחולק שוה בשוה בינו לבין גרושתו לפי ערכה, כי ערכה אינו נובע אלא מנוכחותו ונסיונו של האיש, ואם יעזבנה ירד ערכה. וכן דחה בית הדין את דעתו של המומחה מטעם בית הדין.
התר לשאת אשה שניה כשהראשונה חולה ולא מתפקדת / בית הדין רחובות 1354689/1
בית הדין התיר לבעל לשאת אשה שניה, אשתו הראשונה חולה בטרשת נפוצה.
צוואה שנאמר בה שאסור למכור את דירת המנוחה עד חמש עשרה שנים מפטירתה / בית הדין רחובות 1409447/1
אשה כתבה צוואה שבה צוותה את רכושה אחרי מותה לבנותיה (שממילא היו יורשות אותה גם ללא הצוואה) והתנתה תנאי שדירתה לא תמכר עד חלוף 15 שנים מיום פטירתה. בית הדין קבע שהתנאי לא מחייב ואפשר למכור את הדירה גם לפני חלוף המועד.